כאבים בצלעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/12/2002 | 19:17 | מאת: כרמית

לרופא שלום רב מה יכולה להיות הסיבה לכאבים בצלעות.והאם יש בדיקות שאני צריכה לעבור כדי לדעת ממה כאבים אלו נובעים?ומה דרכי הטיפול? והאם תרופת פרדינזון יכולה לגרום לכאבים בצלעות וכן כאבים בעצמות האגן ומפרק הירך? עליי לציין כי גילו לי את מחלת האוסטאופורוזיס במפרק הירך וכן אוסטאופניה באיזור הגב,האם מחלה זו יכולה לגרום כאבים?לאיזה רופא עליי לפנות כדי לקבל טיפול.לוהאם מספיק הוספת תוספת סידן וויטמין d או שיש טיפול נוסף? ודבר אחרון עליי לציין כי הנני מושתלת כליה שנוטלת תרופות נגד דחייה וכן תרופות נוספות כגון:לסקול,קרדילוק,קרטיה. בתודה מראש כרמית

הסיבה העיקרית לכאב בצלעות היא שבר שלהצלע אם מחמת חבלה ואם מחמת שבר פתולוגי. כא בסמוך לצלעות יכול להגרם עקב דלקת של קרום הראה וכאב שמקורו בשרירי הנשימה. פרדינסון לא גורם לכאב צלעות. באופן תאורטי אוסטאופורוזיס יכולה להתבטא גם בשבר פתולוגי של צלע . פרדניזון גורם לאוסטאופורוזיס. הטיפול באוסטאופורוזיס ניתן בידי רופא משפחה אך אפשר להתיעץ גם עם אנדוקרינולוג או רופא פנימי.

מנהל פורום אורתופדיה