דר שלום רב,יש לי גמישות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/07/2017 | 00:33 | מאת: איתי

יתר בגוף רציתי לדעת האם זה הקרמות בין המפרקים השונים בגוף,השרירים או הגידים הם אלו שמאפשרים טווח תנועה גדול? והאם יש הסבר למה יש כאלו שנולדים גמישים יותר ואחרים פחות? תודה

כשמדובר בצורה השכיחה של גמישות יתר- " גמישות יתר שפירה הגמישות קיימת רק בקישורים ( רצועות או ליגמנטים) המחברים את העצמות זו לזו ייש תסמונות ששם יש גם מעורבות של רקמות אחרות כמו עור ( לדוגמא תסמונת אלרס דנלוס ותסמונת מרפן") . השינוי בגמישות הוא תוצאה תורשתית של מבנה רקמות החיבור במיוחד מבנה הקולגן שהוא החלבון העיקרי בקישורים וגידים.

מנהל פורום אורתופדיה