avn ברכיים בעקבות סטרואידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/07/2017 | 00:45 | מאת: נעה

שלום אני בת 25 סבלתי מלפני שנתתיים מפציעת ספורט בעקבות ריצות של שברי מאמץ בטיביות ודלקת בגיד הפיקה שאז הפציעה לא אובחנה כחמורה אלא כמשהו שכיח.. מאז טופלתי במספר פעמים ומספר נגלות של סטרואידים בכדורים לדלקת שלא עברה בזמן השברי מאמץ,ולצערי גם בגלל רגישות בעור ואלרגיות הרופאים נתנו לי משחה סטרואידית לעור שבה השתמשתי קבוע במשך חצי שנה וכנראה כל אלה גרמו לנזק.. ולאחר החמרת הכאבים בעצמות ולאחר בירור נראה בMRI שיש לי AVN בשתי הברכיים ובצקת לשד עצם בברך ימין וגם דלקת בגיד הפיקה שעדיין לא עברה אני סובלת מהAVN והבצקת כבר שנה ואין שום מגמת שיפור רק החמרה.. עשיתי כל התקופה הידרותרפיה וטיפול באלקטרותרפיה ולא עוזר.. בגלל שזה בשתי הברכיים לא המליצו לי ללא דריכה בכלל כי אז זה אומר שאהיה על כסא גלגלים ואמרו לי שזה יחמיר..אני עם דריכה חלקית או מלאה..ומרגישה שאיין דרך לברוח מהכסא גלגלים.. קשה לי לעמוד למס' דקות..הכאבים בעצמות לא נותנים לי לישון בלילה הברכיים נפוחות מאוד יש הצטברות של נוזלים.. מסרבים בכל תוקף לנקז לי את הנוזלים... האם זהו מצב הפיך או שאהיה נכה לכל החיים בגלל הסטרואידים?אני פשוט מושבתת מכאבים! האם שימוש במשחה סטרואידית בטאקראוטן שהיא לעור, יכול באמת לגרום נזק לעצמות ברגליים בלתי הפיך? יש סיכוי להחלים מהמצב הזה ולעשות פעילות גופנית אפילו שאינה ריצה או שזה מקרה אבוד? מה הטיפולים והאלטרנטיבות לAVN ובצקות עצם שכבר שנה לא עוברות?

רקמת העצם הנימקית מוחלפת בסופ של דבר ברקמת עצםבריאה. הבעיה שבמהלך שלבנייתעצם חדשה יש ספיגה של הישנה מה שמחליש את העצם ועלול להביא לשינויי צורה של המשטח המפרקי. בעקבות זאת שחיקת סחוס עם נזק לתמיד. יחד עםזאת חשוב לעשות פעילות גופנית שכן בפעילות זאת מותנית התזונה לסחוס . הבחירה הטבעית היא שחיה. אשר לטיפול אלטרנטיבי - איני מכיר כזה

מנהל פורום אורתופדיה