מיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/10/2002 | 19:48 | מאת: יאיר

שלום רב, עברתי ניתוח של כריתת מיניסקוס. כמה זמן לדעתך עלי לתת לרגל לנוח וכמה זמן לחכות עד שניתן יהיה לחזור לפעילות מאומצת (הליכה מדרגות וכ'ו) מבלי לפגוע במהלך התקין של ההחלמה. תודה רבה ולילה טוב.

אין מניעה בהתחלה מידית של תרגילים לחיזוק שרירי הירך. מתחילים בתרגילים איזומטריים (נגד התנגדות קבועה ללא תנועה) ומגדילים בהדרגה את המאמץ כעבור כשבועיים אפשר להתחיל בתרגול נגד התנגדות עם טווח תנועה מלא.

07/03/2004 | 10:50 | מאת: רותי גורל סביר

בני בן 22.סטודנט,משחק כדורגל לא מקצועי.בעקבות פגיעה חוזרת בברך אובחן מיניסקוס ונקבע תור לארתרסקופיה.בסוף החודש יעבור mri ,ניתוח נקבע לסוף אפריל.שאלתי:בהנחה שלא יחזור לשחק כדורגל,האם הניתוח הכרחי?האם הרגל עשויה לחזור לתפקודה ללא התערבות כירורגית?{מאז הפגיעה האחרונה חל שיפור מה במצבו,פחות כואב והוא הולך כהלכה} תודה רותי

15/10/2002 | 11:28 | מאת: אברהמי א

לאחר מיפוי עצם האבחנה : אין לשלול קרע במניסקוס. עלי לבצע " ארטרוסקופיה " אנה ממך ד"ר ספר לי ה כ ל על הבדיקה /טיפול , מה בדיוק הפעולה הזאת כמה זמן היא אורכת האם אני אוכל לעמוד על הרגל מיד לאחר הטיפול, ומשך ההחלמה ובכלל.....

ארתרוסקופיה היא פעולה של החדרת מערכת אופטית בצורת צינור בקוטר של חצי ס"מ לתוך הברך והסתכלות על הנעשה בתוך הברך. במקביל ניתן להחדיר מכשירים שונים כמו סכין או מלקחיים כולם דקים ועדינים ולבצע פעולות כמו חיתוך קרעי מניסקוס, שיוףסחוס הוצאת רסיסי עצם וכו'. הפעולה יכולהלקחת 15-60 דקות לעיתים יותר. ניתן לעשותה בהרדמה -מקומית/חלקית/כללית. ניתן לדרוך זמן קצר אחר הניתוח. החלה מלאה עשויה לקחת 14-42 יום

מנהל פורום אורתופדיה