כאבים בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/11/2002 | 08:57 | מאת: קרן

שלום רב, לפני בערך שניה התחילו לי להיות כאבים בעצם הזנב, האורתופד נתן לי כדורים והכאבים הןפחתו והפכו להיות רק כאשר אני שוכבת על הגב עם הרגליים מקופלות כלומר מפעילה לחץ על עצם הזנב ולכן אני לא יכולה לשכב על הגב, חזרתי אליו שוב והוא נתן לי לעשות איזה סדרת טיפולים זה לא הצליח ואז עשיתי זריקה , הזריקה גם כן לא עזרה ועכשיו עשיתי עוד זריקה ועבר כבר חודש וזה עדיין לא ממש עוזר. אני בת 25 וחולת מחלת קרוהן , האם יש לזה קשר? מה לעשות כדי שזה יעבור? האם זה מסוכן? תעזרו לי תודה, קרן

ראשית יש לאבחן את סיבת הכאב. לשם כך יש לבצע בדיקה רקטלית .כן זה לא נעים אך זו הדרך להכניס אצבע לתוך פי הטבעת ולבדוק את חוליות העצה (הזנב) בהמשך יש לעשות צילום צדדי בעמידה ובישיבה של העצה לראות אם יש חוסר יציבות בין החוליות. במידת הצורךיש לעשות גם בדיקת מיפוי עצם , צים ע"ש מתני ואף מ.ר.י של ע"ש מתני.

מנהל פורום אורתופדיה