שאלה לדר' -נוירומה -דחוף!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/12/2002 | 14:56 | מאת: מירי

שלום דר', אחי (בן 44) ביצע לפני שנה וחודשיים ניתוח להוצאת נוירומה (ע"ש מורטון) מכף הרגל.למרות הבטחות שישוב למוטב תוך מס' שבועות,העניין הסתבך וכנראה שישנה פגיעה עצבית בכף הרגל. בשעת מאמץ אפילו מועט, הרגל מתנפחת,מזיעה ,נהיית כחולה ואדומה וכמובן מתלווים לכך כאבים.בבדיקות שנערכו כל התקופה אבחנו שישנו RSD קל וב-MRI שנעשה לאחרונה נמצא כי אין נוירומה נוספת,אך ניכרת צפיפות עצבית בכל האיזור. הוא מקפיד על טיפולי פיזיותרפיה,לייזר (3 פעמים בשבוע) וטיפולי TENSE ,כמו"כ קיבל מס' זריקות אפידורל בלוק שעזרו לזמן מוגבל.לטיפול בכאבים מקבל טיפות שהן פועלות כמו מורפיום ובנוסף יש לו איזשהוא משאף על בסיס סידן שאמור לשפר את המצב. תופעה נוספת שמתרחשת היא רעד ברגל (רופא מבי"ח אבחן זאת כ-RESTLESS LEGS). וכמו"כ אמרו שהוא סובל מ"סימפטטיק ..." משהו איני זוכרת גם את השם המדוייק של זה. בקיצור,ביקר אצל מיטב הרופאים וחלק ממליצים על ניתוח שינתק איזשהוא עצב ע"י ניתוח בגב או מתחת לטבור אך רופאו האישי טוען שעפ"י CT גב שעשה אינו יכול לעשות ניתוח כזה כי גבו לא יאפשר הצלחה בנושא זה.מעבר לכך,ניתוח של "ניתוק העצבים" באיזור אמור לתפקד כמו זריקות האפידורל באופן קבוע וזה כפי שצויין...לא ממש עזר... בינתיים הוא הופנה לבי"ח איכילוב למחלקת כף-רגל שם...בתקווה שיימצא איזשהוא פתרון. אני פונה אליך בקריאת הצילו !!! האם למיטב ידיעתך...ניתן לפתור את הסיפור הזה ?או שלנצח נגזר עליו לקבל טיפולי פיזיותרפיה ותרופות למיניהן ?! אשמח אם תוכל להמליץ על מישהו מומחה,אפילו בחו"ל אם צריך... אני מצטערת שאני מלאה בכ"כ הרבה פרטים,אך מקווה שתוכל לעזור. תודה!

11/12/2002 | 22:03 | מאת: מירי

הסיפור שאת מביאה אכן נשמע כמו RSD שזה קיצור של REFLEX SYMPATHETIC DYSTROPHY מכאן באה המילה "סימפטטי". לצערי הרב איני יכול לציין מישהוא שיש לו תוצאות טובות במיוחד בטיפול בבעיה זאת . ככלל מטפלים בה מרפאות כאב.

מנהל פורום אורתופדיה