עזרה בבעיית גב וסחרחורות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/12/2002 | 20:19 | מאת: טלי

שלום ד"ר ! שמי טלי, אני בת 48 ועובדת בהוראה. כבר 4 שנים שאני סובלת מכאבי גב עליון ותחתון, סחרחורות, לחץ בראש, נמלים בידים ובראש- לפעמים הרגשה של איבוד הכרה (קשה לעמוד זקוף). משקלי הוא ב-30 ק"ג מעל המשקל. מצ"ב פרוט הבדיקות שביצעתי [פרוט בדיקת MRI עם בעיות בהמשך המכתב]. ביצעתי מס' בדיקות במהלך השנים: דם, אוזנים, שיווי-משקל, דופלר צווארי, מיפוי עמצאות - כולם תקינים. בבדיקת MRI - C3-4 - בלט קל של הדיסק. C4-5 בלט דיפוזי של דיסק עם לחץ על השוק בלבד. C5-6 בקע דיסק מרכזי, C6-7 בלט קל דיפוזי של הדיסק. L3-4, L4-5 : מודגם בלט היקפי של האנולוס. טיפולים שעברתי: טיפול תרופתי (נוקסין, אטופן, ואיוקס) רפואה אלטרנטיבית: רפלקסולוגיה, שיאצו, מחטים. מתיחות במים פיסוטרפיה, התעמלות רפואית. אודה לך על מתן יעוץ בבעיה, בהכוונה לרופא או פתרון.

היה לי קל יותר לו ניסית בעצמך להגדיר את הבעיה שלך כלומר מה הדבר שמציק לך יותר מכל מה משבש את אורחות חייך פוגע באיכות חיים או גורם למגבלה משמעותי. מידע נוסף חשוב ביותר הנו הממצאים בבדיקה גופנית . האם נבדקת על ידי נוירולוג? אם כן מה הוא מצא וכנ"ל אורתופד נוירוכירורג וכו'. ממצאי בדיקות הדימות כמו ט.מ ומ.ר.י מקבלים משמעות רק לאור הממצאים בבדיקת רופא.

מנהל פורום אורתופדיה