ניוון עצמות במקום שיש נקע ירך מלידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/12/2002 | 22:09 | מאת: טובי

יש לי נקע מלידה שהחמיר עקב מחלה ניוונית של מפרק הירך. מעבר לכאבי התופת והצליעה שרק התגברה, יש לי תחושה שרגל אחת התקצרה יותר מאשר קודם בצורה פתאומים ומשמעותית, לכמה עוד יכולה הרגל לרדת מעבר לבריחת הסחוס ? האם העצם שנוגעת בעצם יכולה להשתפשף אלא גם ל"האכל"..או להסדק ? לאן הולכים אותם "שבבי" עצם שנשחקים עקב החיכוך שלהם ? האם יש מצב שהדברים יעצרו או ירגעו, כיוון שהניוון הוא דבר שרק מדרדר,, מפרק ירך שמאל גם כואב ולא מתפקד. כאבי הגב נוראיים עקב האי סימטריה של האגן. אני עקומה לגמרי. האם ניתוח החלפת מפרק יכול לעזור ? כשיש מחלה ניוונית, האם המפרק החליפי לא מתרופף וחבל בכלל לעשות הניתוח מראש? האם מעבר לתרופות כמו ויוקס או אטופן וכו' יש מה לעשות ? איך בונים סחוס חדש ? היתכן שהגוף תוקף את עצמו במחלות כאלה ?

התקצרות הרגל נגרמת הן מחמת המיקום הלא תקין ( כלומר נקיעה ) של המפרק ,משהוא בשל אובדן הסחוס המפרקי וגם בגלל כויצת כיפוף במפרק שקורית במצביםכאלה. אין מצב של"שבבי עצם". העצם גם אינה נסדק או נאכלת. ניתוח החלפת מפרק יכול לעזור בהחלט ואין לחשוש מן המחלה הנוונית בהקשר זה.

מנהל פורום אורתופדיה