דרכי טיפול בתמט חוליה D12

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/05/2017 | 14:32 | מאת: תמר

לפני מס' חודשים גילו בבדיקת MRI תמט בחוליה D12. אני משתמשת בחגורת מסגרת לגב מזה כ-45 שבועות ומקבלת תוספת ויטמין D והתחלתי להזריק פורטאו. בבדיקה חוזרת כעבור חודש עדיין רואים שהשבר לא התאחה. מה דרכי הטיפול המומלצות להמשך? האם אצטרך ניתוח? אודה על תשובה מהירה.

05/05/2017 | 14:35 | מאת: תמר

מתנצלת. בטעות נרשם שאני 45 שבועות עם חגוברת מסגרת. אני משתמשת בחגורת 5 שבועות בלבד. ממתינה לתשובתכם

תמט של חוליה מתאחה תוך זמן קצר מאד. בהעיה היא שנוצרת דפורמציה של החוליה. כשהשבר טרי יש שיטת טיפל הנקראית ורטברופלסטיקה שבה מזריקים לגוף החוליה צמנט אקרילי שמתקשה ותוך כדי כך מייצב את החוליה ומפחית כאב

מנהל פורום אורתופדיה