גבס ברגל מלווה בכאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/03/2017 | 00:51 | מאת: מיכל

שלום, לפני כשבועיים שברתי את הטיביה בתאונת סקי, השבר הוא בלטרל קונדייל עם depression של מ"מ 1 או 2. הוחלט על טיפול שמרני ולא על ניתוח. מזה חמישה ימים אני עם גבס פלסטי לאורך כל הרגל עד אמצע הירך עם 20 מעלות בברך. ביומיים האחרונים מאוד כואב לי באזור גיד האכילס והעקב בכלל, כאב שלא היה לי לפני הגבס. כאילו מישהו תופס לי את הגיד ולוחץ עליו. הכאב הזה מאוד מפריע לי בהתנהלות היומיומית ולא נותן לי לישון בלילה. הרופא אמר לי שאני צריכה להישאר עם הגבס למשך שבועיים שלושה, בהתאם לרנטגן של המעקב. רציתי לשאול האם זה כאב נורמלי? האם במקרה שלי הגבס חייב לכלול את הקרסול? והאם אפשר לחתוך חלק מהגבס באזור הזה כדי לשחרר את הלחץ ואת הכאב באזור?

12/03/2017 | 15:18 | מאת: מיכל

שכחתי להוסיף שאני מטופלת עם זריקות של הפרין פעם ביום מזה שבועיים, ויש אצלי עוד 8 מזרקים להמשך טיפול

כאב כמו שאת מתארת יכול להיות ביטוי להווצרות פצע לחץ מתחת לברך. חשוב מאד לשחרר את הלחץ על ידי פתיחת חלון או החלפת הגבס

מנהל פורום אורתופדיה