שחיקת סחוסים, דלקת, דורבן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/10/2002 | 03:18 | מאת: רויטל

שלום רב. בבדיקת מיפוי עצמות שעשיתי נתברר כי אני סובלת מדלקת באגן, דלקת בברך שמאל, שחיקת סחוסים בברכיים. ניתן לי טיפול פיזיוטרפיה בברכיים (חשמל, אולטראסאונד וכו') כמו כן אני סובלת משחיקת סחוס ומדלקת בכתף שמאל. ידוע לי כי יש לי עקב אכילס קצר למדי. בנוסף נקעתי את קרסול ימין לפני מספר שנים. היום איבחנו אצלי דלקת דורבן בעקב שמאל וניתנו לי כדורים (ויוקס). יצויין, כי אני ספורטאית חובבת, בת 28 והפסקתי לעשות פעילויות ספורט שונות בגלל הכאבים בברכיים על מנת לא להחמיר המצב. כמו כן, אני נוטלת את התוסף התזונתי, גלוקוזמין כוינדראיטין. שאלתי הינה, למרות "הייאוש" המקנן בי, האם יש טעם בטיפולים פיזיוטרפיים נוספים הן לברכיים ובטיפול חדש לעקב. כמו כן, האם יש אמצעי רפואי נוסף המומלץ על ידך. בכבוד רב, רויטל

לצערי הרב את עושה שימו שגרוע בתוצאות בדיקות מה שמטשטש את התמונה. בדיקת מיפוי עצמות אינה יכולה לאבחן דלקתבאגן או שחיקת סחוס . בדיקת מיפוי עצם יודעתלעשותדבר אחד ויחידי והוא להצביע על מקומות בם מתרחשת בניה של עצם. נכון הוא שגרויים שונים כמו שבר, גידול, דלקת וכו' מעודדים בניית עצם ולכן הם נמנים בפרשנות של הממצאים. אבל הפרשנות הזו אין לה ערך אלא אם כן היא מתאימה לתמונה הקלינית שהיא החשובה מכל . מה זה תמונה קלינית ? ובכן תאור הכאב מתי הוא החל מה מגביר אותו מה מפחית אותו איזה פעילות מעוררת אותו , חלק מן התמונה הקלינית מצאיהבידקה הגופנית כמו טווח תנועה יציבות נפיחות נוזל תו ך מפרקי רגישות וכו' הנם עוד חלק חשוב מאד. בדיקה כמו מיפוי עצמות היא בעלת שיבות שולית וזניחה כשמדובר במחלה כמו "שחיקת סחוס" או דורבן . אז מה אני רוצה להגיד? עצתי היא: במקום לשקוע ביאוש נסי לתאר את מחלתך באופן שאפשר יהיה ללמוד משהוא מן התאור.

22/10/2002 | 04:01 | מאת: רויטל

שלום רב כל האבחנות שציינתי ניתנו לי ע"י אורטופדים ופיזיוטרפיסטים, שהרי אין אני בעלת השכלה רפואית כלשהי. כל המכאובים נגרמו לי כתוצאה מספורט (אירובי, מדרגה, ספינינג והרמת משקולות) הכאבים בברכיים מזה כמה שנים, כוללים כאב מוגבר יותר בברך שמאל, גם בזמן מנוחה. הכאב בברך ימין רק בזמן פעילות גופנית ולאחריה.כמו כן, חריקות משמעותיות בשתי הברכיים. כל תנועה של כיפוף ויישור הברך מגבירה הכאב הכאב במפרק כתף שמאל הינו גם בזמן פעילות, כמו הרמת משקולות או אפילו ריצה וגם בזמן מנוחה, כולל חריקות. נפיחות רק בעקב, עקב הדורבן.אין נפיחות בברכיים ובכתף. אולטרסאונד וכן טיפולי חשמל נקודתיים בברכיים עוזרים להפיג את הכאב במידה מסוימת אך לא מספיקה. אין כאב באגן, אך כאמור נאמר לי על דלקת באגן ע"י אורטופד ופיזיוטרפיסט. מקווה שהוספתי אינפורמציה די הצורך בכבוד רב, רויטל

מנהל פורום אורתופדיה