פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
09/04/2011 | 08:41 | מאת: מיקי

שלום רב. אניבת 60 . לפני עשרים שנה עברתי כריתת קיב מלאה בשל לימופה בקיבה . כולל טיפולים כימיוטרפים . עד עכשיו הכל היה נהדר . פעילה נמרצת רוקדת . לאחרונה חלה אצלי ירדה במשקל כ5 קילו . כל הזמן שקלתי 55 ועכשיו אני שוקלת 50 קילו. ולא מצליחה להשמין . קיבלתי מהרופא קופסאות תוספות מזון של אינשור פלוס . אך כלום . אני רוצה להשמין מה עושים ? . אני מסוגל לאכול הכל כרגיל . תודה מיקי

09/04/2011 | 11:52 | מאת:

שלום מיקי, הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לצורך בירור ירידה במשקל וכן המלצות בהתאם לניתוח שעברת. בברכה,דנה

08/04/2011 | 18:07 | מאת: deleted

בעלי חולה מלנומה, האם יש הגבלות בתזונה?

09/04/2011 | 11:53 | מאת:

שלום, לא למיטב ידיעתי. ההמלצות התזונתיות תלויות האם עובר טיפולים או לא. לרוב במכונים האונקולוגיים יש דיאטנית, אתם יכולים לפנות אליה לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

08/04/2011 | 10:46 | מאת: רות

שלום.אני התחלתי לקחת כל בוקר שמן זית 3 כפות לפני ארוחת בקר וזה עוזר לי ליציאות .השאלה שלי מה היתרונות והחסרונות שיכולות להיות לו עבורי .האים זה משנה את פרופיל השומנים ואים כן באיזה מדדים? אשמח להסבר . על לציין שאני בת 66 לא שמנה אני עברתי קולונוסקופיה והכל בסדר פרט לדיברטיקולים במעי הגס.תודה.

09/04/2011 | 11:54 | מאת:

שלום רות, מעבר לתרומה הקלורית שיכולה להיות בעייתי אם יש בעית משקל, אין כל בעיה בכך. נהפוכו, לשמן זית יתרונות רבים כולל איזון שומנים בדם ותרומה כנוגדי חמצון. בברכה,דנה

08/04/2011 | 09:15 | מאת: אורית

האם יש סיכון בריאותי בשתית חלב סויה כל יום , בין כוס לכוס וחצי?

09/04/2011 | 11:55 | מאת:

שלום אורית, צריכת מוצרי סויה על בסיס יומי לנשים בגיל הפוריות וגם לאחריו יכולה להיות בעייתית. אם הסיבה היא המנעות מחלב רגיל בשל רגישות, יש חלב ללא לקטוז. מעבר לכך אין יתרון בחלב סויה. בברכה,דנה

10/04/2011 | 05:48 | מאת: אורית

תודה. מאיזו סיבה זה בעייתי? איזו חברה מוכרת חלב ללא לקטוז? חיפשתי בכל מקום אפשרי ולא מצאתי. יש רק חלב דל לקטוז וזה גם לא טוב בשבילי.

08/04/2011 | 09:12 | מאת: אורטל

כמה לקטוז באחוזים או לפי יחידת מידה אחרת שמקובלת, יש בחלב רגיל לעומת חלב דל לקטוז?

09/04/2011 | 11:59 | מאת:

שלום אורטל, בחלב רגיל יש כ- 10-15 גר' לקטוז, תלוי באחוז השומן. ככל שאחוז השומן נמוך יותר כך יש יותר לקטוז. בחלב דל לקטוז יש כ- 2 גר. בברכה,דנה

10/04/2011 | 05:52 | מאת: אורטל

תודה. לאיזה כמות חלב מתייחסת תשובתך?

07/04/2011 | 17:54 | מאת: אלה

האם זרעי ציה בריאים?איך ניתן לאכול אותם?נכתב שנמכרים גם כאוכל לצפורים כמו זרעי פשתן האם זה נכון?כמה כפיות מותר ביום וכמה זרעי פשתן?לטחון ולשים במקרר?תודה מראש

09/04/2011 | 12:00 | מאת:

שלום אלה, אין המלצות לגבי צריכת צ'יה לפי מקורות מידע מחקריים, ולכן אין לי תשובה מדעית בנושא. בברכה,דנה

07/04/2011 | 17:38 | מאת: חייבת לדעת

שלום, עליי לדעת כמה גרם מכילה כוס חד פעמית של גלידה. ניסיתי לבדוק ברשת, אך לא קיבלתי מידע חד משמעי. הדבר הינו קריטי עבורי, על מנת שאוכל לנסות לעמוד בתפריט שקיבלתי. אודה מאוד לתשובה.

09/04/2011 | 12:03 | מאת:

שלום, זה מאוד תלוי בגודל הכוס, כמה הגלידה עוברת את תכולת הכוס ועוד. מדובר בממוצע בכ- 100 גר'. בברכה,דנה

09/04/2011 | 12:21 | מאת: חייבת לדעת

דנה, תודה על ההתייחסות. מדובר בכוס חד פעמית, מבלי שהגלידה תחרוג משפת הכוס ומבלי להשאיר רווחים בתוך הכוס עצמה. אני חרדה מהאפשרות לאכול יותר ממה שצריך ולכן תוהה אם כוס שכזו לא עשויה לשקול יותר מ-100 גרם. מה דעתך? אני מוטרדת מאוד מנושא הקלוריות, אך משתדלת לא לצמצם יתר על המידה (ראיתי לאן הצמצומים הללו יכולים להוביל ואיני רוצה למצוא את עצמי בעוד ועוד ואשפוזים). נראה לי שאילו הייתי יכולה לשקול את המזון - זה היה חוסך ממני המון התעסקות והמון חששות. האם אופציה כזו מומלצת?

האם הן יכולות לברר ממה הרזון נובע? (בדיקות וכו'...). תודה מראש

שלום שי, בהחלט כן. גם נושא הבירור והטיפול בידן לרוב בשיתוף פעולה עם רופא המשפחה לבקשצ בדיקות נוספות. בברכה,דנה

07/04/2011 | 11:33 | מאת: נועם

שלום דנה מה הוא מיץ הסלק עם התכולה הגבוהה ביותר של ON? המרק לאחר בישול הסלק? או סלק ללא בישןל טחון בבלנדר ומסוננן? או לא מסוננן ? או סלק סתוט? או סלק מבושל טחון בבלנדר עם המיץ...או עוד? (זה חשוב בגלל אימוני כושר) תודה מראש נועם

09/04/2011 | 12:07 | מאת:

שלום נועם, הכוונה למיץ מסלק טרי, לא מבושל. לרוב זה היה מטחינת סלק עצמו. היתרונות העיקריים נמצאו בהורדת לחץ דם וכולסטרול, לא מצאתי קשר לנושא הפעילות הגופנית מבחינה מחקרית. בברכה,דנה

07/04/2011 | 09:31 | מאת: שירי

שלום הייתי רוצה לקבל עצה לגבי גיוון במזון של בני. הוא בן 8 וחצי חודשים ושוקל 10 קילו. התפריט שלו כיום הוא: 7:00 - מטרנה 9:00 - פירות (בגן) 12:00 - מרק (בגן) 15:00 - מטרה (בגן) 16:30 - עוגיה (לא תמיד) 17:30- מטרנה 19:30-20:00 - הולך לישון 00:00 - ארוחה אחרונה וקם בבוקר שוב. אני מרגישה שאני צריכה להוסיף אולי יוגורט או ממש ארוחת ערב שתשביע אותו ותגוון לו אשמח לעצתכם בנושא. תודה שירי

שירי שלום, אני ממליצה להוסיף ארוחת ערב: את יכולה להציע ארוחה קלה כגון פרוסה עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס, ירק חי או מבושל וביצה. את יכולה להציע גם מנה מבושלת כגון מנה בשרית או דג (ללא עצמות!!!), פסטה, אורז או תפו"א וירק חי או מבושל. חכי עם יוגורטים ומעדנים עוד קצת -לגיל 10 חודשים. בריאות שלמה, מיכל

06/04/2011 | 22:55 | מאת: ליאת

שלום, כיצד שומן רווי משפיע על עליית הכולסטרול? האם הוא קשור לטריגליצרידים שמרכיבים את ה-LDL? תודה, ליאת

שלום ליאת, ההשפעה הינה מורכבת מאוד ובמחקרים האחרונים רואים פחות השפעה לשומן הרווי לבדו אלא כמכלול סך כל השומנים בדיאטה. ההשפעה העיקרית היא על הורדת HDL ואולי פחות על LDL. כמו כן נשארת שאלת חמצון השומנים. היום אנו מבינים כי ההבנה שלנו בנוגע לסוגי השומן מורכבת משחשבנו ונעשים מחקרים בנושא. בברכה,דנה

06/04/2011 | 12:56 | מאת: איתן

שלום, רציתי לדעת באיזה מאכלים יש חומצה סיאלית לחלבון השריר אם בכלל? במידה ויש אופציה אחרת אשמח לקרוא בתגובות, תודה.

06/04/2011 | 16:54 | מאת:

שלום איתן, לצערי אין לי מידע רלוונטי בנושא לא לגבי תכולה במזון, אם בכלל וגם לא לגבי אפקט על שריר. בברכה,דנה

06/04/2011 | 06:22 | מאת: נועה

באזור הקריות, האם יש? או בחיפה? מתמחה בעבודה עם נוער. האם יש דרך קופת חולים מכבי? לא מצאתי ברשימה...מדובר בנער עם השמנה חמורה של עודף 40 קילט במשקל ובעיות בריאותיות קשות עקב כך. תודה מראש

06/04/2011 | 16:45 | מאת:

שלום נועה, בכל קופה יש דיאטניות המתמחות בהשמנת ילדים ובני נוער. פני טלפונית לבירור במכבי ולא דרך האינטרנט. בברכה,דנה

05/04/2011 | 18:10 | מאת: שירלי

שלום אני סובלת ממאניה דיפרסיה, ובתקופות של מאניה או היפומניה קשה לי מאוד לאכול. אני לא רעבה בכלל ולפעמים אוכל מגעיל אותי. אני אוכלת בתקופות כאלה בין 300-700 קלוריות בערך. אני גם מתאמנת באופן קבוע 3 פעמים בשבוע בחדר כושר, כדי לשפר את הבריאות (לא אימון הרזייה). אני מטר וחצי ומשקלי נע בין 44-47 אני לוקחת תוספי מזון כדי לשמור על הבריאות גם במצבים של תת תזונה. התוספים הם : אצת ספירולינה אלוורה ויטמין E אומגה 3 קומפלקס B (לדכאון וחרדות) רודיולה (לדכאון) האם תוספי התזונה אכן מספיקים כדי לשמור על הבריאות, או שעליי לנקוט באמצעים נוספים? תודה מראש

שלום שירלי, תוספי המזון שאת צורכת לא מכסים ו/או עוזרים במצבים בהם את צורכת מעט קלוריות. יש עוד הבטים למזון חוץ מאלו שאת מוסיפה. אולי כדאי לשקול לפנות לדיאטנית קלינית שתייעץ לך מה כן ניתן לעשות בימים אלו שאין לך תאבון ואולי לשקול מזון רפואי. בברכה,דנה

05/04/2011 | 17:25 | מאת: הגר

האם גרעינים טחונים הנשמרים במקרר שומרים על ערכם התזונתי? תודה

05/04/2011 | 18:06 | מאת:

שלום הגר, עדיף במקפיא, הם נוטים להתעפש. בכל מקרה מומלץ טרי כל יום. בברכה,דנה

05/04/2011 | 21:30 | מאת: הגר

מה מאבדים אם שומרים במקפיא במשך שבוע נגיד?

05/04/2011 | 17:05 | מאת: שירה

שלום, השאלה שלי היא האם יש הבדל מבחינת הגבלות תזונתיות כתלות ברקע הצירוזיס? אם יש לי צירוזיס שלא על רקע כבד שומני אלא על רקע הפטיטיס- מדוע עליי להגביל עצמי בתזונה דלת שומנים, טריגליצרידים וחלבונים? תודה

06/04/2011 | 16:41 | מאת:

שלום שירה, ההגבלות אינן נובעות מהגורם דווקא אלא מעצם המחלה. רבים מהחולים הסובלים מצירוזיס סובלים מתופעות נוספות בשל הבעיה הכבדית כגון הפרעה בפורפיל שומנים, נטיה לעמידות לאינסולין וסוכרת. נכון להיום אין המלצה להגבלת חלבונים בלי נוכחות של אנצפלופתיה אך בכל מקרה לא כדאי להעלות על 1 גר' /ק"ג, וזאת ממש אינה מגבלה בהתחשב שההמלצה המינימילית הינה 0.8 גר'/ ק"ג. חשוב בכל מקרה להתייעץ עם דיאטנית מובילה בתחום ולהתייחס בין היתר לטיפול תרופתי, מידת כרוניות המחלה ומחלות נוספות ברקע. בברכה,דנה

05/04/2011 | 15:14 | מאת: נגה

שלום. בתי בת 12 וחצי אובחנה לפני שנה עם צליאק. הבנתי ששיבולת שועל אסורה לצליאקים. אתמול בחנות ללא גלוטן ראיתי מצות "ללא גלוטן" משיבולת שועל. לדברי המוכר (והאריזה של המוצר) שיבולת השועל מיוצרת ב"שדות נקיים", בניגוד לשיבולת שועל רגילה שגדלה בסמוך לחיטה. על פי האריזה, זה הופך את שיבולת השועל הזו למותרת לאכילה לצליאקים ולנקיה מגלוטן. מאחר ובתי אהבה מאוד שיבולת שועל ומאחר וזה בריא - אני חייבת להיות בטוחה שזה נכון, וששיבולת שועל שגודלה במה שמכונה "שדה נקי מחיטה" מותרת לצליאקים. האם מוצרים אלה (החדשים בישראל) מוכרים לכם? זה באמת בטוח לאכילה? תודה מראש על תשובתכם!

שלום נגה, הבעיה עם שבולת שועל היא לא רק הקרבה לשדות חיטה וחשש לזיהום. ישנם הטוענים כי בשבולת שועל ישנו חלבון שדומה מאוד במנבה שלו לגלוטן ולכן עלולה להיות ריאקציה אלרגית גם אליו, לכן המחמירים נמנעים לגמרי משיבולת שועל. בברכה,דנה

האם כדאי לתת לה לנסות או שזה ידליק את הצליאק? הכוונה היא האם המבנה הדומה של החלבון רק יעשה לא נעים בבטן (כמו למשל שקינואה עושה לה, למרות שקינואה מותרת עקרונית - זה פשוט לא מתעכל לה טוב), או האם זה ידליק אצלה את הצליאק? אם מה שאת כותבת נכון, זה חמור שמוכרים את זה בחנות יעודית לצליאקים (זו שבנמל תל אביב). מה את מציעה? תודה על תשובתך, נגה

05/04/2011 | 12:48 | מאת: חיים

ברצוני לשאול את פורום הנוכחים על אומגה 3 ממרווה מרושתת. סגולות ויתרונות.האם אתן מכירות מוצר זה.ברצוני לציין שלא מדובר בציה בגלל התחמצנות המוצר תודה חיים

06/04/2011 | 16:26 | מאת:

שלום חיים, לצערי לא נעשו מחקרים מדעיים ראויים לציטוט בנושא של מרווה מרושתת וכל המידע הינו אנקדוטלי. בברכה,דנה

06/04/2011 | 18:49 | מאת: חיים

ובכן דנה איתך הטעות.תוצאות מחקרים קליניים ואף עדויות מראים על מוצר מדהים תוצרת ישראל.כל החומר נמצא ברשותי ושוב אנו רואים שלא תמיד פורומים של רופאים או אנשי מדע מודעים למתרחש. חס וחלילה שלא תחשבי שאני פוגע בכן כי זו לא הכוונה. כפי שאמרתי כל החומר הכתוב נמצא ברשותי. תודה

04/04/2011 | 19:57 | מאת: סיון

אני בת 20 משקל 50 גובה 1.55 מה הוא סך הקלוריות שאני צריכה לאכול ? ודוגמאות למאכלים שניתן לאכול ביום יום שיתאימו לקלוריות שנידרש. תודה ויום טוב.

05/04/2011 | 07:51 | מאת:

שלום סיון, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקהילה. המלצות לצריכה אנרגתית תלויות בגורמים נוספים רבים מעבר לאלו שציינת. בברכה,דנה

04/04/2011 | 16:04 | מאת: גל

שלום רב לכן מוצרי חלב וגבינות הן מרכיב מרכזי אצלי בארוחות יש לי בקע סרעפתי בינוני ולאחרונה הוצא כיס המרה ויש לי החמרה בתגובות הגוף לתזונה קודמת. רציתי לדעת אם למאכלי החלב יכולה להיות תגובה משמעותית על תחושות הבטן, ואם כן- מה הייתן ממליצות כתחליף מרכזי-ולא בשרים בתודה ,גל

05/04/2011 | 07:53 | מאת:

שלום גל, ראשית למוצרי חלב מועשרים בסידן דלי שומן לא אמורה להיות השפעה כזו. נסה לרדת באחוזי השומן. לגבי הבקע נושא המזון הינו בעיקר התנהגותי והמנעות ממזונות עם זמן מעבר קיבה ארוך, כגון מזון עתיר שומן או עתיר סיבים קשים לעיכול כגון כרוב, כרובית ועמילנים כגון אורז. לא הייתי ממליצה להחליף אלא לשלב בכמויות משתנות.מוצרי חלב הינם מקור חשוב לחלבון, סידן וויטמינים ומינרלים רבים. עליך לעבור לארוחות רבות וצפופות במהלך היום במקום 3 ארוחות גדולות. להמשך ייעוץ עליך לפנות לדיאטנית קלינית בקהילה. בברכה,דנה

04/04/2011 | 13:27 | מאת: יוסי

שלום, מה הסיבה להמלצה לאכול מוצרים מקמח מלא וכו... ? האם רק הסיבים או שיש יתרונות נוספים? אני שותה באופן קבוע בהמלצת פרוקטולוג אבקת פסיליום, שזה בעצם הסיבים שכל כך חשובים לתפקוד תקין של קיבה. האם במקרה שלי גם מומלץ בנוסף לפסיליום להקפיד ולצרוך מוצרים מלאים? תודה מראש.

05/04/2011 | 08:01 | מאת:

שלום יוסי, ההמלצות לצריכת דגנים מלאים בכלל נובעת משתי סיבות עיקריות: דגנים מלאים אכן עשירים בסיבים ואלו נמצאו מועילים בירידה בתחלואה לבבית וכן בסוגי סרטן שונים. הסיבה השניה, ככל שהדגן מלא, כך עשיר יותר במינרלים וויטמינים חשובים שהולכים לאיבוד בתהליך העיבוד של הקמח. הספיליום הינו סוג של סיב חשוב לתפקוד תקין של המעי, לא של הקיבה לוודא יציאות תקינות. ללא כל קשר עליך לצורך גם סיבים תזונתיים בדיאטה, כי לספיליום אין את כל היתרונות של הסיבים במזון. בברכה,דנה

04/04/2011 | 10:54 | מאת: לאה

לפורום שלום. אודה על קבלת התיחסות לאופן השפעת סובין שבולת שועל על רמת הכולסטרול הרע (LDL). כיצד יש לצרוך אותו ומה השפעתו הבריאותית בהקשר רחב יותר (על מערכת העיכול וכד'). תודה לאה

שלום לאה, מחקרים רבים הראו כי תוספת שבולת שועל (לאו דווקא סובין) מורידים מאוד כולסטרול בסה"כ עם השפעה טובה על LDL. מעבר לכך השפעות נוספות כמקור לסיבים תזונתיים על יציאות במערכת העיכול, ועל הורדה כללית של שיעור הסרטן המעי הגס. בברכה,דנה

04/04/2011 | 09:43 | מאת: נוגה

שלום. שמעתי את ד"ר רפי קראסו בתכנית הרדיו שלו השבועית אומר ש"גלטין עוזר בחזוק השיער והצפורנים.איך משתמשים בו במקרה כזה ,כי פספסתי את החלק הזה,האם ממיסים אותו לנוזל או מחכים שיהיה כמו גומי וצורכים אותו.האם מומלץ? אחכה לתשובה תודה מראש.

04/04/2011 | 09:44 | מאת:

שלום נוגה, איני יודעת, אך תוכניותיו מפורסמות לאחר זמן מה באינטרנט, בדקי. בברכה,דנה

16/05/2011 | 07:20 | מאת: יוסי 45

ניתן לצרוך את הגלטין בסופר באבקה את הסוג שמשתמשים לעוגות גבינה לחיזוק ולמהול אותו במים ולשתות. (הסוג ללא הסוכר. כמו כן, קיימים בשוק גם כדורים לבליעה המכילים ג'לטין - אני חושב שהם נקראים הייר בוסט

04/04/2011 | 08:46 | מאת: לי

שלום רציתי לשאול האם ייתכן שהתרופות סרטייד דיסקוס לטיפול מונע באסטמה ו/או אנטיהיסטמין אריוס יכולות לגרום ךהגברת התאבון ו/או להשמנת יתר? תודה

04/04/2011 | 09:31 | מאת:

שלום לי, לגבי התרופה הראשונה- אמנם מכילה סטרואידים אך בכמויות הנשאפות לא אמורה לגרום להשמנה ולעודף משקל. לגבי התרופה השניה אין לי מידע לגבי הגברת תאבון. בברכה,דנה

שלום אורנה, למיטב ידיעתי, כן. עדיף להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

03/04/2011 | 19:04 | מאת: עליזה

שלום אני אישה בת 53 עשיתי בדיקת דם בצום ויצא לי 5.6 קליום ו149 נטריום ברקע יש לי שומנים בדם 270 ללא כל טיפול מה אני צריכה לעשות? או שזה עדיין בגדר הנורמה?

04/04/2011 | 09:34 | מאת:

שלום עליזה, עליך לפנות לרופא המשחה להמשך בירור.ייתכן וזוהי טעות מעבדה, יש לחזור ולברר שאין גורמים בבדיקה שעלולים לגרום למספים להראות גבוהים למרות שהם לא. בכל מקרה פנייה בהקדם לרופא המשפחה לבדיקה חוזרת ובירור. בברכה,דנה

03/04/2011 | 17:33 | מאת: תמר

שלום, אני טבעונית, ולא צורכת בכלל מוצרים מהחי. בבדיקת דם האחרונה התגלה אצלי עודף של B12 (1187) אני לוקחת כדור של B12 מדי כמה ימים, לפעמים כל יום, אבל לא יותר מאחד ביום. האם עודף יכול להיות מסוכן? איך יכול להיות שיש לי עודף כשאני לא צורכת הרבה? תודה

04/04/2011 | 09:35 | מאת:

שלום תמר, הרמות הגבוהות נובעות מהתוסף, שמכיל כמויות אדירות של הויטמין. אין סכנת רעילות, פשוט תורידי לכדור לשבוע, חזרי על הבדיקות עוד 3 חודשים ובהתאם תשני. בברכה,דנה

03/04/2011 | 10:27 | מאת: רות

שלום.האים מוצרי חלב זה בסיס או חומצה ?אני לא מבינה .אני יודעת שתמיד אמרו שאים יש צרבת למשל אפשר לשתות חלב וזה יכול להרגיע ולהוריד את החומצה.והאים אכילה של תפוח עץ עים יוגורט זו צורה נכונה לאכילה של שני המזונות הללו מבחינת ערך תזונתי? תודה.

04/04/2011 | 09:37 | מאת:

שלום רות, צריך להפריד בין תרומתם של מוצרי חלב במערכת העיכול מבחינת חומצה -בסיס ותורמתם לחומציות השתן. בכל מקרה הגורם המנטרל חומציות קיבה וצרבת במוצרי חלב הוא הסידן שסותר את החומצה ולכן ממליצים עליו במצבי צרבת. כאשר אוכלים הרבה מוצרי חלב ניגר הם תורמים לשינוי רמת החומציות בשתן. ניתן לאכול יוגורט עם תפו"ע אין כל בעיה. בברכה,דנה

02/04/2011 | 14:39 | מאת: חסויה

אני בת 18 , 1.76 שוקלת סביב ה-65 אפילו יותר... אני אוכלת מאוד מאוד מסודר ולא חורגת אפילו בקלוריה ,יש לי תפריט מסודר של שש ארוחות כולן בריאות וכוללות את אבות המזון (דרך אגב אני לא אוכלת ממתקים, בצקים מטוגנים ואת כל הדברים הלא בריאים). אני עושה פעילות גופנית בדרך כלל שלוש פעמים בשבוע במכון כושר ,האימון כולל פעילות אירובית ופעילות כוח. כל שבוע אני עושה ספורט. בעבר עשיתי דיאטות יויו וכעת הגוף שלי האט את חילוף החומרים באופן דרסטי ונכנס למצב סטרס אני אוכלת מסודר כבר למעלה משנה ועדיין לא יורדת במשקל (לפני הדיאטות אכלתי 2500 על מנת לשמור על משקלי כיום הרבה פחות סביב ה-1500 ולמרות זאת אין שום ירידה ולו קטנה ביותר ). בבקשה עזרו לי ,תנו לי עצה ,כיצד אוכל לרדת במשקל ,אני כל כך מיואשת ואני זקוקה לעצה ,לעזרה ,לטיפ... אני בסך הכול רוצה לרדת סביב החמש קילו ...בבקשה עזרההה :( (יתקבלו גם הצעות לתרופות שיכולות לעזור אם יש כאלו או כל הצעה אחרת שיש לכן)...

04/04/2011 | 09:40 | מאת:

שלום, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה. לצורכי טיפים ועזרה עלי להכירך ואת הרגלייך. אי ירידה במשקל לא תמיד ניתן להאשים בקצב חילוף חומרים איטי.כמו כן ייתכן ומידת הפעילות הגופנית שלך אינה מספקת. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

01/04/2011 | 08:40 | מאת: רונית

שלום רב, הייתי מבקשת לדעת מה ההבדל בין קמח מלא לקמח כפרי. על הקמח הכפרי של חברת שטיבל כתוב כך: קמח כפרי מועשר, מתאים לאפית לחמים כפריים כהים ומסורתיים. הקמח עשוי מחלקו החיצוני של גרעין החיטה, והוא מכיל חלק מסובין החיטה. האם יש יתרון בריאותי לקמח המלא על פני הקמח הזה?

01/04/2011 | 22:15 | מאת: דוד

הקמח הכפרי מכיל רק חלק מרכיבי קליפת הגרעין. קמח מלא אמיתי נטחן מגרעין החיטה בשלמותו ומכיל את כל רכיבי הקליפה והנבט. הקמח הכפרי מאפשר יצור מאפה בנפח יותר גדול מגה שמכינים מקמח מלא אמיתי. הקמח הכפרי טוב יותר מערבוב של קמח מלא עם קמח לבן.

31/03/2011 | 23:57 | מאת: אפרת

שלום רציתי לדעת אם אכילת ירקות בכמות של 5 קילו ליום (לפחות) יכולה להיות לא בריאה או לגרום להשמנה ? תודה

04/04/2011 | 09:41 | מאת:

שלום אפרת, אני חושבת שזו כמות מוגזמת ולא מומלצת. להשמנה אולי לא, אך זה תלוי בהרכב הקלורי הנוסף שלך. בברכה,דנה

31/03/2011 | 22:59 | מאת: מיכל

הגובה שלי הוא 1.62 מ'. לאחרונה ניסיתי לאכול יותר ירקות מבדר"כ (5 ירקות) כי אני אוכלת פחות מההמלצות, אבל זה גרם לי אי נוחות, קמתי לשירותים בכל לילה ולאחר שבוע היו לי כאבי בטן חזקים בגלל גזים. מה אפשר לעשות? האם זה תלוי בסוג הירקות, והאם מומלץ לקחת תוספי ויטמינים? בתודה

04/04/2011 | 09:43 | מאת:

שלום מיכל, לאנשים שאינם רגילים לאכול ירקות, תוספת גדולה יכולה לגרום בשלב ראשון לאי נוחות וגזים. אולי יש להוסיף בהדרגה כל יום ירק אחד ושונה ולראות כיצד את מגיבה. אולי בשלב ראשון תאכלי יותר מבושלים ובהדרגה תעברי לטריים. נסי בשלב ראשון לקלף קליפה ולחשף בהדרגה. תחושת אי הנוחות עוברת עם הזמן. נסי להמנע מירקות יוצרי גזים כגון : כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל ושום. בברכה,דנה

31/03/2011 | 08:03 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. אם אני אוכלת גזר ללא תוספת שומן כלשהו, הויטמינים נספגים פחות או כמעט לא?...... האם גזר שנמצא במקרר שבועיים שלושה, מאבד מטריותו ומערכיו? אני מתכוונת לגזר טרי. תודה ריקי

31/03/2011 | 10:34 | מאת:

שלום ריקי, לספיגת ויטמין A צריך סביבה שומנית. הואיל והגזר אינו מכיל שומן הספיגה תהיה מינמאלית אם בכלל, לכן מספיק לאכול עם מרכיב שומני קל כגון 2-3 זיתים, או בסלט עם שמן, או עם גבינה 3% וכו'. גזר לא נחשב לטרי במיוחד אחרי 3 שבועות והוא מאבד מערכיו התזונתיים. בברכה,דנה

30/03/2011 | 14:17 | מאת: ריקי

שלום רב בני בין 10 שבעות נולד בניתוח קיסרי במשקל 3.122 בגיל חודשים שקל 6.700 בגובה 56 ס"מ , מהרגע שנולד אוכל סימילק ב עד גיל 9 שבעות היה אוכל 6-7 אורחות ביום בין 120-150 מל בשבוע האחרון הוא ישן כבר לילה שלם ואוכל 5-6 אורחות בין 150-180 מל , בקבוק של 180 בין פעם לפעמיים ביום , לא נוסף שום דיסה או כול תוסף אחר . אשמח לדעת האם זה תקין או עלי לבצה "דיטה " לילד הציין כי לי קיימת נתיה להשמנה . בנוסף אשמח לדעת האם זה מתעזן בעתיד שיזחל? תודה

03/04/2011 | 10:12 | מאת:

ריקי שלום, לפי מה שאת מתארת נראה שבנך אוכל כמויות מתאימות לגילו. עם זאת לפי הנתונים שמסרת נראה שאכן ישנה עליה משמעותית במשקל בחודשיים מאז לידתו. אני ממליצה לך לפנות למעקב דיאטנית ילדים מוסמכת בקהילה. יתכן וזה יתאזן/ יסתדר מעצמו. יתכן ויהיה צורך בברור נוסף. אל תשני לו את האוכל עד שתתייעצי. חשוב שתקחי אותו למעקב. וחשוב שתדעי שלא עושים דיאטה לתינוקות! בריאות שלמה ובהצלחה, מיכל

30/03/2011 | 12:10 | מאת: אלעד

אם אני משאיר את הירקות והפירות בתוך שקיות הניילון במקרר זה בעייתי בגלל בעיית האסטרוגן שמופרש מהשקית? ואם כן איפה היית ממליצה לאכסן את הירקות? כי שמתי לב אם זה נמצא במגירות של הירקות ללא השקית אז זה נשמר פחות זמן להבדיל מהשקית ששומרת על הטריות יותר.. השאלה היא אם זה לא מזיק

30/03/2011 | 15:11 | מאת:

שלום אלעד, לא ידוע לי על בעיית אסטרוגן בשקיות פלסטיק אלא על חומרים אחרים בעייתים. אפשר לשמור ע"ג מצע של עיתון או נייר סופג או בקופסה מתאימה מפלסטיק או זכוכית. בברכה,דנה

30/03/2011 | 09:11 | מאת: אורה

יש לי רגישות לפרוקטוז אין לי רגישות ללקטוז רציתי לשאול: אני רוצה לאכול לאורחת בוקר פרוסת לחם עם חצי חבילת קוט'ג עם איזה ירק את ממליצה לי לאכול את זה תודה

30/03/2011 | 15:12 | מאת:

שלום אורה, רוב הירקות נסבלים מבחינת רגישות לפרוקטוז חוץ מדלעת, דלורית ובטטה. את יכולה לשלב עגבניות טריות, מלפפון, פלפלים ועוד. בברכה,דנה

29/03/2011 | 23:03 | מאת: שרון

האם קיימות המלצות תזונתיות לטיפול ב Tyhlitis ?

30/03/2011 | 15:16 | מאת:

שלום שרון, לא מצאתי התייחסות מיוחדת לטיפול בטיפליטיס אלא בתופעות המורגשות בעקבות הדלקת. לעיתים דיאטה דלה בסיבים יכולה לעזור בגלל בעיית השלשולים ועוד.אם ישנן תופעות לוואי רבות במערכת העיכול כדאי להיוועץ עם דיאטנית כיצד ניתן למתן אותן ע"י דיאטה מתאימה בהתאם לתופעות וחומרתן. בברכה,דנה

29/03/2011 | 22:46 | מאת: ליאו

שלום רציתי לדעת מה היתרון בשתיית תה ירוק מתי כדאי לשתות והאם מותר עם חלב שכן שמעתי שמנטרל את ההשפעה החיובית? בנוסף- לא ראיתי על האריזה (ויסוצקי) שהתה הירוק נטול קפאין, אז האם יש או אין בתה ירוק והאם הנתון שממעותי לאורך חיים בריא? תודה

30/03/2011 | 15:18 | מאת:

שלום ליאו, תה ירוק מכיל הרבה מאוד נוגדי חמצון בין היתר חומר המפעיל אנזימים נוגדי חמצון בגוף ולכן נחשב למומלץ ובריא. תה ירוק מכיל הרבה מאוד קפאין, בדומה לסוגי תה נוספים.למרות תכולת הקפאין ועימה אין בכך בעיה ואין נטרול תכונותיו הייחודיות. אכן לא מומלץ לצרוך יחד עם חלב. בברכה,דנה

29/03/2011 | 21:04 | מאת: שי

ד.נ. עם רצוני הטוב ליישם את עצתך, אינני יכול בשום אופן לשתות תה/קפה/לימונדה, המוכנים בבית, ללא ממתיק (סה"כ כ-4 ממתיקים ביום) ובנוסף להימנע משתיית מספר מצומצם (בסה"כ כ-2 כוסות נוספים ביום) של משקאות דיאט - בירה מאלט ונקטר חמוציות. האם זה אומר שאני גורם נזק לעצמי, ביודעין? בברכה, שי

30/03/2011 | 15:19 | מאת:

שלום שי, מבחינה מחקרים, אין הכוחה לנזק משמעותי או מצטבר. לדעתי המקצועית, עליך להתאמץ יותר.תזונה נכונה לא באה בקלות ולפעמים דורשת הקרבות. אם אתה מוכן ומזומן לשנות אורח חיים ולחיות בריא יותר, זה דורש מידה מסויימת של שינוי והקרבה, לבחירתך. בברכה,דנה

31/03/2011 | 16:46 | מאת: שי

דנה שלום, בדרך כלל אני נהנה מתזונה מאוזנת ובריאה - סלטים עשירים, בוקר וערב, טחינה/חומוס, סרדינים/טונה משומרים, דג מלוח, גבינות, יוגורט, 4-3 ביצים בשבוע, קפה, ריבוע שוקולד, בשר, עוף, דגים, שלגון דיאטטי, אגוזים, שקדים, בוטנים, קקאו, תה, לימונדה, בירה מאלט דיאט, סודה ומשקה חמוציות דיאט. אבל ההקרבה הנדרשת, לדברייך, בעניין הימנעות מהמתקה (בסוכר או בסוכרה דיאט) - משמעותה ברורה: לא יהיה טעם לחיי, חד וחלק. האם הקרבה שכזאת יכולה, מבחינתך, להיות מומלצת ברצינות? אשמח לתשובתך. שי

29/03/2011 | 19:45 | מאת: מיקי

שלום דנה הניטראטים מורידים לחץ דם. שאלתי: עוף מעושן שמכיל הרבה ניטראטימ,והוא טעים,זה טוב או רע? תודה מיקי

30/03/2011 | 15:21 | מאת:

שלום מיקי, ניטראטים זה שם לקבוצה של חומרים, ולא חומר אחד. ניטראטים בתרופה הכוונה ל- NO שאכן מוריד לחץ דם. החומרים המצויים במזון מעושן המוגדרים ניטראטים הינם רדיקלים של NO הנחשבים למחמצנים ומסרטנים פוטנטיים מאוד ולכן אינם מומלצים לא להורדת לחץ דם ובכלל. בברכה,דנה

29/03/2011 | 04:33 | מאת: עינת

האם נבטים טריים בסלט זה דבר בריא? האם יש בזה ויאטמינים או מינראלים? תודה.

30/03/2011 | 15:22 | מאת:

שלום עינת, נבטים נחשבים למקור לויטמינים ומינרלים רבים ומומלצים לצריכה יומית, פרט לנשים בהריון. בברכה,דנה

31/03/2011 | 17:25 | מאת: אבא לעתיד

28/03/2011 | 22:52 | מאת: מאיר

עברתי ניתוח שרוול לפני שבוע האם מותר לי לשתות מרק עם חילבה טחון דק?

31/03/2011 | 11:02 | מאת:

שלום מאיר, מבחינת המרקם אין בעיה. הבעיה היא בכמויות המעטות שאתה צורך גם כך לאחר ניתוח, ובוודאי קבלת הדרכה לתפריט מועשר יותר בחלבון, ולכן עדיף לצרוך מוצרי חלב בשלב זה כמקור לחלבון איכותי ובשלבים מאוחרים יותר לגוון עם מזונות אחרים. כמו כן מומלץ וכדאי לעקוב אחר הוראות הדיאטנית במטפלת, ואם אין, לפנות לדיאטנית מומחית לנושא ובהקדם. בברכה,דנה

28/03/2011 | 13:44 | מאת: רונן

אני בן 38 בד"כ בריא. האם טונה מקופסת שימורים זה דבר בריא?

28/03/2011 | 14:48 | מאת:

שלום רונן, ניתן לשלב טונה משומרת בתפריט במידה, פעם-פעמיים בשבוע. בכל זאת מדובר במוצר מעובד המכיל כמויות גדולות של נתרן, כמו כן איכות הטונה די מוטל בספק, כמקור לאומגה 3. בברכה,דנה

27/03/2011 | 22:55 | מאת: דווה

שלום רב, ברצוני לשאול על תןסף מזון שנקרא מונה וי. המשווקים אומרים כי במונה וי המורכב מ- 18 מיצויים של פירות ונכיל את הרכיבים האנטי מחמצנים הטובים ביותר, ומסייע למגוון רחב של תופעות. האם אתם מכירים תוסף זה והאם הוא באמת כל כך בריא ויעיל. (חוץ מאשר למשווקים...) בתודה, דווה

28/03/2011 | 14:50 | מאת:

שלום דווה, המוצר לא מוכר לי ולכן לא אוכל לחוות עליו דעה מקצועית. בברכה,דנה

27/03/2011 | 21:47 | מאת: אלעד

.מה את אומרת על קפה באלאנס?הייתי רוצה לשמוע את דעתך על המוצר ועל תכונותיו אם הוא באמת משביע 2.רציתי לשמוע את דעתך על תזונת הפליאו שטוענת שצריכת בשר ולהימנע מפחמימות היא התזונה האופטימלית.. לאחרונה יצא חוברת של יוניליבר חוברת תזונה שאומרת שחלבון מהחי וחלבון סויה בכמות גדולה(שהם לא רשמו כמה כמות חלבון וזה חבל)מעלים את האינסולין ואת הIGF-1 וזה מעלה את הגורמים לסרטן.. שזה למעשה גישה הפוכה מתזונת פליאו.. מה את אומרת על כל הנושא אשמח לשמוע את דעתך בעיניין

28/03/2011 | 15:24 | מאת:

שלום אלעד, לגבי קפה באלאנס, אין לי ניסיון איתו, אך ההגיון אומר שזה יכול לעזור בתחושת השובע בגלל סיבי האינולין שבו. כמו החלבון זניחה ולכן לא רלוונטית מבחינתי. להזיק, זה לא (חוץ מלכיס). לגבי תזונת פליאו, לצערי לא נחקרה דיו ואין תיעודים משמעותיים בנושא. היא לקוחת הרבה מדיאטת אטקינס שיש בה הגיון ותועלת מבחינת ירידה במשקל וכו' לזמן קצר. לא נחקרה השפעתה לטוחח ארוך יותר משנתיים, ואנחנו מדברים על אורח חיים ולא לתקופה קצרה, כך שקשה לי לעודד. לגבי כמויות החלבון ונושא הסרטן, אנו יודעים כל כך מעט על אינטרקציות בין מזון ומחלות, ובכל יום מתגלה משהו חדש. עלינו לשאול מהן ההשלכות לטווח ארוך על מחלות יותר קשות ובעייתיות מסרטן כגון סוכרת, טרשת והשמנה- ועל אלו אין עדיין תשובות. הדבר העיקרי שהוכח במחקרים שירידה במשקל משפרת הכל, ופחות משנה הדרך בה זה נעשה אלא עצם הירידה. בברכה,דנה

27/03/2011 | 14:57 | מאת: ירונה

שלום אשמח להתייעץ בנושא מוצרי עוף בריאים יותר לילדים, חדשה בתחום ... אני מעוניינת לקנות עוף טבעי ובלי אינטיביוטיקות והורמונים ועוד זבל שהזריקו לו האם מישהו יכול להמליץ לי על משהו? האם יש מוצרים טובים יותר מאחרים? תודה

28/03/2011 | 15:04 | מאת:

שלום ירונה, הדבר היחיד שאוכל להמליץ לך עליו, אמנם ללא בקרה גם במקרה זה, הינם עופות אורגניים. בכל האשר יש אנטביוטיקה . יש יתרונות מסויימים לאנטיביוטיקה וזה מיגור חיידקים מסוכנים כגון סלמונלה, שהינו חיידק אלים ומסוכן לבני אדם. לכן חשוב שמוצרי עוף אורגניים יבושלו היטב ויהיו טריים. בברכה,דנה

27/03/2011 | 09:16 | מאת: אבא לעגבניית שרי

הי, הבנתי שחומצה לינולאית זה בעצם אומגה 6, וחומצה אלפא-לינולנית זה בעצם אומגה 3 ממקור צמחי, ושחשוב לא רק לקבל מספיק אומגה 3 אלא גם להקפיד על המינון ביניהם. אשתי עכשיו בהיריון ואני מנסה לעקוב אחרי התזונה שלה, בעזרה של מחשבון תזונה ברשת. יוצא לי שהיא עוברת את הכמויות המומלצות - מגיעה לכמעט 3 גרם חומצה אלפא-לינולנית ול-18 גרם חומצה לינולאית. דגים אנחנו לא הולכים בבית, רק לעיתים רחוקות היא אוכלת בחוץ - אני מנחש שהרוב זה מאגוזי מלך וזרעי פשתן. היחסים האלה זה בסדר? מה בעצם הכלל שכדאי לעקוב אחריו?

שלום, אין ממש כללים ברורים בנושא. השאיפה שהיחס בין אומגה 6 לאומגה 3 יהיה נמוך ככל האפשר. כמות האומגה 3 שהיא מקבלת ממקור צמחי אינו שווה להמלצות לקבלת אומגה 3 ממקור דגי או אחר. לא רואה חשש במינונים שהיא צורכת אך אין ממש המלצות ברורות לגבי כמות מינון וסוג, והדברים נמצאים עדיין תחת מחקר. הכי חשוב, לאכול ולצרוך מהכל באופן מאוזן. בברכה,דנה

26/03/2011 | 20:46 | מאת: טרסר יוסף

הנני עוסק בספורט רוכב אופניים ורץ בעונת הקיץ אני מזיע בצורה מאוד חריגה דבר שגורם לי לכיווצי שרירים לאחרונה אומלץ לי להשתמש בכדורי סודיום ביקרבונט אשמח לשמוע חוות דעתיכם

28/03/2011 | 15:00 | מאת:

שלום, איני מומחית בתחום תזונת ספורט. ממליצה לעבור לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה

26/03/2011 | 18:26 | מאת: ניקול

מה הערך הקלורי של שקדים ירוקים? האם זה נחשב לפרי?

28/03/2011 | 14:58 | מאת:

שלום ניקול, לא מצאתי התייחסות נפרדת לערך קלורי של שקדים ירוקים לעומת הרגילים, זה בעיקר עניין של בשלות וזמן בעונה. הואיל והם בעלי הרכב דומה השקד נחשב לזרע יחסית עשיר בשומן וחלבון. בברכה,דנה

26/03/2011 | 12:31 | מאת: עדי

שלום דנה, אחרי אימוני ריצה אני נוהגת לאכול חלבונים ופחמימות ע"פ ההמלצה מיד בתום האימון בצורה של קורנפלקס עם חלב (רצה כ-7 ק"מ, פעמיים-שלוש בשבוע, בת 23, בריאה). האם באותה מידה אני יכולה לאכול עוגיות וחלב? האם הקלוריות "שוות בערכן"? חשוב לי לשמור על המשקל, אבל אני מתקשה להבין איך לעשות זאת אם בכל זאת צריך לתת לגוף פחמימות זמינות אחרי הריצה. מה מומלץ לאכול? מדוע חשוב לחדש באופן מיידי את מאגרי הגליקוגן בשריר? תודה רבה מראש!

שלום עדי, ראשית, ברצוני לציין כי איני מומחית לתזונת ספורט כך שאוכל לענות רק על חלק מהשאלה. קורנפלקס ועוגיות אינם שווים בערכם התזונתי, גם מבחינת סוג הפחמימות ובעיקר בשל תכולת שומן גבוהה יותר בעוגיות. שנית, יש ויכוח בספרוט לגבי כמה צריך להחזיר לאחר אימון, מהו הזמן ומהו המזון הנכון. המטרה בלהחזיר פחמימות לגוף לאחר אימון הוא למנוע פירוק של שריר לצורכי אנרגיה זמינה. המלצתי, פני לפורום תזונה של מכון וינגייט לקבלת מענה מדוייק יותר. בברכה,דנה

28/03/2011 | 20:42 | מאת: יעל