MRI פענוח גוש כואב בירך שמאל-

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/01/2017 | 10:51 | מאת: דנה

שלום קיבלתי תשובה מהבדיקה, ולא מבינה את התוצאה- האם מדובר בגידול מסוכן? בצקת? להלן ממצאי בדיקת MRI של הירכיים הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות T1 כולל דיכוי שומן, STIR , T2 במישורים השונים כולל הזרקת גדוליניום. אזור הגוש סומן בקפסולות וויטמין E. סיבת הפניה: ברור גוש בירך שמאל. ממצאים: באספקט המדיאלי של השליש האמצעי של הירך, מאחורי שריר הווסטוס המדיאליס וקדמית למבנה התעלה האדוקטורית מודגם תהליך בקוטר 1.4 ס"מ במישור הצדדי פנימי, 3.4 ס"מ במישור הקדמי אחורי ובגובה 5 ס"מ. התהליך בעל אותות הגבוהים מרקמת השריר בסדרת T1 ,בעלי אותות גבוהים בסדרת T2 ,עובר האדרה לא הומגנית, בעיקר היקפית לאחר הזרקת גדוליניום. התהליך דוחק קדמית את שריר הווסטוס מדיאליס, דוחק לאחור את מבנה התעלה האדוקטורית, ללא מישור הפרדה ברור בינו ובין התעלה האדוקטורית. באבחנה מבדלת של התהליך ניתן לכלול תהליך תופס מקום של מעטפת העצב הפמורלי? דרושה קורלציה היסטופתולוגית. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות. מודגמים אותות תקינים ממרקם השרירים. סיכום: תהליך תופס מקום העובר האדרה לא הומוגנית כמתואר בירך השמאלית. להמשך ברור היסטופתולוגי.

מדובר בגידול. המפענח מעלה השערה שמדובר בגידול שמקורו תאי עצב. האבחנה הסופית תקבלת על ידי הוצאת הגידול או חלק ממנו ובחינתו במיקרוסקופ

מנהל פורום אורתופדיה