MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/10/2002 | 11:46 | מאת: לאה

אודה על עזרה בפיענוח יש הפחתה בלורדוזיס הפיזיולוגית וזיזים אחוריים בחוליות C3-C6 כמו כן הנמכת מרווחים דיקליים,בלט דיסק ושינויים גרמיים, סובכונדרליים מירביים בגובה C6-C7 מסוג 2 MODIC TYPE האותות בדיסק מופחתים ויש תזוזה קלה לאחור של חוליה C6 על C7 המרווח הדיסקלי C6-C7 (ראה חתכים אקסיאליים 15-17) יש בלט דיסק מרכזי קל ללא לחץ על חוט השדרה או על השורשים במוצאם ובנקבים. יש בלט דיסק לאחור עם השטחת חוט השדרה מלפנים בגובה C5-C6 והיצרות הנקבים דו"צ (11) יותר משמאל. החלל התת עכבישי מחוק בגובה זה. בגובה C4-C5 (חתכים אקיאליים 8-6) יש בקע דיסק מרכזי ויותר לשמאל עם מחיקה תת-עכבישי והשטחת החוט עם קעירות קלה שלו מלפנים משמאל. הנקבים הבינחולייתיים מוצרים דו"צ,יותר מימין. יש אותות זרימת דם תקינה בעורקים ובורידים הגדולים. אין האדרה חריגה בחוליות ובתעלה הספינלית כולל החוט. לסיכום: שינויים ניווניים עם הצרות התעלה והחוט, מירביים בגובה C4-C5 ופחות ב-C6-C7 C5-C6 יש גם מעורבות נקבים בינחוליתיים. תודה מראש גם על תשובה איך חיים עם זה, למה לצפות ואיך להקל אם בכלל על המצב. ושוב תודה לאה

הממצע המשמעותי היחיד הוא בקע הדיסק בגובה C4-5 . כל השאר משמעותם כמשמעות שער שיבה וקמטי חיוך. אשר לממצא המשמעותי משמעותו נגזרת מן המצב הקליני כלומר- מידת הכאב, הגבלת התנועה, קיפוח נוירולוגי, הפרעה תפקודית וירידה באיכות חיים. אלו הם פרטים הרבה יותר חשובים מן הממצא הדימותי ואלו הם הדברים המענינים באמת את האורתופד בדרכולהציע טיפול.

17/10/2002 | 14:44 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה גם אם אינה מעודדת. האם התערבות כרורגית היא הפתרון? יש פתרון? למה צריכה משפחת החולה לצפות? אגב מדובר באשה בת 50 שהיתה עד כה בריאה והבדיקה נעשתה בעקבות נימול גפיים עליונות ותחתונות שהשתפרו בינתיים גם אם לא באופן מוחלט. תודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה