כאבים בשריר השוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/11/2002 | 10:55 | מאת: מיכל

מזה כשבועיים אני סובלת מכאב בשריר השוק. לא מזמן התחלתי לצעוד ואני עושה זאת 5 פעמים בשבוע. (ייתכן שזו הסיבה למתיחת השריר, כיוון שלא הייתי מבצעת חימום לפני ההליכה ושחרור לאחריה.) לאחר המתיחה המשכתי ללכת בהנחה שההליכה תשחרר את השריר המתוח, אך כיוון שהכאב רק התעצם הפסקתי ללכת ונתתי מנוחה לרגל. הכאב אמנם נחלש אך היום עקב תנועה חדה של הרגל שוב נמתח לי השריר והכאב מקשה עליי ללכת. מה עליי לעשות? האם יש איזושהי תרופה שיכולה להקל? והאם עליי פשוט לפנות לקופ"ח או למיון? אודה מאד לתגובה בהקדם!(-: מיכל

הבעיה היא כמובן להבין ממה את סובלת. קיימת תופעה של כאב שרירים מאוחר בעקבות מאמץ. סיבתו לא לגמרי ברורה א ההנחה הרווחת היא שהוא קשור לנזק לתאי השריר בעת המאמץ תקופת הריפוי כאן היא כמה ימים . . סיבה אפשרית אחרת היא קרע של סיבי שריר במקרה זה תקופת הריפוי המצופה היא כשלשה שבועות ולכן חזרה לפעילות לא מעודדת את הריפוי. בשני המקרים התרופה היא מנוחה. יש גם סיבות אפשריות אחרות שלא בהכרח קשורות למאמץ ומדאיגה מכולן היא פקקת ורידים, במקרה שזו בעייתך עליך לעוף לחדר המיון .

מנהל פורום אורתופדיה