גיד מתוח בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/11/2002 | 11:05 | מאת: איילת

לפני שבוע בדיוק סובבתי את הקרסול בירידה ממדרכה. אחרי יומיים התחילו כאבים וביום השלישי - נפיחות וצליעה, ומאז הכאב רק הולך ומחמיר, בנוסף לתחושה שכאילו מישהו עוצר לי את הדם.. ביום שישי עשו לי צילום ושללו שבר ונקע. כנראה שמדובר בגיד מתוח - אני עם תחבושת אלסטית וצידו החיצוני של הקרסול, כמו גם כף הרגל והשוק נפוחים. אחרי מצב של מנוחה אני מתקשה לעמוד ולעשות את הצעד הראשון. לא עזרו אמבטיות חמות, קרח, עיסוי בקרם שנועד לשחרר שרירים... מה כן יעזור? וכמה זמן זה עלול להימשך? והכי חשוב - האם עלי להישאר בבית עם רגל למעלה או שזה בסדר שאני הולכת לעבודה (ומשתדלת לא לזוז לשום מקום חוץ מלשירותים). תודה!! איילת.

מה שיש לך זה נקע של הקרסול ולא גיד מתוח. אי אפשר לשלול נקע בצילום רנטגן והסיפור שלך אומר ננננננקקקקקעעעעעעע אשר לטיפול ובכן השאלה היא האם הקרסול של יציב או לא ומה חומרת הנקע ולשם כך עליך לפנות לאורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה