האם צילום רנטגן יכול לתת מסקנה חד משמעית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2017 | 01:14 | מאת: NOT_FOUND

החייל הקרבי שלי בעת אימון סובב את הקרסול ונפל, הוא הובהל לביה"ח ובצילום רנטגן הוחלט שיש לו נקע, במשך 10 ימים יש לו כאבים עזים והוא עם משככי כאבים הקרסול מאוד נפוחה ומעוותת ולא דורך על הרגל, האם צילום רנטגן יכול לתת מסקנה חד משמעית שזה נקע? האם יש צילום נוסף שמצריך כדי לשלול אפשרות שזה מעבר לזה?

צילום רנטגן לא יכול לתת שום דבר. זה הרופא המביט בצילום הרנטגן , לאחר שבדק את הקרסול, שמגיע לאבחנה . במקרה של פשיחת קרסול( נקע בפי העם ) לא רואים בצילום רנטגן שום דבר. יש שיטת צילום שנקראית טלוס(TELOS או צילום בעקת אינברסיה ) שבה מצלמים את הקרסול תוך כדי עיקומו ומשוים לצד שני. במקרה של פשיחה חמורה הפוגעת ביציבות המפרק רואים בצילום זוית בין כיפת התלוס והמשטח המפרקי השוקתי . כשההבדל בזויות של שני הצדדים עולה על 56 מעלות זה נחשב פשיחה חמורה

אופסססססססססססס 5 מעלות לא 56

מנהל פורום אורתופדיה