כאבים בצוואר נושא אורטופדיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/06/2017 | 18:08 | מאת: אורטופדיה

שלום רב אני בת 43 כבר למעלה מ3 שבועות אני סובלת משריפה מאיזור הצוואר האחורי לכתפיים בעיקר לכתף ימין יש מצבים שאני אפילו לא יכולה להרים כוס אני מרגישה כאבי שריפה וכמו נמלים באיזור הכתפיים באיזור הצוואר האחורי יש לי כמו גולה שאני נוגעת בה אני ממש מרגישה לחץ על כתפיים הצילום שלי יצא תקין אני מופנת כרגע לEMG וקיבלתי ארקוקסיה בבקשה מה זה יכול להיות

יש צרור של סיבות אפשריות. הסיבה השכיחה ביותר היא מחלה ניוונית של הדיסקות שבין החוליות וזה כולל נזק לדיסקות , כולל פריצה, אונזק למפרקים האחוריים שבין החוליות או לחץ. על שרשי עצבים ואף על חוט השדרה עצמו. יש מצב שנקרא נוטלגיה פאראסטטיקה שהוא סוג שלפגיעה עצבית בדרך כלל רק בצד אחד מתחת לעצם השכמה . יש גם סיבות אפשריות שמחוץ לעמוד השדרה כמו דלקת של כיס מרה מורסה מתחת לסרעפת ואף התקף לב

מנהל פורום אורתופדיה