חומצת חלב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/10/2002 | 18:30 | מאת: פונטז

בשתי בדיקות דם שעשיתי לאחרונה בהפרש של כחודשיים, התגלו רמות גבוהות של חומצת חלב (31, 33). אני סובלת מנרופתיה (פגיעה בסיבים הקטנים של העצב) וכאבים בשרירי שוקיים וידים שמונעים ממני פעילות ספורטיבית לה הייתי רגילה.. האם לרמת חומצת חלב גבוהה יש השפעה על השרירים? איך ניתן להוריד את רמת חומצת החלב ? תודה. פונטז

עליה של מת חומצת החלב בדם אינה גורמת לכאב שרירים( בניגוד למיתוסים מקובלים אצל ספורטאים ). הצרופ של נוירופתיה פריפרית ועלי הברמת חומצת החלב בדם שכיחה למדי אצל אלה המקבלים תרופה בשם NRTI ל HIV .

מנהל פורום אורתופדיה