פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה

אלו פרות וירקות מזרזים את תהליך העיכול? :) > תודההה

שלום לולה, אין מושג כזה מזרזי עיכול, ישנם מזונות המעלים את תכולת הצואה ומביאים ליציאות סדירות יותר ובעלות נפח נכון. כל הירקות והפירות עושים זאת בשל תכולת הסיבים המסיסים. יש לציין כי שזיפים מיובשים עושים זאת יותר, אך יש לזכור כי אלו מכילים הרבה סוכר. בברכה, דנה

18/08/2007 | 16:56 | מאת: ורד

האם זה נכון אם אוכלים יותר מדי שזיפים מיובשים זה גורם לשלשול?? תודה מראש ורד

18/08/2007 | 18:04 | מאת:

שלום ורד, ידוע כי שזיפים מיובים מזרזים פעילות מעיים, יכולים לעזור במקרים של נטיה לעצירות, אך לאו דווקא גורמים לשלשולים כאשר נצרכים בכמות גדולה. התגובה במערכת העיכול משתנה מאדם לאדם. בברכה, דנה

18/08/2007 | 12:05 | מאת: מ

שמעתי שבזמן מחזור רצוי לאכול יותר קלוריות מהממוצע.. השאלה שלי כמה? תוספת של 100? 200? יותר קלוריות ליום? תודה

18/08/2007 | 18:05 | מאת:

שלום, השמועה אינה נכונה, ולכן אין מקום לאכול יותר, מחזור לא שווה הריון. בברכה, דנה

18/08/2007 | 11:01 | מאת: עוז

שבת שלום.אני בן 25 ולוקח כל יום מולטי ויטמין כללי לתחזוקה שמכיל בין היתר 18 מ"ג ברזל (180% מהקצובה היומית).עשיתי בדיקות דם וערך הברזל היה בגבול העליון(160) האם עלי להפסיק לגמרי עם המולטי ויטמין או שאפשר לקחת לדוגמה 5 ימים בשבוע ובשישי-שבת לעשות הפסקה?

18/08/2007 | 18:06 | מאת:

שלום עוז, גבול עליון שאינו חורג מנורמה לא דורש שינוי. בכל מקרה, אפשר להוריד את המינון ליום כן יום לא. בברכה, דנה

18/08/2007 | 20:23 | מאת: עוז

תודה על תשובתך.האם יש תועלת בשמירה על מאגרי ויטמינים ומינרלים תקינים בנטילה יום כן יום לא?

17/08/2007 | 14:43 | מאת: נטלי

שלום, שמעתי שיש הרבה אנשים בדיאטה שמצרים היקפים בצורה משמעותית אבל לא תמיד רואים ירידה במשקל או שהירידה מעטה. 1. כיצד קורה הדבר ובאילו מצבים? 2. האם לאורך זמן תתכן רק ירידה בהיקפים ללא שינוי משמעותי במשקל? תודה מראש

18/08/2007 | 18:01 | מאת:

שלום נטלי, ירידה בהיקפים ללא שינוי במשקל קורית בעיקר בשל פעילות גופנית ופחות בשל דיאטה להורדה במשקל. אין דיאטה שמורידה רק היקפים בלי משקל, חיה כזו לא קיימת, זה תמיד בשילוב עם פעילות גופנית. בברכה, דנה

18/08/2007 | 19:12 | מאת: מיאל

זה קורה כאשר מעלים את מסת השריר ומורידים את אחוזי השומן. זה יכול לקרות רק באמצעות ספורט רב, אימוני כוח, ותזונה דלה בשומן, ובמאזן קלוריות שלילי.

18/08/2007 | 20:53 | מאת:

שלום מיאל ונטלי, זה קורה לרוב דווקא בפעילות כגון פילטאיס ועיצוב וחיטוב, ופחות פעילות כוח, שם בד"כ יש אפילו עליה במשקל, הואיל ומסת שריר עולה על שומן במחינת משקל.בוודאי שדיאטה דלת קלוריות שומן עוזרת, אך חלקה קטן בהרבה בהשוואה לפעילות הגופנית. בברכה,דנה

16/08/2007 | 18:32 | מאת: סימה

שלום האים אפשר להוריד כולסטרול בעזרת פסיליום?אם כן מה מנה המומלצת של אבקת פסיליום ליום כש ה כולסטרול עומד על230?בתודה

16/08/2007 | 21:28 | מאת: סימה

מה עדיף להורדת כולסטרול,סובין שיבולת שובל או פסיליום?

15/08/2007 | 21:01 | מאת: אריה

שלום האם בפירות יבשים נשמרים הערכים התזונתיים כמו בפירות 'טריים' ?נראה לי שבתאנים יבשות יש יותר מרכיבי תזונה,(כמו פחממות)...אולי אני טועה. האם ב'פירות יער' יבשים יש אותם ערכים תזונתיים,כולל אנטיאוקסידנטים, כמו בפירות יער טריים ? מומלץ לשתות משרה של דובדבנים עם אוכמניות כחולות האם ניתן להכינו מפירות יבשים שנמצאים בשפע בחנויות ? תודה אריה

15/08/2007 | 23:25 | מאת:

שלום אריה, הכל תלוי באופן הכנת הפירות היבשים. לרוב אלו מכילים יותר סוכר ופחות ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, אך זה משתנה מכנה להכנה. אם יש פרי טרי, רצוי לצרוך אותו על פני פרי מיובש. לגבי פירות היער, הואיל ואין תחליף זמין בארץ לפירות טריים, אפשר לצרוך מהם, אך לזכור כי עשירים יותר בפחמימות. בברכה, דנה

15/08/2007 | 18:54 | מאת: נופר

שלום רב אני כשנתיים אוכלת דייטה דלת סיבים לא ירקות ולא פירות,בשל מחלת קראון- הצרות במעי. גילו לי עכשיו כולסטרול האם יש קשר בין הדרך בה אכלתי ועלית כולסטרול? אוכלת יותר פחממות כי אין לי ברירה. מה אעשה אם אין באפשרותי לאכול ירקות ופירות החשובים לתזונה בריאה. אין לי בעייה של עודף משקל משקלי תקין. אודה לתשובתכם

15/08/2007 | 19:40 | מאת:

שלום נופר, האם את מקבלת טיפול תרופתי כגון סטרואידים לטיפול בקורהן? מהן הרמות של סה"כ הכולטרול, LDL ו- HDL מה רמות הטריגליצירדים? בברכה, דנה

15/08/2007 | 15:25 | מאת: אורלי

רציתי לשאול כמה קלוריות יש להערכתך בפיצה אישית שמזמינים במסעדה (גם בגרסה הדקה שיש בחלק מהמסעדות וגם בגרסה הרגילה). במחשבונים מצאתי כמה קלוריות יש ב-100 גרם או במשולש אך פה מדובר במנה של מסעדה ואין לי מושג כמה גרמים זה. פיצה הוא המאכל האהוב עליי וקשה לי לוותר עליו אך כן הייתי רוצה לקבל מושג לגבי כמות הקלוריות שהיא מכילה. תודה

15/08/2007 | 16:45 | מאת:

שלום אורלי, לצערי לא אוכל לעזור לך הרבה, הואיל וכל פיצה שונה בהרכבה ובגודלה, ולכן תמיד יינתן ממוצע. משולש פיצה שבחנתי מחברות כגון דומינוס, פיצה האט ופיצות ביתיות מכילות בין 260 ל- 320 קק"ל, וככל שהבצק יותר עבה כך יותר קלוריות, אך לא בהבדל משמעותי.מדובר בפיצות הכי פשוטות ללא תוספות כגון עוד גבינה, בשר וכו'. בברכה, דנה

15/08/2007 | 16:53 | מאת: אורלי

תודה

לד"ר גילה רוזן שלום כיום רבים המטפלים ורבות המכללות המכשירות בנושא תזונה אשמח באים תשפכי אור לאבחנה בהגדרות של תזונאית קלינית לבן תזונאית טבעית קלינית לבן תזונאית טבעית בלבד על מנת להגיע למטפל הנכון תודה

שלום אלה, אני אתן לך את ההגדרה לדיאטנית קלינית וכל אלו שלא עונים להגדרה זו הם כל השאר. דיאטנית קלינית בישראל הינה דיאטנית שסיימה תואר ראשון במדעי התזונה בפקולטה לחקלאות ברחובות של האוניברסיטה העברית ו/או במכללת תל- חי ועברה הכשרה מעשית בבית חולים/קופ"ח ומשרד הבריאות במשך 1/2 שנה. בברכה, דנה

15/08/2007 | 08:49 | מאת: רוטה

לפי מה שהבנתי הסידן במוצרי חלב עם 0% שומן לא נספג טוב בגלל הויטמין D שצריך שומן כדי להספג. אם צורכים מספיק ויטמין D (כמובן שבסביבה שומנית) ואחרי כמה שעות אוכלים מוצר (כמו יוגורט ללא שומן), הסידן שבו יספג או שהוא צריך את הויטמין צמוד אליו? סליחה על הבלבול ואני מקווה שהשאלה מובנת.

15/08/2007 | 10:17 | מאת:

שלום, רצוי שהויטמין D יהיה בסביבת הסידן ושלא ילקח בהבדלי שעות ארוכים מדי. בברכה, דנה

15/08/2007 | 22:24 | מאת: רוטה

את יכולה להגדיר הבדלי שעות ארוכים מדי (שעה,שעתיים ,6 שעות...)?

15/08/2007 | 00:59 | מאת: אורית

דנה שלום וברוך שובך המבורך לפורום. הרגשנו היטב בחסרונך! האם נכונה הטענה כי ככל שקוצצים את הירקות דק יותר בשעת הכנת סלט, כך הירקות עוברים תהליך חימצון מהר יותר ובכך נפגעים ערכיהם התזונתיים ולכן עדיף לחתוך את הירקות באופן גס יותר?

15/08/2007 | 10:15 | מאת:

שלום אורית, אם חושבים פשוט, הטענה צודקת, כי אנו מגדילים את שטח הפנים לחמצון ופוגעים יותר בתאי של הצמח, וכך הויטמינים בפנים נחשפים ליותר חמצון. אך אם הסלט נאכל מיד לאחר חיתוכו, איני מאמינה שההבדל משמעותי כל כך, ולכן איני מדריכה לאכול את הסלט חתוך גס או דק, אני מדריכה להעשיר את התפריט בירקות טריים, בכל צורה. בברכה, דנה

14/08/2007 | 22:20 | מאת: רונית

שלום הובחנתי לפני כחודש כסובלת ממעי רגיז רציתי לשאול האם יש מרכיבים בגלידה פרווה או חלבית שיכולים לעשות לי לא טוב?

15/08/2007 | 10:13 | מאת:

שלום רונית, תסמונת המעי הרגיז אינה תסמונת בעלת מאפיינים ספציפיים, היא יכולה לנוע מאי נוחות כללית במערכת העיכול, שלשולים, עצירות, גזים, בחילות, כאבים ועוד. נושא האוכל מאוד בעייתי בשל מגוון הבעיות הנ"ל ולכן אין דרך לדעת עד שמנסים ובוחנים את התגובה למזון. באופן עקרוני בעלי מעי רגיז יכולים לאכול כל מזון אפשרי,] הבעיה שלכל מזון יגיבו בצורה שונה, ויכול להיות ב\שברגע נתון יגיבו בסדר, וברגע אחר התגובה לא תהיה תקינה, ומכאן רק לנסות. גלידה רגילה מכילה יחסית הרבה שומן ולקטוז ולכן יכולה לגרות את המערכת, ואילו גלידה פרווה יכולה להכיל בעיקר שומן. צריך לנסות ולראות את התגובה. מזיק זה לא. בברכה, דנה

14/08/2007 | 19:42 | מאת: vered

אני מחפשת מתכון לדייסה עטירת חלבון עבור חולה הזקוק לחלבונים

15/08/2007 | 10:10 | מאת:

שלום ורד, אפשר לעשות דייסה מכל סוג על בסיס חלב מלא ולהוסיף אבקת חלבון. בברכה, דנה

15/08/2007 | 20:25 | מאת: ורד

תודה דנה האם את יכולה לתת לי מרשם מדויק, כמה אבקת חלבון להוסיף

14/08/2007 | 19:41 | מאת: nemeshit

שלום דנה, האם איזוטרול אינה גורמת להתכוציות שרירים? האם ניתן לקחת אותה ללא סטאטינים? תודה ,

15/08/2007 | 10:08 | מאת:

שלום, כפי שאמרתי, איני רופאה או רוקחת, פנה אליהם בשאלות אלו. בברכה, דנה

14/08/2007 | 18:31 | מאת: שיר

אני בשבועות הראשונים של ההריון רציתי לדעת אם מותר לי לצרוך 2 פחיות אנשור פלוס לאזון משקל נמוך, להבנתי אסור לצרוך מוצרים שיש בהם תוספות מזון שלא נפלטות מהגוף במידה של עודף. לתשובתך אודה

15/08/2007 | 10:07 | מאת:

שלום שיר, אין בעיה לצרוך אנשור פלוס בהריון, מדובר באוכל לכל דבר. בברכה, דנה

14/08/2007 | 16:47 | מאת: איילת

שלום, לאחרונה שמתי לב לבעיית דיספרופורציה בין שני צידי הבטן [צמוד מלמטה לטבור] כאשר צד שמאל מעט גבוה יותר, או נפוח. השאלה שלי היא האם זה יכול להיווצר מאכילה לא נכונה, מחזור, פעילות גופנית לקויה וכדומה? בתודה, איילת

15/08/2007 | 10:06 | מאת:

שלום איילת, יכול להיות מדבור בשבר-הרניה. פני לרופא המשפחה. בברכה, דנה

14/08/2007 | 15:34 | מאת: דליה

האם עוף אורגני יכיל פחות שומן מעוף רגיל? או שאין קשר.

15/08/2007 | 10:05 | מאת:

שלום דליה, הכל תלוי בהגדרה של עוף אורגאני. אם מדובר גם בעופות שגדלות בשטחים פתוחים ויכולות לנוע ולא חיות בצפיפות כמו לולים אחרים אזי אחוז השומן יהיה נמוך יותר. אם תנאי הגידול זהים וכל השונה הוא המזון שצורכות והעובדה שלא מקבלות אנטיביוטיקות למיניהן, לא אמור להיות הבדל משמעותי. בברכה, דנה

14/08/2007 | 11:36 | מאת: נופר

היי דנה האם במים מינרלים דלי נתרן יש יותר נתרן מבמי ברז? תודה

14/08/2007 | 15:33 | מאת: דליה

מים מינרלים דלים במינרלים כולל דלים בנתרן (כל הסוגים) לעומת מי ברז שמיכילים כמות גדולה מאוד של נתרן, מכל מיני סיבות ולכן נקראים בין היתר מים קשים.

14/08/2007 | 22:36 | מאת:

שלום נופר, כמות הנתרן במים מינרלים דלי נתרן מתשנה, אך אוכל לתת לך את הנתון הממוצע לגבי מי ברז שמכילים 40 מ"ג נתרן ל-1 ליטר, שזה לרוב יותר מרוב המים המינרלים, בייחוד דלי הנתרן. בברכה, דנה

שלום עשיתי דיאטה מאוד חריפה (אטקינס הנוסחה הישנה) ואני מרגיש פשוט כל היום שאני לא רעב כמעט אני יכול לאכול ממש ממש מאט ולהרגיש שבע בנוסף אני רואה שבהתחלה ירדתי מהר מאוד ולקראת הסוף ההרזיה נעצרה לגמרה למרות שאכלתי מאט א. איך אני יכול לבדוק כמה שיותר במדיוק כמה קלוריות אני שורף ביום? ב. איך אפשר להחזיר את המטבוליזם לקדמותו בלי להשמין?

שלום גיא, ידוע לי בתל השומר ישנה מרפאה מטבולית שיכולה לבדוק, כמובן בתשלום, את מידת הקלוריות שאתה מוציא ביום בזמן מנוחה ולפי התוצאות אתה יכולה לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט אישי שבהדרגה תבנה לך תפריט נכון כדי למנוע עליה במשקל. כמו כן קרוב לוודאי שתצטרך להגביר את מידת הפעילות הגופנית שלך. בברכה, דנה

13/08/2007 | 18:17 | מאת: נאוה

האם ניתן לשפר מצב של תת פעילות בלוטת התריס באמצעות דיאטה מתאימה?

13/08/2007 | 21:04 | מאת:

שלום נאוה, לרוב לא, כלומר את בעית תת פעילות בלוטת התריס יש ראשית לפתור בעזרת תוספת ההורמון עצמו.כמובן שבזמן תת פעילות הבלוטה ישנה נטיה לעליה במשקל ללא קשר לכמות המזון הנצרכת, כך שדיאטה להרזיה יכולה לעזור רק בתנאי שאת מאוזנת מבחינת רמת פעילות ההורמון. מבחינה תזונתית יש להמנע מאכילת ירקות מצליבים בעיקר ברוקולי וכרובית וכרוב חיים, אפשר מבושלים. בברכה, דנה

13/08/2007 | 14:45 | מאת: nemeshit

שלום בהמשך לשאלתי האם ניתן להפסיק את הפרבאליפ 20 בצורה מידית או בהדרגה? תודה

13/08/2007 | 16:16 | מאת:

שלום, כפי שייעצתי, פנה לרופא והתייעץ עימו בנושא. בברכה, דנה

13/08/2007 | 10:42 | מאת: מיקה

שלום, ידוע כי קטניותזה בריא ומומלץ בתפריט השבועי. רציתי לדעת האם יש אנשים שלא מומלץ להם לאכול קטניות? אני מתכוונת לבישול עדשים כתומים, עדשים ירוקים, שעועית מש וקופסת שימורים שעועית ברוטב עגבניות. תודה

13/08/2007 | 16:12 | מאת:

שלום מיקה, אין איסור על אכילת קטניות לרוב האנשים פרט לאנשים עם G6PD שידוע מגיל צעיר שסור להם לאכול פול בלבד. ישנם אנשים שלעיתים קטניות לא מומלצות בשל מחלות כליה וכבד, אך רוב האנשים הבראים יכולים ואף מומלץ לצרוך קטניות מכל הסוגים, עדיף לא משומרים. בברכה, דנה

אני בת 21. לפניי שנה סבלתי מהתקף חרדה ומאז אני מטופלת אצל פסיכולוג קליני ולא נוטלת תרופות כלל.המצב השתפר אך החרדה מאוד השפיע על גופי גם כי הרזתי המון ואני רוצה מאוד לעלות במשקל כדי להרגיש טוב יותר וגם הרגשה פיזית כללית.אני אשמח אם תוכלו לתת לי מאכלים ומזונות שיהיו בעליי ערך תזונתי גבוה ומצד שני יסדירו את מערכת העיכול.כל עצה תתקבל בברכה.

שלום, פורום זה לא נועד לייעוץ אישי. המלצתי, לפנות לדיאטנית קלינית בקופת החולים לייעוץ אישי ותפריט פרטני. בברכה, דנה

12/08/2007 | 22:31 | מאת: אריה

שלום לצוות במאמר שמתפרסם ב'סטארמד',טוענת דר' רות קרייצר- רביב כי בגיל השלישי עלינו לצרוך ,אחת ליום, לפחות קפסולה אחת של כרום פיקולינט(מסיבות שהיא מפרטת) ואם אנחנו בדייטה לפחות שלושה!!!כדורים של כרום פיקולינט אני בן 64 ועוסק בפעילות גופנית,ושומר על דייטה...מה דעת הצוות המצוין ? תודה אריה

13/08/2007 | 11:06 | מאת: אריה

לצוות שלום הנה המאמר של קרייצר -רביב http://www.starmed.co.il/Diet/GoldenAge תודה אריה

13/08/2007 | 17:10 | מאת:

שלום אריה, חשוב לציין שד"ר קרייצר רביב אינה רופאה ו/או דיאטנית, וכל ידיעותייה אינן מדעיות או וסמכות, ועל כן יש לקחת בערבון מוגבל את "מאמריה" הלא מדוייקים. ראשית, אין הוכחה שכרום פיקולינאט עוזר להזדקנות ו/או לכל תופעה אחרת פרט מלאיזון סוכר אצל חלק מאנשים. שנית, כבר לפני מס' שנים הראו במחקרים כי החומר פיקולינאט שלמעשה מזרז את הספיגה של הכרום הינו חומר מסרטן ורצוי ליטול תוספים ללא תוספת זו. לדעתי, המשך בפעילות הגופנית, צרוך מכל קבוצות המזון, אכול מאוזן, ולא תצטרך תוספי מזון, פרט לאלו שחסרים כבר או שחסרים בתזונתך. אם אתה מעוניין במידע נוסף, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, כך תוכל ביחד איתך לבנות תפריט מלא ולהמליץ על תוספים ספציפיים, אם צריך. בברכה, דנה

12/08/2007 | 19:16 | מאת: מיאל

כמה גרם יש בכוס גרנולה עם סוכר, פירות יבשים ואגוזים? ועל הדרך, גם כמה קלוריות? תודה.

13/08/2007 | 16:59 | מאת:

שלום מיאל, בכוס יש כ- 100 גר' גרנולה וזו מכילה כ- 450 קק"ל בממוצע (זו הערכה בלבד). בברכה, דנה

12/08/2007 | 18:59 | מאת: nemeshit

שלום , רציתי לדעת האם תרופה בשם פרבאליפ 20 להורדת כולסטרול. יכולה לגרום לשרירים תפוסים בגב? תודה

12/08/2007 | 23:11 | מאת:

שלום, תרופות להורדת שומנים בדם יכולות לגרום לכאבי שרירים בכל הגוף, פנה לרופא המשפחה בהקדם לבדיקות ובירור, אולי יש מקום להפסיק או להחליף את התרופה. בברכה, דנה

12/08/2007 | 15:02 | מאת: נועה

האם לעיסת מסטיק מזיקה באיזשהו אופן למערכת העיקול? תודה.

12/08/2007 | 23:09 | מאת:

שלום נועה, לא ככל שידוע לי. בברכה, דנה

12/08/2007 | 10:17 | מאת: ניצה

כמה קל' יש בחביתה מביצה 1? + מינימום שמן למחבת - לא מטפלון? בערך.. תודה:))

12/08/2007 | 10:57 | מאת:

שלום ניצה, יש בערך כ- 100-120 קק"ל. בברכה, דנה

11/08/2007 | 10:34 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 20 וסובלת מכאבי בטן והפרעות עיכול כבר חמש שנים. המצב החמיר עם הזמן וכרגע הוא בלתי נסבל לחלוטין. במיוחד מפריעים הגזים הבלתי נגמרים, כאשר מדובר על מאות כל יום כל היום, רק אוויר (ללא ריח) שחוץ מהאי נוחות גם גורם לכאבי בטן עזים, עוויתות, נפיחות וכו'... במשך השנים ניסיתי כל מיני תרופות, דיאטות וטיפולים אלטרנטיביים כאשר שום דבר לא ממש הועיל. לאחורנה הציא לי הרופא גסטרו לעשות במשך חודש דיאטה המבוססת על שתיית "אנשור" בלבד... אני מפחדת שאני מאד אתקשה להתמיד בזה ורציתי לשאול האם יש איזשהי דיאטת אלמינציה שאפשר לעשות המבוססת על מזונות ניטרלים או שאולי אין מנוס מלעשות זאת באמצעות אנשור בלבד? תודה

12/08/2007 | 10:56 | מאת:

שלום מיכל, בוודאי שיש, אך שלם כך עליך לפנות לדיאטנית מומחית לתחום גסטרואנטרולוגיה. בברכה, דנה

שלום, לאחרונה מצאו אצלי גאסטריטיס, דלקת חמורה בתריסריון ובקע סרעפתי בגודל 3 ס"מ. אני סובל מאוד מכאבים בלתי נגמרים. רציתי לדעת מה מומלץ לאכול ומה מומלץ לא לאכול למי שסובל מבעיות אלו. אני רוצה לציין שגם ככה אני אוכל בזמן האחרון מעט מדי ולכן אנא נסו להיות קצת יותר "לארג'ים" איתי כי אם האוכל לא טעים, ואין תיאבון, וכואב - בסוף לא אוכלים, אז לפחות כדאי שהאוכל יהיה טעים. אם אפשר לתת גם דוגמאות לכל דבר אשמח. אני גם רוצה לדעת מה הם הפירות שניתן לאכול. חוץ מזה, המליצו לי על פתי בר עם חלב. זה טוב? בנוסף, רציתי לדעת מה לגבי בורקס שמוכן מבצק פריך עם מילוי גבינה, בהנחה שאין בו שמן (או שיש ממש מעט...). תודה מראש!

עומר שלום! עליך לפנות לטיפול, לקבל הפניה מהרופא שלך. חסרים נתונים על מנת להתייחס בפורום. בברכה, נועה

10/08/2007 | 09:54 | מאת: יפה

אבי בן 82 ומתלונן על בעיות יציאה יומית . מה צריכה להיות הנורמה בגיל זה והאם 2-3 ימים ללא יציאה מהוה בעיה שיש להתיחס אליה כאל עצירות תודה יפה

12/08/2007 | 10:54 | מאת:

שלום יפה, עצירות הינה בעיה נפוצה מאוד, ועולה עם הגיל. עצירות מוגדרת כחוסר יציאה במשך 3-4 ימים לפחות, ללא קשר למרקם. ייתכן ואביך סובל מנטיה קלה לעצירות ואפשר לעזור לו בכך, על ידי הגדלת כמות הסיבים התזונתיים במזון אן ע"י אוכל או ע"י תוספים, הגברת השתיה ולנסות להפעילו יותר מבחינה גופנית. כמובן שכל אלו נכונים בהנחה שאין בעיה גופנית כגון מחלת כליה, כבד או כל מחלה כרוניתש ל מערכת העיכול. שינויים ביציאה באדם מבוגר גם מחייבים בדיקה ע"י רופא מומחה גסטרואנטרולוג.בכל מקרה פני איתו לדיאטנית בקופת החולים לייעוץ אישי. בברכה, דנה

09/08/2007 | 10:30 | מאת: מיקי

שלום רב, ידוע לי שחלבון של ביצה הוא אחד המקורות הטובים של החלבון.שאלה שלי האם יש הבדל באיכות / של החלבון של ביצה רגילה (לא מבושלת) לעומת קשה ? האם ערך של החלבון יורד אם אני בטעות בישלתי את הביצה יותר מידי זמן ? תודה, מיקי

12/08/2007 | 10:56 | מאת:

שלום מיקי, התשובה פשוטה : לא. בברכה, דנה

09/08/2007 | 00:18 | מאת: בן

לצוות שלום.אני שוקל קרוב למאה קילוגרם.היום חוויתי מצב פיזיולוגי שאני לא יודע לאן למה לשייך אותו.כשש שעות לאחר שאכלתי ארוחה מלאה אשר הכילה סלט גדול,לחם מלא,וגבינת חלומי,הרגשתי ברגע אחד בלבול ועצבנות,ולאחר כרבע שעה כשחלפה ההרגשה הזאת,הרגשתי "חסר כוחות",מרוקן,הרגשה של חיוורון בפנים,חולשה כללית של הגוף.אציין שלאחר אכילת סוכריה ללא סוכר ,שבו אלי חלק מן הכוחות. פרט נוסף קטן,אני סובל מרמות גבוהות של גלוקוז בדם.. האם חוויתי "נפילת סוכר"? אולי משהו אחר,ואיך אפשר למנוע,או לפחות להתמודד עם מקרים כאלו בעתיד ובמקרה שהם יחזרו תודה...

12/08/2007 | 10:56 | מאת:

שלום בן, ייתכן וחווית נפילת סוכר, או במושג המדעי "היפוגלקמיה", אך לשם הוכחת תאוריה זו יש למדוד סוכר בזמן אמת ולראות. כדי למנוע מצבים אלו בעתיד, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ותפריט אישי מתאים לסוכרת. בברכה, דנה

07/08/2007 | 16:21 | מאת: שי פלג

כמה קלוריות יש בזה זה דיי קטן יחסית אני מתכוון למה שקונים בחנות

07/08/2007 | 19:08 | מאת: אלה

במלווח רגיל יש כ 500 קלוריות. בפרוסת גבינה צהובה יש בין 60 ל80 קלוריות (תלוי באחוזי השומן). במלווח פיצה יש את השילוב של שניהם שמשתנה יחסית לכמות הגבינה שאתה שם. רסק העגבניות כמעט ולא מוסיף קלוריות.

http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=9

07/08/2007 | 16:01 | מאת: שי פלג

כמה קלוריות יש בזה זה דיי קטן יחסית

12/08/2007 | 10:46 | מאת:

שלום שי, אולי תפרט מעט במה אתה מעוניין , לא הבנתי את השאלה, איזו פיצה, כמה, כמה מלואווח וכו'? בברכה, דנה

07/08/2007 | 12:52 | מאת: שלומית

לפני כ-3 חודשים ילדתי את ביתי השלישית. היא יונקת מעט ולעיתים תכופות, בעיקר בלילה, היא בולעת אויר במהלך היניקה וכן נראה כי איננה נינוחה. היא נולדה על אחוזון 50 אבל ירדה אל קצת מתחת לאחוזון 25. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?

12/08/2007 | 07:51 | מאת:

שלומית שלום! פני ליועצת הנקה שתוכל לבחון האם אכן יש בעיה בחיבור לשד וצורת היניקה של בתך. זה הזמן המתאים. לדעתי היא גם תוכל להציע פתרון. אם תמשיך ירידה באחוזונים, לא תהיה ברירה אלא להמליץ לעבור לתמ"ל. בברכה, נועה

05/08/2007 | 11:58 | מאת: ענבר

שלום. בתור אם חדשה ומניקה רציתי לדעת האם רצוי שבתקופה זו אמנע מאכילת דבש שמא הוא יעבור לתינוק? אני יודעת שלתינוקות עד גיל שנה אסור דבש אך לא ברור לי מה לגבי אם מניקה... תודה רבה רבה...

05/08/2007 | 13:19 | מאת: ימית

ענבר שלום, אם שמניקה למעשה מעבירה ה-כ-ל לתינוקה, כך שלמעשה כל מה שנכנס לגופך עובר ממך אליו. זה נכון מה שהזכרת שלתינוקות עד גיל שנה אסור דבש ולכן גם לך, כל עוד הינך מניקה, אסור.. שבוע טוב : )

09/08/2007 | 13:20 | מאת: ענבר

סליחה, אבל מי את? אני פונה לפורם הזה בקבלת מידע מקצועי מאנשים שזה תחום המקצוע שלהם והם המומחים לשאלות בתזונה... לא ברור לי מאיפה הידע שלך... תודה על הרצון לעזור אבל - לא תודה...

12/08/2007 | 08:14 | מאת:

ענבר שלום! החשש בדבש הוא מרעלן הבוטיליזם המופרש מחיידק הבוטיליניום העלול לזהם את הדבש. מערכת החיסון של התינוק אינה מסוגלת להתמודד עם החיידק ולכן עולה הסיכוי להפגע מהרעלן. באם המניקה, מערכת החיסון מתמודדת עם החיידק בצורה אפקטיבית ולכן אין כל חשש שהוא יגיע לזרם הדם ומשם לחלב האם וכמובן שבשל כך גם לא מיוצר הרעלן. לסיכום, אין כל מניעה לאמהות מניקות מאכילת דבש. תזכורת - לתינוקות חל האיסור מתחת לגיל שנה באופן מוחלט! בברכה, נועה

04/08/2007 | 22:34 | מאת: דנה

כמה קלוריות יש לצרוך על מנת להעלות קילו אחד? וכמה קלוריות יש לצרוך על מנת לשמור על משקל הגוף?

04/08/2007 | 23:27 | מאת: שירה

צריכת 7000 קלוריות מעבר למה שדרוש לגוף תגרום לעליה של 1 ק"ג. לגבי שאלתך השניה, זה תלוי בכמה גורמים בינהם גיל, פעילות גופנית, דיאטות שעשית בעבר (אם עשית) ולכן אין תשובה אחת שנכונה לכולם.

04/08/2007 | 16:08 | מאת: מרב

קראתי ששקדים מולבנים לא בריאים - מה הסיבה? יש שקדים קלופים שהם לא מולבנים? תודה, מרב

12/08/2007 | 10:45 | מאת:

שלום מרב, איפה קראת? את יכולה להביא לי את הציטוט שאתייחס אליו. כי כך אין לי תשובה משכילה בנושא. בברכה, דנה

03/08/2007 | 18:17 | מאת: נעמה

האם יכול להיווצר מצב שבו אין ירידה במשקל בגלל פעילות גופנית מוגברת? (בנוסף אכילה מאוזנת - ע"י בקרה של דיאטנית).

12/08/2007 | 08:14 | מאת:

נעמה שלום! באופן עקרוני - אם מבצעים פעילות התורמת לעלייה במסת השריר, למרות הירידה במסת שומן, הנטו יכול להתבטא בעלייה במשקל. התייעצי עם הדיאטנית שלך, יש מספר בדיקות שיעידו על קיום מצב פוטנציאלי זה. בברכה, נועה

03/08/2007 | 17:04 | מאת: טרז

מדוע לאחר שאני אוכלת ארוחה "נכונה" עם כל המרכיבים שצריכה ארוחה להכיל אני מרגישה עיפות נוראית. כל האנרגיה יוצאת לי מהגוף ואני חייבת לנוח. ממש אפיסת כוחות. לעיתים אם אני שותה קפה זה עוזר לי להתאושש ולחזור לאנרגיות שהיו לי. מה עלי לעשות שזה לא יקרה?

05/08/2007 | 12:59 | מאת: ימית

שלום לך, מה זה ארוחה "נכונה"? אולי תנסי לאכול ארוחות קטנות יותר? ככה רמת הסוכר בדם שלך לא תקפוץ ותרגישי פחות עייפות. ד"א הרגשת עייפות לאחר האוכל זה דבר טבעי מאוד, פשוט הגוף מזרים יותר דם למע' העיכול ופחות לשרירי השלד ומה לעשות, מח.. אז אנחנו חשים כבדים ועייפים יותר וגם פחות מרוכזים. מקווה שעצתי תעזור : )

10/08/2007 | 12:03 | מאת: טל

לי גם יש את הבעיה הזו. אני אכן התחלתי לאכול ארוחות קטנות וקלות יותר, הכוונה לא יותר מדי סוגי מזונות בבת אחת. פירות אני אוכלת בנפרד (לא ביחד עם/לפני/אחרי אוכל) . זה קצת עוזר להוריד את תחושת הנפיחות ומקל על פעילות מערכת העיכול לאחר האוכל.

03/08/2007 | 12:39 | מאת: ענת

שלום בעלי בין 57 מטופל בכדורים נגד תעוקות לב ונגד כולסטרול. יש לו ערמונית מוגדלת. האם זרעי פשתן טחונים יכולים להזיק לערמונית? לזרז סרטן? מאיזה גיל? תודה

05/08/2007 | 13:05 | מאת: ימית

ענת שלום, ההפך הוא הנכון. זרעי פשתן מכילים חומצות שומן חיוניות שלהן פעילות אנטי דלקתית והן יעילות מאוד בהפחתת רמות כולסטרול, טריגליצרידים ומחלות לב. מה שכן, אני ממליצה לטחון את הזרעים בצמוד לשימוש (במטחנת קפה, או מתקן לטחינה של פלפל גס) כי הם עלולים להתחמצן במגע ממושך עם האויר. מה שמאוד נוח בזרעי פשתן, זה שניתן לצרוך אותם בצורות רבות, ניתן להוסיפם לגרנולה או לסלט וטעמם (שלא כמו הרבה דברים "בריאים" אחרים) לא רע בכלל. רפואה שלמה : )

12/08/2007 | 10:48 | מאת:

שלום ענת, אמנם זרעי פשתן מכילים הרבה סיבים וחומצות שומן מסוג אומגה 3, אך לא הסוג הנכון, או יותר נכון, לא הסוג שהוכח כיעיל בהורדת כולסטרול ונזקי חמצון. בכל מקרה, אם המטרה היא העלאת אומגה 3 בתפריט עשי זאת עם דגים כגון סלמון, טונה, סרדינים, מקרל, ו/או תוספת שמן דגים ו/או תוספי אומגה 3. אלו לא הוכחו באופן חד משמעי לגבי פרוסטטה וההשלכות, אך ידוע כי ליקופן המצוי ברסקי עגבניות, קטשופ והעגבניות עצמן מוריד סיכון לסרטן הפרוסטטה. בברכה, דנה

03/08/2007 | 10:29 | מאת: נוי

שלום לצוות היקר, לאחרונה אני קוראת על עידוד וחשיבות אכילת פירות יער ובינהם אוכמניות. רציתי לדעת מהי הצורה המומלצת ביותר לצריכת אוכמניות? כמות? היכן ניתן להשיג? תודה

05/08/2007 | 13:13 | מאת: ימית

נוי שלום, כמובן שהצורה הטובה ביותר היא פירות טריים. אך לצערי כמעט ובלתי אפשרי להשיגם בארץ ולכן הצורה הנפוצה ביותר להשיגם היא- קפואים. ללא ספק, שהקפאה והפשרה ( וה' יודע כמה כאלה היו עד שהמוצר הגיע למקרר שלנו) לא תורמים לויטמינים וביופלבונואידים שבפירות יער אך זה מה יש.ניתן לאכול אותם כאשר מפשירים או להכין שייקים ומיצים -שזה אפילו עוד יותר טעים. צורה נוספת "לזכות" שכל הדברים הטובים שיש בפירות יער זה התמציות שלהם בכמוסות. ישנן פורמולות רבות ש"מסתמכות" על תמציות של דומדומיות, אוכמניות ושאר השמות המוזרים בעברית. בהצלחה : )

10/08/2007 | 11:52 | מאת: נוי

יש לי קצת בעיה עם כמוסות של צמחים, פירות וכל מיני דברים מהצומח שמופיעים בצורת כמוסה. השאלה היא האם בכמוסות יש מספיק מיצוי של הפרי, ועד כמה הוא אכן יעיל שהוא לא בצורתו הטבעית. האם זה לא "בלוף" לבלוע כמוסה ולחשוב שאכלנו פרי?

02/08/2007 | 19:20 | מאת: טלי

שלום רב! הכולסטרול שלי הוא 190 (בבדיקה קודמת היה מעל 200), ldl 115, hdl 62 , טריגליצרידים 66. ברצוני להוריד את רמת הכולסטרול בעזרת תזונה נכונה. שאלתי היא איזה סוגי בשר(עוף, כבש,עגל,בקר,טלה, חזיר) מותרים לבעלי כולסטרול גבוה ומאילו בשרים כדאי להמנע. ספציפית רציתי לדעת אם מותר לי פרגיות, כנפי עוף, קציצות בקר, סטייק אנטריקוט ושישליק כבש. בנוסף רציתי לדעת אילו בשרים ומזונות אחרים מהווים מקור טוב לברזל (המוגלובין שלי 11.6). תודה רבה על התשובה. בברכה.

12/08/2007 | 10:35 | מאת:

שלום טלי, ראשית עליי לציין שבדיקותייך מצויינות. שנית ניתן לצרוך מכל בשר, השאלה כמה ואיך. מכל הבשרים עדיף בקר חלקים רזים והודו, לאחריו דגים ועוף. כבש ובשר חזיר רצוי לצרוך לעיתים רחוקות יותר. פרגיות ניתן לצרוך, כנפיים עשירות מאוד בשומן רווי וכולסטרול ולכן רצוי לא, בשר טחון מבקר- תלוי מאיזה ומי נתח נטחן והאם הוסיפו לו שומן, אנטיריקוט נחשב לבשר יחסית עסיסי ושמן ולכן עדיף פילה, ושישליק כבש לעיתים רחוקות, אחת לחודש נראה לי די והותר. כבד עוף אמנם מכיל הרבה כולסטרול אך פעם בשבועיים שלושה לא תזיק ותוסיף הרבה ברזל, כמו כן צריכת בשר בקר והודו 2-3- בשבוע מכל אחד יכלה לשפר את רמות ההמוגלובין, בהנחה שמדובר בחסר ברזל. בברכה, דנה

02/08/2007 | 17:45 | מאת: נטלי

שלום, רציתי לשאול אם אבטיח ומלון מחריפים מצב של עודף חומצה בקיבה או שיש בפרי מרכיבים שגורמים לאי נוחות בקיבה? (לגבי פירות הדר ידוע לי שהם שאסור... השאלה שלי מתייחסת רק לאבטיח ומלון). תודה

12/08/2007 | 10:30 | מאת:

שלום נטלי, פירות לא מעלים הפרשת חומצה בקיבה גם לא פירות הדר. ייתכן שבגלל שיש יותר הפרשת חומצה את סובלת מצרבת, ואז צריכת מיצי הדר מפריעה, אך חוץ מזה, אין הוכחה שזה מפריע, פרט לתחושה האישית שלך. בברכה, דנה

01/08/2007 | 19:51 | מאת: דודי

שלום לך אני בן 20, נוטל סטרואידים אנבוליים אנדרוגניים לשם פיתוח גוף. עקב כך מצטברים אצלי בגוף רדיקלים חופשים, עליית כולסטרול הרע, הרס תאי כבד והחלשת המערכת חיסונית. אני לוקח בכדי למנוע את הנזקים תוספי מזון: קיו 10. ויטמין סי. אומגה 3. וגדילן מצוי. האם יש סיכון מלקיחת תוספי המזון הללו? זה רק לתקופה של חודשיים. האם יש בהמלצתך תוספים אחרים/נוספים שיעזרו לי להגן על גופי מהנזקים שהוזכרו לעיל? בתודה דודי.

12/08/2007 | 10:27 | מאת:

שלום דודי, צר לי לבשר לך אבל הדרך היחידה למנוע נזקים היא להמנע מהורמונים הרסניים אלו, זה כמו לעשן סיגריה ולקחת אח"כ נוגדי חמצון, חסר טעם וערך, ופשוט גובל בבזבוז זמן וכסף, לא כל שכן לא בדיוק בריא. אין לי המלצה לתוספי מזון במקרה שלך פרט להפסקת כולם באופן מיידי. בברכה, דנה

01/08/2007 | 18:55 | מאת: אני

ברצוני לדעת אם כאשר מכינים מרק ירקות המינרלים והויטמינים שבתוך הירקות נעלמים לתוך מי המרק? למשל ירק כמו גזר מה עדיף לאכול אותו חי או לבשל אותו האם במהלך הבישול הוא מאבד את הויטמינים שלו?

12/08/2007 | 10:31 | מאת:

שלום, לרוב המינרלים לא נהרסים וחלקם יוצאים למים, ואז אין בעיה. לגבי ויטמינים, רוב הויטמינים רגישים לחום וחמצון ולכן זה לא משנה אם יוצאים למים או לא כי החום הורס אותם. הויטמין היחיד שדווקא לא נהרס בחום כמעט ואף לפעמים איכותו משתפרת הוא ויטמין A ונגזרותיו שנמצאים בגזר. לכל אחת מצורות הצריכה של גזר יתרונות וחסרונות ולכן אין העדפה בין השניים, כל עוד צורכים משניהם באופן שווה. בברכה,דנה

01/08/2007 | 13:36 | מאת: שוש

אני אמורה לעשות בדיקה קולונסקופיה רציתי לדעת מה זה ביסמוט ופחם שאמרו לא לאכול שבוע לפני בדיקה, אמרו גם לא לאכול דגנים ש הבנתי מה זה רק אם אפשר תגיד לי מה זה ביסמוט ופחם ותודה מראש

שלום שוש, צר לי ואני מקווה שזה לא מאוחר מדי, אבל אין לי מושג במה מדובר. לפני קולונוסקופיה צריך במשך 3 ימים סה"כ לא לאכול פירות וירקות, והשאר רגיל, הואיל והחומרים "המנקים" הינם משלשלים כל כך חזקים שאין היום צורך בדיאטה כל כך נוקשה. בברכה, דנה

01/08/2007 | 10:12 | מאת: מ

כמה קלוריות בערגליות?

12/08/2007 | 10:26 | מאת:

שלום, בערגלית אחת יש 45 קק"ל. בברכה, דנה