פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
24/11/2007 | 21:46 | מאת: ירקות

הי דנה בהמשך לתשובתך זה יהיה נכון לומר ש כרובית ,קישואים ,בצל ,כרוב, חצילים ,לפת ,שעועית ירוקה ,פיטריות מותרים ללא הגבלה (הדיוק חשוב לי) וש דלעת גזר תירס עגבניות סלק דלורית אינם מותרים ללא הגבלה

24/11/2007 | 22:44 | מאת:

שלום, ראשית תירס לא נחשב לירק אלא לדגן ולכן מוגבל בצריכה. כל השאר חופשיים מבחינתי בתהליך ירידה במשקל. במקרה של בעיה בירידה במשקל או במקרה של סוכרת אני מגבילה בהתאם למטופל. בברכה, דנה

25/11/2007 | 19:01 | מאת: יורם

אילו מזונות מכילים תאית ואילו אינם מכילים תאית , בהקשר לתזונה מתאימה למצב של דיברטיקוליטיס ?

24/11/2007 | 20:52 | מאת: ריוי

אם אני מכינה מרק ירקות עם כל הירקות האפשריים א. כמה שמן מותר להוסיף לסיר מרק ב. כמה קלוריות יש בכף מרק עוף ג. כמה צלחות מותר לי לאכול ביום וכמה קלוריות מכילה כל צלחת בערך? ד. רסק עגבניות ותבלינים משמינים ה. אם יש לך מתכון למרק דיאטטי אני אשמח וץ אם אני טוחנת חלק מהירקות בכדי להפוך אותם למרק בכוס כמה קלוריות וכמה כוסות מותר ביום

שלום ריוי, לסיר של 2 ליטר אני שמה כ- 1 כף שמן. בכף מרק ירקות יש כ- 5 קק"ל. מבחינתי מרק ירקות הוא ללא הגבלה כמו כל הירקות הטריים. בהערכה צלחת ממוצעת מכילה כ- 50 קק"ל. תבלינים הם ללא ערך קלורי משמעותי. לרסק עגבניות יש ערך קלורי אך נמוך. לא משנה אם את מרסקת את הירקות מבחינת ערך קלורי, כמו שאמרתי, מרק ירקות הוא חופשי.אני לא נותנת מתכונים בפורום זה. בברכה, דנה

25/11/2007 | 17:57 | מאת: שילה

24/11/2007 | 17:31 | מאת: אבי דחוף שוב

שלום רב אני 49 לאחר צינטור מאחר והופיע אצל מחלת תרשת העורקים אני מקבל תרופות לבנתיים אספירין מאחר ויש לי לסיים עוד צינטור אחד יש לי נטיה משפחתית לסוכרת סוג 2, ולבעית לב,ולחץ דם גבוה ברצוני לקבל הכוונה מה עלי לאוכל ????? ומה לא לאוכל?? ואם אני צריך לבדוק במזונות את הרכיבים כלוסטורול , שומן רווים, שומן טרנס , ומהם המינונים שמותר לי מין הרכיבים האלו? והרי במרבית המזונות יש את הרכיבים הללו.? וחוץ מזה מהו שומן נוקשה ? ומהו שומן צמחי ?? .

שלום אבי, בשל הרקע המשפחתי-גנטי עליך לפנות דליאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי הכולל דיאטה לירידה במשקל (אם צריך), דיאטה דלת שומן וסוכר פשוט, דיאטה דלת מלח, לעסוק בפעילות גופנית והעשרת התפריט באומגה3 ונוגדי חמצון שמקורם במזון. זוהי דיאטה מורכבת שאין לי אפשרות לפרט במסגרת פורום זה. דיאטנית תלמד אותך כיצד להתסכל על רכיבי מזון וללמוד ממה להמנע. שומן מוקשה הוא שומן צמחי שבטמפ' החדר הוא נוזלי ובתהליך כימי הפכו אותו למוקשה. בתהליך זה נוצרות חומצות שומן מסוג טרנס אשר מעלות את הסיכוי לטרשת עורקים. שמן צמחי, הכוונה לשמן שמקורו בצומחי כגון סויה, חריע, תירס, קנולה וזית. פנה בהקדם האפשרי לדיאטנית קלינית. בברכה,דנה

24/11/2007 | 13:21 | מאת: שאול

שמעתי את פרופ קורצין אומר שישנם מזונות המכילים דופה. בין השאר ציין את השעועית. האם זה נכון? איזה מזונות נוספים? מהם התנאים לספיגה אופטמילית? האם דופה נהרס בחום או סביבה חומצית? בתודה

24/11/2007 | 13:55 | מאת:

שלום שאול, המזון היחיד הידוע לי המכיל L-DOPA הוא הפול כסוג של שעועית. לא כל שעועית מכילה חומר זה. איני יודעת מהם התנאים האופטימליים לספיגה ואין לי מידע לגבי מה קורה לו בבישול או במערכת העיכול. בברכה, דנה

24/11/2007 | 13:19 | מאת: שאול

מבלבלים אותנו. הצמחונים טוענים שזה מכיל חומר רעיל. ישנם מחקרים הטוענים שבקליפת השקד יש אוצר בלום של אנטי מחמצנים. מי צודק או בקיצור לאכול השקדים עם או בלי הקליפה הרכה? בתודה

24/11/2007 | 13:44 | מאת:

שלום שאול, שקד תרבותי הוא השקד שאנו קונים ורק הוא ראוי למאכל. יש גם שקד בר והוא אסור למאכל בגלל חומרים רעילים בקלפתו. למיטב ידיעתי אין הכרח לקלף את קליפת השקד התרבותי, אבל אם כך נוח לך יותר - אין בעיה. בברכה, דנה

24/11/2007 | 20:32 | מאת: מורן פלד

לפי ידיעתי גם בשקד שאני אוכלים- הקליפה מכילה ציאנידין,שאכן זהו רעל (ציאניד) ולכן הייתי ממליצה להסיר את הקליפה לפני האכילה, פשוט להכניס את השקדים לכוס מים רותחים לחמש דקות והקליפה תוסר במהירות מעולה לצרבות

24/11/2007 | 12:11 | מאת: לילי

אני מכירה כמה סוגים- 1 השקית הוורודה 2 סוכרה לייט (השקית החומה) 3 המכשיר הכחול שמוציא כדורי סוכרזית רציתי לדעת איזה הכי מומלץ, ולמה? יוצא לי להישתמש ביום בכ- 20 כדורי סוכרזית (מהמכשיר הכחול) ויש לי הרגשה שלטווח הארוך זה ממש לא בריא או שמא זהו הסוג ההכי פחות מזיק? אשמח לקרוא הסברים תודה!

24/11/2007 | 12:44 | מאת:

שלום לילי, כתבתי רבות בנושא בפורום זה. ערכי חיפוש בפורום זה בכפתור האפור מעל חלון זה, כתבי ממתיקי מלאכותיים ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בקצרה, סוכרה דיאט מכיל סוכרלוז והשאר מכילים סכרין, אצוסלפאם קיי ואספרטיים. נכון להיום אין העדפה בין הסוגים ואין הוכחה שאחד מזיק יותר מהשני וכולם בטוחים לשימוש. בברכה, דנה

24/11/2007 | 20:28 | מאת: מורן פלד-נטורופתית

לילי, ישנו צמח הסטיבייה שהוא מתוק פי 600 מסוכר, אין סכנה בשימוש בו מאחר והוא מופק מצמח והוא מאוד מומלץ. ניתן למוצאו בחנויות הטבע מורן פלד- נטורופתית

24/11/2007 | 21:21 | מאת:

שלום לילי, הסטיביה אינה מוכרת כממתיק מלאכותי בטוח לשימוש מבחינת ארגוני הבריאות העולמיים, הוא לא נבחן מבחינת תופעות לוואי ומינון מותר. בברכה, דנה

24/11/2007 | 09:20 | מאת: אמה

טוסט המורכב מ2 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם פרוסת גבינה צהובה עמק לייט יכול להלחליף 2 כפות גדושות של גבינה לבנה 3%

24/11/2007 | 11:22 | מאת:

שלום אמה, הגבינה הלבנה מחליפה רק את הגבינה הצהובה ולא גם את הלחם. בברכה, דנה

24/11/2007 | 07:11 | מאת: אמה

"דייסת שבולת שועל או כוסמת שמכינים מ- 3 כפות חומר יבש על בסיס 1/2-3/4 כוס חלב עד 3% שומן+ממתיק." 1. 3 כפות חומר יבש הכוונה ל 3 כפות שיבולת שועל ? 2. מבשלים את השיבולת שועל יחד עם החלב לא ממש הבנתי איך מכינים 3. מבחינת ערך קלורי זה שווה ל 2 פרוסות לחם מלא כם 2 כפות גבינה? 4. ממתיק הכוונה לסוכרזית? תודה

24/11/2007 | 11:24 | מאת:

שלום אמה, הכוונה לשלוש כפות שטוחות שבולת שועל או כוסמת. וכן מבשלים את זה עם חלב ומים וזה שווה ל- 2 פרוסות לחם שמחליפות את השובלת שועל והחלב מחליף את הגבינה. ממתיק יכול להיות סוכרזית או סוכרה דיאט/לייט. בברכה, דנה

23/11/2007 | 23:08 | מאת: אני מפעם

אם אני אוכלת מעדן סוייה ללא קפאין 1/2% שומן ולידו לוקחת מולטי ויטמין עם ויטמין D הסידן במעדן יהיה זמין?

23/11/2007 | 23:35 | מאת:

שלום, התשובה היא כמעט ולא כי חומרים בסויה עצמה מעכבים ספיגה של סידן. בברכה, דנה

23/11/2007 | 16:20 | מאת: דיאטה בחורף

הימים קרים והערב אורך יותר כי קר אני נוהגת לעשות הליכות כפעילות אירובית ויש ימים שהגשמים לא מאפשרים לבצע את ההליכה. מעבר לזה הערב בבית הופך להיות ערב ארוך יותר, קר והצורך לאכול עולה , אני לא ממש יודעת איך להתמודד עם הדיאטה , כשלא תמיד מתאפשר לעשות הליכה, שקר ומתחשק רק רק לאכול שאלה נוספת יש מרקים מוכנים שאתה יכול להמליץ עליהם כמו מרק לייט? של תלמה? תודה והמשך ערב נעים

24/11/2007 | 11:28 | מאת:

שלום מלכה, המלצת לשמירה על דיאטה אינן כלליות אלא אישיות ולכן אין לי אפשרות לתת לך מענה מתאים לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. אין צורך במרקים מוכנים, הם תעשייתיים, לא בריאים ועשירים במלח. תכיני לך סיר גדול של מרק ירקות עשיר ותשתמשי בו כל השבוע. בברכה, דנה

23/11/2007 | 13:44 | מאת: ענבר

שלום, אני בת 16 וחצי. לפני כארבעה חודשים עשיתי דיאטה חריפה. בחודשיים הראשונים אכלתי 400 קלוריות ביום, והורדתי 9 קילו ממשקלי. בחודשיים נוספים אכלתי 950 קלוריות ביום, והורדתי 2 קילו נוספים. כיום אני שוקלת 51 קילו. שאלתי היא: אם אתחיל לאכול 1200 קלוריות ביום, אעלה במשקל מכיוון שגופי התרגל למעט קלוריות?

23/11/2007 | 15:07 | מאת:

שלום ענבר, ביצעת דיאטה חריפה וחסרת כל הגיון, וקרוב לוודאי שתאלצי לפצות על הנזק שעשית בדיאטה כל כך קיצונית בכך שאם תאכלי יותר יש סיכוי לא קטן שתעלי במשקל. אם המשקל מפריע לך, אין בעיה ללמוד אורח חיים נכון ולרדת במשקל אך במתינות בהגיון ובלי לבצע נזקים. הייתי ממליצה לך בחום לפנות דליאטנית בקופת החולים לייעוץ אישי לפני שתגרמי לגופך נזקים בלתי הפיכים. בברכה, דנה

23/11/2007 | 13:11 | מאת: אבי דחוף

שלום רב אני לאחר צינטור ברצוני לקבל הכוונה מה עלי לאוכל ????? ומה לא לאוכל??

23/11/2007 | 13:23 | מאת:

שלום אבי, האם הצנתור היה טיפולי או אבחנתי? האם אתה נוטל תרופות? מה מחלות הרקע שלך? האם בדיקות הדם תקינות? רמת שומנים וסוכר? בברכה, דנה

אני בת 52 ולאחר שרמת הטריגליצרידים , הכולסטרול , ותפקודי הכבד שלי הראו חריגה , שיניתי את אורח החיים שלי לגמרי , לפני 3 חודשים. דיאטה ללא מוצרים מהחי, ללא חיטה. הרבה פחמות מורכבות (לעומת הרבה מתוק ולחם רגיל לפני זה), ועם התעמתות כ-6 שעות בשבוע. למרות זאת כמת ה-HDL לא עלתה - תפקודי הכבד לא השתנו כמעט, והטריגליצריד עלה מ-230 ל-312 . ברצוני לציין שמבחינת רמת אנרגיה פעילות יש שיפור ניכר במצבי.ירדתי כ-3 ק"ג (BMI=30) הבדיקה נעשתה לאחר צום של 12 שעות. האם ייתכן שהתגובה ההפוכה של הטריגליצריד היא זמנית וכתוצאה מהשינוי? ואם לא - אז למה ?

שלום יעל, הגדירי בבקשה תפקודי כבד לא תקינים? האם ערכת בירור אצל מומחה? הא בצעת אולטרסואנד בטן? האם יש אבחנה כלשהי לירידה בתפקודי כבד- זה דבר שצריך לברר ראשית. שנית דיאטה להורדת טריגלצירידים הינה דלת שומן ופחמימות, יתכן ואת לא מבצעת דיאטה נכונה. הצום צריך להיות של 14 שעות לפני בדיקה. את חייבת לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולא לבצע דיאטות על דעת עצמך. ייתכן ואת צריכה להתחיל גם טיפול תרופתי ללא קשר לשינוי אורח החיים. המלצתי, פני לרופא מומחה לנושא שומנים וכבד ועם המלצתו לדיאטנית. בברכה, דנה

22/11/2007 | 16:39 | מאת: עינת

שלום יש לי שאלה- אתמול אכלתי סיר שלם של אורז (סיר המורכב מכוס אחת של אורז לא מבושל דרך אגב, כמה קלוריות בערך לכמות כזאת?) ועוד מספר דברים במהלך היום. היום בבוקר שתיתי כמעט ליטר מים ואכלתי עגבניה, ושעה וחצי לאחר מכן יצא לי להיות בבית חולים, אז נשקלתי על הדרך והמשקל הראה לי קילו וחצי יותר ממה שאני בדרך כלל. חשוב לציין- לא התרוקנתי כלל לפני שנשקלתי(כלומר, מאז אתמול בבוקר לא הייתה לי יציאה, ובנוסף לפני שעליתי על המשקל היום לא התרוקנתי גם מבחינת שתן) בנוסף נשקלתי עם חולצה ארוכה וסווטשירט גדול. השאלה שלי היא אם יתכן שהקילו וחצי הללו מורכבים מהצואה+שתן+פריטי לבוש? האם זה הגיוני שכול אלו העלו אותי בקילו וחצי? אם הייתי מתרקונת קודם לכן המשקל היה מראה לי את משקלי הרגיל? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה מראש

22/11/2007 | 20:04 | מאת:

שלום עינת, התשובה היא כן, בעיקר לגבי המים. אם שתית ליטר מים ולא התרוקנת אז תעלי 1 ק"ג במשקל לערך + המזון+הבגדים. חושב לזכור שגם כל משקל שונה מאחר ולעיתי יש סטיה בין המשקלים לפעמים עד 2 ק"ג ולכן חושב להשקל באותו משקל באותה שעה ביום. בברכה, דנה

22/11/2007 | 22:22 | מאת: עינת

הבטן שלי הייתה נפוחה ומלאה היום מאוד בעקבות אתמול ורק לפני כמה זמן התרוקנתי - גם לא לחלוטין, אבל בכול זאת יצאה לי כמות רבה (מצטערת על התיאורים) כך שלמעשה יתכן שהכמות הזאת הוסיפה לי 1 ק"ג? ועוד משהו כמה קלוריות בערך מכיל סיר של אורז מבושל? (ספל של אורז לא מבושל שבישלתי אותו יחד עם 2 כוסות מים)

22/11/2007 | 10:55 | מאת: שאול___

האם אבקת קקאו טהורה ללא תוספות היא טובה לבריאות ובאיזה מינון? שמעתי מצד אחד שהיא מכילה אנטי מחמצנים חזקים ביותר (יותר מתה ירוק) ומצד שני היא מכילה חומר מעורר שאולי לא רצוי לצרוך אותו (לא קפאין אלא חומר שמתחיל באות ר .. ואני לא זוכר יותר מכך) . בתודה

22/11/2007 | 12:06 | מאת:

שלום שאול, אין המלצה על מידת הצריכה, כמו כל מזון ניתן לצרוך גם אבקה זו במתינות ובשילוב עם מזונות אחרים. שוב אין כמות מומלצת לצריכה של מזון זה. בברכה, דנה

24/11/2007 | 20:46 | מאת: מורן פלד

בקקאו אכן ישנם אנטי אוקסידנטים רבים,נקרא יחידות ORAK, ואף כמעט הכי גבוהים שיש בכלל חוץ מירקות מסויימים. הייתי ממליצה להגיע ל2 כפיות ולא יותר ביום מאחר וגם ישנו חומר מעורר וממכר כמו הקפאין וגם היות שהקקאו כולו הוא בעצם שומן רוויי ועדיף לצרוך אותו כמה שפחות.

24/11/2007 | 21:35 | מאת:

שלום שאול ומורן, אם כותבים תשובה רצוי לדייק בפרטים. אמנם קקאו מכיל שומן רווי אבל רק חצי מהכמות שומן רווי והאשר חד בלתי רווי שהינו חיוני לאיזון רמות השומנים. שנית יש לקחת את המינון בפרופורציה, כך אבקת קקאו מכילה פחות מ- 1 גר' שומן, כך שאין לכך כל משמעות מבחינת כמות השומן היומי. קקאו אכן מכיל הרבה נוגדי חמצון אך ישנם מקורות מצויינים אחרים נטולי שומן לקבלם לכן אין המלצה מהי מידת הצריכה. שנית, קפאין נמצא כבלתי מזיק לאנשים שאינם סובלים מיתר לחץ דם ובמחקרים אחרונים הראו כי ככל שצרכו יותר קפאין היתה ירידה באלצהיימר, סרטן הכבד ואבני כליה. בברכה, דנה

22/11/2007 | 00:06 | מאת: בתיה

יש לי צורך גדול למתוק שזה אומר או הכל או לא כלום אם אני מתחליה עם מתוק אין דרך חזרה ואני אוכלת כמויות גדולות. המדריכה במכון הסבירה לי שאם אוכלים כל מספר שעות פחמימות מורכבות המורך יורד. האכילה של הפחמימות כל מספר שעות לא ממש עוזרות ולכן אני מעדיפה להימנע לחלוטין ממתוק ממש לחלוטין. אני אמנם מחזיקה מעמד כבר שבוע , אבל לא יודעת כמה זמן אני אחזיק מעמד . מה את מציעה לי לעשות אם יש טיפים להתמודד עם הבעיה. אני אשמח.

22/11/2007 | 08:17 | מאת:

שלום בתיה, כדי לתת טיפים מועילים צריך לטפל באופן אישי בבן אדם. כמו שראית הטיפ שהציעה לך המדרכיה לא עבד למרות שאצל חלק מהאנשים הוא עובד מצויין. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי בנושא. בברכה, דנה

21/11/2007 | 15:25 | מאת: עדינה

האם אפשר לתת לילדים לשתות רד בול?

21/11/2007 | 16:38 | מאת:

שלום עדינה, רצוי מאוד שלא. קפאין בכמויות גדולות יכול לפגוע בגדילה ובבריאות העצם. בברכה, דנה

21/11/2007 | 15:24 | מאת: היקף מותניים

איך מודדים היקף מותניים מעל קו התבור מתחת לקו התבור? כנל לגבי ירכיים? תודה

21/11/2007 | 16:37 | מאת:

שלום, אין כל קשר לתבור. המדידה מתבצעת בגבול העליון של עצם הירך לגבול התחתון של הצלעות התחתונות. אצל כל אחד זה שונה ולכן הטבור לא מהווה נקודת ייחוס. יריכיים מודדים באזור הרחב ביותר של האגן מעל לחיי הישבן. בברכה, דנה

21/11/2007 | 15:08 | מאת: אורית

כטיפול בריפלוקס קבלתי רשימה ארוכה של איסורים בתוספת 1 אומפרדקס 20 מ"ג כל ערב 1/2 שעה לפני ארוחת הערב. שאלתי : מהו המזון המותר לאכילה על תשובתך אודה

21/11/2007 | 16:29 | מאת:

שלום אורית, כל מה שאינו ברשימה שקיבלת, מותר. מומלץ להמנע מאלכוהול, קפאין, טיגון ומזונות עתירי שומן, עישון, מזונות מתובלים, וכן הרגלי אכילה נכונים כגון לאכול בישיבה, לא לשכב לאחר הארוחה ועוד. מעבר לכך השאר חופשי לפי תחושתך. בברכה, דנה

21/11/2007 | 11:17 | מאת: שרון

שלום רב ! בצהרון של בני, נוהגים מזה שנים, לאחסן את האוכל המבושל בסירי אלומיניום ממועד סיום הבישול ועד לרגע הגשתו, וזאת כדי לשמור על חום האוכל. האם השימוש בסירי אלומיניום בטוח? אודה מאוד על תשובתך, שרון.

21/11/2007 | 16:24 | מאת:

שלום שרון, ראשית זה תלוי מה מצב הסירים, האם שרוטים, בלויים וכו'. שנית מה זמן האכסון, האם מבשלים בו, האם מחממים בו. אם זה רק אכסון ללא בישול וחימום, אין נזק של ממש, אך נכון להיום לא מומלץ להשתמש בסירים אלו. בברכה, דנה

21/11/2007 | 11:00 | מאת: אמה

בוקר טוב אני נוהגת בבוקר לאכול 2 פרוסות מחיטה מלאה עם 2 כפות גבינה 5% החורף הגיע והייתי רוצה להחליף את הארוחה לארוחה חמימה (באותו מס קלוריות) יש לך רעיון לארוחה אני אודה לך אם תוכלי להציע לי תודה

21/11/2007 | 15:54 | מאת:

שלום אמה, את יכולה לנסות דייסת שבולת שועל או כוסמת שמכינים מ- 3 כפות חומר יבש על בסיס 1/2-3/4 כוס חלב עד 3% שומן+ממתיק. בברכה, דנה

21/11/2007 | 10:07 | מאת: אלי

שלום רב, ברצוני לדעת מדוע בצהריים (כרגיל אחי ארוחה) נופלת עלי עייפות שפוגעת בפרודוקטביות שלי בעבודה,איך אפשר להתגבר על זה?אשמח לקבל הפניות לאתרים ומאמרים בנושא. תודה רבה!!

21/11/2007 | 10:38 | מאת:

שלום אלי, אחרי כל ארוחה ישנה עליה בעייפות, כנראה בגלל ייצור של CO2. אין הרבה מה לעשות חוץ מהלמנע מארוחה כבדה, ולהשאיר את הארוחה העיקרית לערב. בברכה, דנה

23/11/2007 | 10:31 | מאת: אלי

ד.נ. איזה יתרון יש לעייפות אחרי ארוחת ערב לעומת עייפות אחרי ארוחת צהריים, כפי שעולה מתשובתך? שבת שלום, אלי

21/11/2007 | 09:56 | מאת: אורנה

שלום לדיאטנית דנה ויינר . ברצוני לדעת האים קופות החולים ( אני שייכת לקופ''ח מכבי ) מבצעות את בדיקת intrinsic factor לבדיקת הימצאות או העדר החלבון שגורם לספיגת ויטמין B בדם . במידה והבדיקה הנ''ל לא כלולה בסל הבריאות , למי עליי לפנות ? בתודה , אורנה .

21/11/2007 | 10:37 | מאת:

שלום אורנה, צר לי אך אין לי תשובה בנושא, עליך לפנות לקופה עצמה. בברכה, דנה

23/11/2007 | 09:41 | מאת: אורנה

האים בבית חולים רמב''ם מבצעים את בדיקת intrinsic factor ?

20/11/2007 | 21:28 | מאת: אלירן

ד.נ. היכן ניתן לקרוא (באינטרנט) באילו פחממות (מורכבות או פשוטות) מדובר, כאשר מציינים על אריזת מזון כלשהוא את אחוז הפחממות הקיים בו? תודה. אלירן

20/11/2007 | 23:02 | מאת:

שלום אלירן, יש רשימת רכיבים, אך כמה מהם מורכב וכמה פשוט אין אפשרות לדעת פרט מלשאול את היצרן עצמו. בברכה, דנה

20/11/2007 | 16:09 | מאת: אפרת

שלום לדנה אפרסמון- מדוע הןא נחשב לפרי שעושה עצירות. האם הוא פרי בריא וטוב

20/11/2007 | 23:01 | מאת:

שלום אפרת, יש בפרי זה סיבי הגורמים לא לעצירות אלא להווצרות בזוארים שאלו עלולים לגרום לחסימת מעיי בעיקר לאנשים עם בעיות ידועות במערכת העיכול.לאדם בריא אין בעיה לאכול אפרסמון. כמו כן יש לזכור כי תופעת החסימות יוחסו לזן מסויים של אפרסמון שלא קיים היום למכירה. הוא פרי טוב כמו כל פרי אחר, עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים אך ללא ייחוד של ממש. בברכה, דנה

20/11/2007 | 15:13 | מאת: הילה

מחבר: הילה תאריך: 20.11.2007 שעה: 15:12 שלום, קבלתי תוצאות בדיקת דם המראות ערכים מעל לנורמה של כולסטרול כללי (253) ושל כולסטרול רע. אני ממש לא רוצה לקחת כדורים להורדת כולסטרול. אציין, שאני רזה ובדר"כ לא אוכלת מזון עתיר שומן. מה עלי לעשות? תודה.

20/11/2007 | 22:56 | מאת:

שלום הילה, לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והרכבת תפריט. בברכה, דנה

20/11/2007 | 07:24 | מאת: גדי

- שלום בעקבות בעיה של פיסורה שנוצרה לי לאחרונה המליץ לי רופא פורטולוג על טיפול משמר הכולל תזונה בעיקר על בסיס ירקות ופירות בכדי לגרום ליציאות רכות , שאלתי : מה מומלץ ומותר לי לאכול במהלך היום בנוסף על מה שנאמר לי ע"י הרופא .

20/11/2007 | 12:30 | מאת:

שלום גדי, במצב של פיסורה הרעיון לגרום ליציאה אחידה, ללא זיזים או שאריות וכזו שלא תגרום לעצירות אלא ליציאה נורמלית עד רכה. לשם כך התפריט צריך להיות עשיר בסיבים תזונתיים מסיסים כגון קליפות ירקות ופירות, דגנים מלאים, שיבולת שועל, כוסמת, להמנע מזרעים, גרעינים ותירס. כל שאר המזון רגיל, כלומר מוצרי חלב, ביצים ובשר ללא שינוי.כמו כן יש להקפיד על שתיית לפחות 10 כוסות מים ביום.ופעילות גופנית. בברכה, דנה

20/11/2007 | 03:09 | מאת: צחי

שלום, גובה 183 ומשקלי 98 קילו.מה הBMR שלי?וכמה קלוריות עלי להוריד ביום על מנת לרדת קילו בשבוע? תודה.

20/11/2007 | 12:30 | מאת:

שלום צחי, ה-BMR נקבע לפי מספר מדדים ולא רק גובה ומשקל. אני לא הולכת לפי נוסחאות אלא לפי אנמנזה ומטופל. לקבלת המלצה לתפריט לירידה במשקל פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

לאחר עבודה ירדתי ל-40 עקב כך סבלתי מכאבי בטן קשים וחומציות לקחתי את עצמי בידיים ועליתי ל-52 קילו אבל ישנה בעיה אני עדיין מרגישה שאני מכריחה את עצמי לאכול ואף לפעמים יורדת קילו אפילו 2 בחודש עקב בעיות המשקל לא עבדתי משהו כמו יותר מחצי שנה והאמת שאני רוצה לשלב עבודה ותזונה יחד ולחיות חיים נורמלים כמו כולם התחלתי לחפש עבודה אך אני עדיין לא מרגישה שעליתי מספיק וחוששת שכשאני יעבוד אז העומס והבעייה שאני כל הזמן צריכה להזכיר לעצמי לאכול תתנגש יחדיו ובסוף אני ירד במשקל מה לעשות ואיך לשמור על מה שהשגתי עד עכשיו מבלי לרדת גם אם אני יעבוד אני יודה לך מאוד אם תעני לי בהקדם זה חשוב

שלום חוה, זה נשמע מדבריך כי את במצוקה. הואיל ופורום זה לא נועד לייעוץ אישי המלצתי כי תפני לדיאטנית שתרכיב לך תפריט אישי בהתאם לצרכיך והרגלייך ותתאימו זאת לחיי עבודה. בברכה, דנה

19/11/2007 | 14:08 | מאת: מעבר דירה ודיאטה

אני נמצאת בדיאטה כמעט חודש וחצי יורדת יפה ובמתינות (דיאטה על בסיס מלא לחם דגנים מחיטה מלאה) העיניין הוא שאני עוברת דירה ויש לי לחץ גדול הקשור במעבר ובבעלי מקצוע. אני כל הזמן מרגישה צורך לאכול הנובע לדעתי מתוך הלחץ. אני גם כל הזמן מזכירה לעצמי כמה יפה ירדתי. אני אפילו מנסה לשתות 2 כוסות מים כי אולי זה צמא אבל אני לא ממש מצליחה להתגבר על הצורך והרצון לאכול מה את מציעה לי לעשות חבל לי להרוס כל מה שירדתי עד עכשיו תודה רבה רבה

19/11/2007 | 14:18 | מאת:

שלום רוחמה, אין לי אפשרות לייעץ על בסיס אישי, כל ייעוץ משתנה מאדם לאדם, אין פה משפטי קסם ונוסחאות פלא. ראשית תעשי הפרדה בין מזון לרגש, אין כל קשר בין השניים. תאכלי כשאת רעבה ולא עצבנית או שמחה. את ההפרדה את צריכה לעשות. כשאני עצבנית ובא לי לטרוף מקרר שלם אני סופרת עד 10, עושה הפרדה, ואם זה לא עובד, אני פשוט יוצאת לשאוף אוויר בחוץ לכמה דקות וחוזרת לפתור את הבעיה.אם גם זה לא עוזר, אני מכינה לי ארוחת מלכים ומשקיעה במזון, לפחות אם אכלתי אני יודעת שלא אכלתי סתם זבל אלא דברים טעימים ומזינים. בברכה, דנה

19/11/2007 | 00:32 | מאת: יועד

קראתי כמה מהפניות האחרונות בנוגע לשימורים והתמלאתי דאגה. אני אוכל הרבה מאוד מוצרים משומרים: טונה, סרדינים, חמוצים, שעועית, תירס ואפונה ועוד. זה טעים לי וחוסך זמן. אף פעם לא העליתי בדעתי שזה עלול לפגוע בבריאות. האם תוכלי בבקשה לפרט מעט מה הסכנות הכרוכות בצריכת מוצרים משומרים בתדירות גבוהה? האם תוכלי בבקשה לציין, ולו באופן כללי, מהי הכמות המותרת לשימוש? נכון לעכשיו אני אוכל על בסיס יום יומי קופסת שימורים אחת של טונה, קופסה של סרדינים (כ - 100 גר' כ"א) , קופסת שימורים שלמה של תירס (כ - 320 גר') וחצי קופסת שימורים של מלפפונים חמוצים. האם זה מוגזם לדעתך?

19/11/2007 | 13:45 | מאת:

שלום יועד, מחקרים הראו שצריכת מזונות משומרים בכמויות גבוהות (לא מצויינת הכמות אלא עצם השימוש במוצרי אלו על בסיס יומי) מעלה את הסיכוי לפתח יתר לחץ דם, טרשת עורקים וכן סוגי סרטן שוני, בעיקר במערכת העיכול. אין המלצה לגבי הכמות הרצויה, רק כותבים כמה שפחות ולנסות לעבור למזונות פחות מעובדים. צריכתך נראית לי מוגזמת ביותר גם מבחינת צריכת מלח וגם מבחינת צריכת מזונות מעובדים ומשומרים. בברכה, דנה

20/11/2007 | 21:41 | מאת: אלי

דנה שלום, אכן הכמות שציין יועד נראית גם לי (לא כאיש מקצוע בתחום, אלא כמשתמש) מוגזמת. ואולם לגביי, בהינתן העובדה שטעמם של דגי ים צפוני ממש אינו טוב לי, אשר על כן אני אוכל סרדינים וטונה משומרים (סרדין אחד ביום, או כמות דומה של טונה, או הרינג, לחילופין), האם גם כמויות אלו מסוכנות עד כדי שמומלץ להימנע גם מהן? ואם כן, מה החלופה המעשית לקבלת חומצות שומן מסוג אומגה 3? אלי

20/11/2007 | 22:55 | מאת:

שלום אלי, כמויות אלו לא נראות לי מסוכנות או מוגזמות, אך איני יכולה לחתום לך על זה, מינון הינו דבר מאוד אישי. אין חלופה מעשית לאומגה 3 מהסוג המגיע מדגים, פשוט אין, אלא אם כן תאכל שמן דגי. הכמוסות בעייתיות ואינן מבוקרות ולכן איני יכולה להמליץ עליהן. בברכה, דנה

19/11/2007 | 00:02 | מאת: ערן

שלום! לאחרונה עשיתי בדיקת דם מקיפה וקיבלתי תוצאות שאיני יודע לפרשן. לכן יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלו לענות: (אני בן 27, גובה 184, משקל 70, ממעט בפעילות גופנית, ממעט באכילת בשר). 1. ויטמין בי12: כתוב שהטווח הוא בין 180-670, ואני נמצא ב-186 (כמעט בגבול התחתון). מה לעשות? יש לציין שהייתי כמה שנים צמחוני ולאחרונה חזרתי לאכול בשר. האם כדאי לקחת תוסף, אם כן איזה? ו/או האם כדאי לאכול בשר אדום? ואם כן כמה? 2. פריטין: טווח בין 22-322. אני ב-54. וברזל (39-158) אני ב-52. אני יודע שברזל נמוך מאוד זה לא בריא. אבל בבדיקה הקודמת שעשיתי (לפני כשנתיים) היה לי ברזל גבוה מדי! מה לעשות כדי לייצב את הברזל ברמה בריאה? 3. MCH (רמת ההמוגלובין בתא ממוצע): טווח בין 33-37, אני ב-29.1 (מתחת לטווח!) זה בגלל הברזל הנמוך, נכון? האם זה מדאיג? מה לעשות? 4. אחוז מאקרו ומיקרו נמוכים (0.1 מתוך 15 ו-0.8 מתוך 10 בהתאמה) - מה זה אומר? 5. אחוז הייפר והיפו נמוכים (1.4 מתוך 10 ו-0.2 מתוך 10 בהתאמה) - כנ"ל 6. כולסטרול טוב נמוך (38) וכולסטרול רע יחסית גבוה (87). סך הכולסטרול נמוך יחסית (138). מה זה אומר? האם זה מדאיג? 7. טרנספרין נמוך (217, כשהטווח 200-360). תודה!

שלום ערן, תוצאות הברזל, הפריטין והטרנספרין וכל הקשור לספירת דם נובע מדיאטה צמחונית חסרה בויטמין B12 ובברזל. דיאטה מועשרת באלו תפתור את הבעיה. אכילת בשר יומיומית, בעיקר הודו אדום ובקר. פעם בשבוע כבד יכול לשפר את המצב בשלב ראשון אך לאורח זמן לא רצוי להרבות באכילתו. הכולסטרול שלך תקין/נמוך ויש לעקוב אחריו לבירור תת תזונה . בשלב זה לא הייתי מייחסת לו חשיבות רבה. ה-LDL תקין לחלוטין וה-HDL נמוך, לשם כך עליך לבצע פעילות גופנית רבה בנסיון להעלותו. לאחר 3-4 חודשי דיאטה עשירה בויטמין B12 וברזל הייתי חוזרת על הבדיקות. הייתי ממליצה על תוסף B12 למציצה. בברכה, דנה

18/11/2007 | 22:13 | מאת: צבי

האם באמת רק5% מהאנשים המרזים ע"י דיאטה מתמידים בכך יותר מ-5 שנים?

19/11/2007 | 13:29 | מאת:

שלום צבי, אלו מספרים בלתי רשמיים אך ממחקרים רבים שנעשו בנושא אכן אלו המספרים הממוצעים. בברכה, דנה

18/11/2007 | 21:32 | מאת: יוסי

שלום דנה שמעתי ממך בפורום, כי ההמלצה לאומגה 3 היא שלושה גרם, דהיינו כעשרה כדורים ליום. כשאמרתי זאת בכמה בתי מרקחת או חנויות טבע זרקו אותי מכל המדרגות טענתם :כי זה ידלל מאד את הדם ועלול להעלות את הLDL ...האמנם? תודה מראש

18/11/2007 | 22:09 | מאת: צבי

2 כדורים ליום יספיקו לאדם בריא* לחברת NATURE LIFE הכדור בריכוז הגבוה ביותר(69%) ביחס לשאר מרכיבי הכדור.

19/11/2007 | 10:20 | מאת: שרון

אדם בריא צריך לצרוך בסביבות 650 מ"ג EPA ו- DHA אשר מקורן דגים. ו- 2.2 גרם של ALA שמקורה פישתן, אגוזים (מקור צימחי) קישור להמלצות כאן: http://www.issfal.org.uk/adequate-intakes.html. כלומר כשאתה בוחן את הכמוסות אתה צריך להסתכל על כמות ה- EPA וה- DHA בכמוסה ולפי זה לדעת כמה כמוסות לצרוך. לגבי דילול דם. אומגה-3 מאזנות את תיפקודי הקרישה. יש מחקרים שנותנים בהם מספר גרמים (12 גרם) בלי שיש איזו שהיא בעיה. כמובן שאם אדם לוקח מדללי דם אז ראוי שיזהר. בעיקרון FDA אומר שצריכה של עד 2 גרם EPA ו- DHA היא בטוחה. אגב, התוספים היותר בעיתיים מבחינת דילול דם הם שום וג'ינקו בילובה.

18/11/2007 | 21:07 | מאת: שמעון

לדנה שלום רב, אני בן 54 סובל מאיספקת כליות מסויימת על רקע לא ידוע (קראטינין 1.7) מבקש לשאול 3 שאלות: א. כדי לשמור על רמת הומוסיסטין תקינה מומלץ ליטול B12 וחומצה פולית :שאלתי איך את ממליצה לקחת את החומצה פולית ו B12 , האם ניתן אחת לשבוע במינון גדול או צריה יומית? (כיום הומוסיסטין 14.4 ח. פולית 10 , B12=552). ב. האם יש לך רעיון איך ניתן לשמור על מצב הכליות הנוכחי ואף להוריד רמת הקראטינין? ג. איך את ממליצה ליטול OMEGA3, בכמוסות או שמן דגים ובאיזה מינון השמן דגן, כפית? בתודה, שמעון אסף

19/11/2007 | 12:31 | מאת:

שלום שמעון, 1. לגבי מינון הויטמינים פנה לנפרולוג, אין המלצה חד משמעית, ובד"כ רצוי ליטול על בסיס יומי. 2. דיאטה לאי ספיקת כליות הינה מורכבת ביותר ולשם כך עליך לפנות לדיאטנית מומחית בתחום בבית החולים הקרוב אליך. 3. עדיף שמן דגים, 2 כפיות ליום יספיקו. בברכה, דנה

17/11/2007 | 18:53 | מאת: חניתה

יש לי צליאק ואני החלטתי לעשות בעצמי לחמניות ללא גלוטן, אך יש לי קצת בעיה עם מתמטיקה ולכן אשמח שתעזרו לי לחשב פחות או יותר את הקלוריות (לא חייב להיות מדויק) פחות או יותר חשוב לי לדעת שזה לא יותר מ 350 קלוריות למשל.. אז זה המתכון ויצאו לי מתוך זה 3 לחמניות שתי כוסות קמח מרמולייט (כוסות כזה של נס קפה רגילות) ול100 גרם קמח מרמולייט זה 384 קלוריות כוס קמח תירס (לא כתוב כמה גרם יש ל100 על החבילה אבל נגיד שזה כמו הקמח מרמולייט.. למרות שבטח פחות) כוס קמח טפיוקה ל100 גרם 354 קלוריות. 2 ביצים כוס מים + כף מולסה (100 קלוריות בערך) 2 כפות שמן זית. 4 כפות שמרים בלגים כפית מלח קצת סיבים (לא נחשב.. ) קצת קינמון (לא נחשב..) יצאו שלושה לחמניות. המשקל של לחמניה אחת היא בערך (פלוס מינוס): 260 חשוב לציין שהריי הקמחים האלו כבדים יותר. לא יודעת דווקא אם יותר כבדים בקלוריות אבל כעיקרון זה ידוע בקשר לצליאק. איך אני יודעת כמה קלוריות יש ללחמניה? אשמח שתגידו לי פחות או יותר את ההשערה שלכם. חני

17/11/2007 | 21:19 | מאת:

שלום חניתה, לפי החישוב שלי כל לחמניה מכילה כ-500 קק"ל. בברכה, דנה

שבת שלום דנה התחלתי דיאטה ואני די משתדלת להתארגן להכין את האוכל ע"פ התפריט ולאכול אותו בעבודה. בעבודה כל הבורקסים והמאפים שמוגשים לא מפתים אותי. ואני די יפה עומדת בתפריט ודי נהנת ממנו. הבעיה מתחילה כשאני מגיעה הביתה עם הילדים זה לא רעב זה צורך לנשנש אני יודעת במידה מסויימת שזה מתוך שיעמום אך אני לאמיודעת איך להתמודד עם זה. (ההצעות של לקרוא ספר... יחד עם הילדים לא ממש עובד או לצאת להליכה גם לא הולך כשארני עם הילדים) מה את מציעה אני רוצה מאוד להצליח בדיאטה.

שלום ענבר, אין פתרון קסם לנשנושים, יש רק רצון עצמי להצליח לשנות אורחות חיים. זה כמו להגיד למעשן שמנסה להיגמל, אם נורא קשה לך תעשן, את יודעת מה יקרה אז. מצד שני להגיד תתגברי על היצר נורא קל, קשה לביצוע. זה באמת מתחיל בך ובשינוי המחשבתי לגבי אוכל. אם זה לא רעב אז אל תאכלי, זה הכל. אם את מרגישה שנורא בא לך לנשנש, תדאגי שיהיו בבית מוצרים דלי קלוריות קלים לנשנוש כגון : סוכריות ללא סוכר, מסטיקים, סוכריה על מקל ללא סוכר שלוקח הרבה זמן לאכול, קרטיבים וארטיקים דיאט, תאכלי אפילו 2 פירות במקום, תכיני מרקים ותשתי 2 כוסות וכו'. בברכה, דנה

16/11/2007 | 14:50 | מאת: שמעון

דנה שלום, קודם קצת נתונים מבדיקה דם: הקולסטרול 171, HDL 34, LDL 123. התוצאות לא הכי טובות מבחינתי כי אני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע, צורך אומגה 3 2 כמוסות ביום. הייתי מצפה שהערכים יהיו יותר טובים (קולסטרול רע: גבוה והטוב: נמוך) . אני בן 54. איך ניתן לשפר?. הרופא אמר לי ששיפור רק ע"י תרופות. מה דעתך? בברכה, ש. אסף

16/11/2007 | 19:20 | מאת:

שלום שמעון, ראשית הכולסטרול וה-LDL שלך תקינים לחלוטין. הם לא גבוהים כלל, בהנחה שאין לך גורמי סיכון כגון סוכרת, השמנה, יתר לחץ דם, מחלת כליה ו/או היסטוריה משפחתית של מחלות לב. הבעיה העיקרית היא שה-HDL שלך נמוך מאוד וזה מהווה גורם סיכון בפני עצמו. אין היום פתרונות יעילים להעלאת HDL פרט לירידה במשקל למשקל תקין, הפסקת עישון ופעילות גופנית. רק תרופה אחת נמצאה כמעלת HDL ביעילות והיא חומצה ניקוטינית שכמעט לא בשימוש בגלל תופעת לוואי של האדמת פנים וחום בפנים קשה מנשואף והתרופה השניה בשם קרסטור, שאין לך התוויה לנטילתה. גם מיץ רימונים, אומגה 3 וכל התוספים לא הוכיחו את עצמם כמועילים. בברכה, דנה

16/11/2007 | 20:58 | מאת:

שלום שמעון, בעקבות שאלתך לגבי אומגה 3 והודאתך כי הינך סובל מחומצת שתן גבוהה משנה את התמונה לגבי בדיקותיך. הואיל וחומצת שתן (אורית) גבוהה נשבת לגורם סיכון פוטנציאלי נוסף, עליך לשקול פניה לדיאטנית לטיפול יותר אינטנסיבי והתאמת תפריט אישי. אין מלצה לגבי סוג התוספים ו/או בכלל תיטול אומגה 3 בכמוסות, הכוונה היתה רק דרך דגים. אין הוכחה כי תוספים עוזרים כמו המזון עצמו. בברכה, דנה

16/11/2007 | 07:39 | מאת: נתי

שלום דנה, מהי התזונה המתאימה כאשר יטש כולסטרול 210 וטריגליצרידים קצת מעל 300. האם אפשר לטלפ רק באמצעות תזונה נכונה ומבלי להעזר בתרופות? תודה.

16/11/2007 | 10:52 | מאת:

שלום נתי, דיברנו רבות בפורום זה לגבי דיאטות מתאימות למצבך. ערוך חיפוש בפורום זה תחת הכותרת "שומנים" או "כולסטרול" ותוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. באופן כללי הדיאטה היא דלת שומן, כולסטרול ופחמימות , ירידה במשקל, אם צריך, ופעילות גופנית. לשם כך מומלץ לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי בברכה, דנה

16/11/2007 | 00:13 | מאת: יואב

אני מאוד אוהב לאכול טונה. אני אוכל מדי יום על בסיס קבוע שתי קופסאות טונה (112 גר' לאחר סינון כ"א). האם אין בכך משום הפרזה? האם יכול להיגרם, לדעתך, נזק מסויים עקב כך (אולי בגלל שמדובר במוצר משומר)? מהם הערכים התזונתיים של הטונה: האם היא עשירה בחלבונים ובאומגה 3? האם יש חשיבות מבחינה תזונתית, לדעתך, אם הטונה בשמן או במים? האם הטונה יכולה להוות תחליף לבשר אצל צמחונים?

16/11/2007 | 10:47 | מאת:

שלום יואב, איני יכולה לומר בוודאות אם זו מנה מוגזמת, אין מחקרים שבדקו זאת. הבעיה היחידה שיש לי עם טונה היא עובדת השימור שלה. אכילת מזונות עתירי מלח ומשומרים נמצאו כמעלי שכיחות סרון ומחלות לב, כך שאכילה יומיומית של 2 קופסאות טונה יכולה להיות מעט מוגזמת. טונה משומרת מכילה הרבה חלבון ומעט אומגה 3. אם המשקל אינו מהווה בעיה אז עדיף בשמן קנולה או שמן זית, ויש כאלו טונות בשוק. אם רוצים לשמור גם על משקל אז עדיף מים. והטונה בהחלט יכולה להוות תחליף למה בשרית ומספיק קופסה אחת כתחליף. בברכה, דנה

16/11/2007 | 10:57 | מאת: יואב

את נותנת שירות כהטוב בפורום. המון המון תודות!

18/11/2007 | 09:15 | מאת: אלי

ג.נ. האם הכלל לפיו מזונות משומרים, כגון טונה, גורמים למחלות לב וסרטן, נכון גם לסרדינים, לממרחים שונים, וכדו'? בברכה, אלי

14/11/2007 | 19:44 | מאת: ליאורה

אני מאוד אוהבת לאכול בשר הודו, בעיקר כנפיים של הודו וגרונות הודו. מהם הערכים התזונתיים של בשר זה? האם הוא עדיף, לדעתך, על בשר עוף או בקר? האם הוא נחשב לבשר שמן?

14/11/2007 | 19:54 | מאת:

שלום ליאורה, לגרונות אין ממש ערך תזונתי הואיל ויש מעט בשר. אם את נוהגת לשלוק את תוכן העצמות דעי כי מדובר בשומן באחוז גבוה. כנ"ל לגבי כנפיים, רוב התכולה היא שומן וכולסטרול ועדיף לצרוך בשר הודו מחלקים אחרים. אותו דבר לגבי כנפי עוף. בכל מקרה עדיף לשלב בין סוגי הבשר, גם הודו, גם עוף, גם בקר וכמובן גם דגים. בברכה, דנה

14/11/2007 | 17:37 | מאת: אורטל

היי רציתי לדעת האם לאכול דגנים כמו קרונפלקס קוקו וכדומה גם כארוחת צהריים עלול לגרום למשהו??

14/11/2007 | 19:52 | מאת:

שלום אורטל, ראשית לא באופן קבוע, אבל מדי פעם לא נראית לי בעיה חריגה. שנית, אם את עושה זאת באופן קבוע, לפחות תאכלי ארוחה חמה בערב המכילה מנה חלבונית כמו בשר או דג ותוספת ירקות ולבחירתך פחמימה. בברכה, דנה

14/11/2007 | 17:09 | מאת: עוז

שלום דנה בקשר לסלניום : האם שמרי תסיסה ונבט חיטה הם מקור טוב לסלניום כמו כבד למשל ? תודה עוז

14/11/2007 | 19:51 | מאת:

שלום עוז, לא לפי המידע שיש בידי. בברכה, דנה

14/11/2007 | 12:32 | מאת: גליה

בוקר טוב 1.מדוע ארוחת בוקר כל כך חשובה 2.למתי מתכוונים בארוחת בוקר אם אני קמה בשש 3.מה יש לאכול בכדי שיחשב לארוחה בהנחה שאני לא מתעמלת בבוקר וצורכת 1500 קלוריות 4.מדוע אומרים שאם אוכלים בבוקר רוצים לאכול כל היום 5.מדוע בדיאטה ממליצים לאכול גבינה 5% ויוגוריטים 0 עד 1.5%

14/11/2007 | 16:58 | מאת:

שלום גליה, אף אחד לא הוכיח חד משמעית שארוחה זו חשובה, וחשיבותה משתנה מאדם לאדם. אין בהכרח לאכול ארוחה זו. ישנם מחקרים שהראו שארוחה זו הורידה השמנה ויש כאלו שהראתה שהעלתה השמנה ומחלות מסויימות, כך שאין מסקנה חד משמעית. אין זמן לארוחת בוקר, כל עוד זה בבוקר. אין המלצה מיוחדת לארוחה זו, ההמלצה תמיד אומרת שיהיו בה כל שלושת אבות המזון, חלבונים, שומנים פחמימות. מי אמר, אלו שעושים דיאטה כל הזמן? זו סתם אימרה בלי כל ביסוס. ושוב, מי המליץ כך, אין המלצות סטנסיל, הכל משתנה מאדם לאדם. בברכה, דנה

14/11/2007 | 11:35 | מאת: עוז

שלום איזה מזונות יש בהם הכמות הגדולה ביותר של סלניום,עם זמינות טבה ? תודה עוז

14/11/2007 | 12:18 | מאת: עוז

סליחה... מתוך עיון בפורום, ישד לי שאלה נוספת : אם אני רוצה לצרוך 3ג' אומגה 3 ביום ויש לי כדורים עם300 מ'ג (120DHA ?180EPA) האם אני צריך לקחת 10 כדורים כאלה ליום? (אני צורך גם כף וחצי זרעי פשתה,אם זה משמעותי ) תודה עוז

14/11/2007 | 16:55 | מאת:

שלום עוז, לגבי סלניום : מאכלי ים, כליות, כבד, בשר, ביצים. לגבי אומגה 3, נכון עשית חישוב נכון, זה מה שקורה בפועל, שכדי להגיע להמלצה צריך לצרוך בממוצע כ- 10 כדורים ביום, מה שקצת בעיה, בעיקר כלכלית. בזרעי פשתן אין EPA ו- DHA אך ניתן להכלילם כ- 300 מ"ג חומצת שומן אומגה 3. בברכה, דנה

14/11/2007 | 09:58 | מאת: אל

הי דנה תודה על זמנך וסבלנותך ברשותך שאלה אחרונה בנושא קראתי בעיון רב את תשובתך לגבי אדם רזה עם רמות גבוהות של שומנים בדם, הבנתי לפי ההסבר שלך שיכולה להיות בעיה גנטית, בעיה בפינוי הכולסטרול והכנסתו לתאים נשמע די הגיוני אך לגבי אנשים שמנים עם רמות תקינות של שומנים זה אומר " שיש להם פינוי מהיר של השומנים מהדם". כיצד שומן ויסרלי משפיע על רמות שומנים בדם תודה והמשך יום נעים

14/11/2007 | 16:51 | מאת:

שלום, לא לשמנים אין פינוי מהיר יותר פשוט אין להם בעיה בפינוי כולסטרול. לא כל השמנים סובלים מבעית שומנים בדם. צריך לעשות הפרדה בין שומן בגוף לשומנים בדם, הם אמנם בקורלציה גבוהה אך לא ביחס לינארי ויש שונות באוכלוסיה. נכון שרוב האנשים הסובלים מיתר שומנים בדם הם שמנים, אך לא רוב השמנים סובלים מיתר שומנים בדם וצריך לעשות הפרדה זו. שומן ויסרלי בניגוד לשומן תת עורי אינו רקמת שומן רגילה שרק אוגרת שומן. שומן ויסרלי מפריש חומרים רבים כולל הורמונים וציטוקינים המשפיעים על פעילות אינסולין ברקמות וכן מעלה טרשת ע"י הפרשה של חומרים מעוררי דלקת. כמובן שזהו תהליך מורכב מאוד אשר קצרה היריעה מלפרטו בפורום זה. בברכה, דנה

14/11/2007 | 08:30 | מאת: רחל

בוקר טוב מדוע בשר לא נחשב כמזון אלרגני מוביל כמו ביצים וחלב, הרי גם בו יש חלבונים? רות

15/11/2007 | 19:56 | מאת:

שלום רחל, ראשית יש לדייק, כל מזון יכול להיות בעל פוטנציאל אלרגני. ההבדל שישנם מזונות בעלי פוטנציאל אלרגיה גבוה מאחרים. ההבדל נובע מכמה גורמים, סוג החלבון או נוכחות חלבון הוא רק מהעניין. כמובן ככל שהחלבון שונה מאיתנו כך עולה הסבירות שחלבון זה היה אלרגן, שנית ישנם מבנים נוספים הקשורים לחלבונים היכולים לעורר את המערכת החיסונית המורכבת מאוד. ידוע כי יש אלרגיות לבשר, בעיקר בקר, ארנב, כבש, אך אלו נדירות, נפוצות יותר במבוגרים. אני רק יכולה לשער שיש פחות אלרגיה לחלבון מיונקים גם בשל הקרבה הגנטית והמבנית ואולי גם בגלל זמן חשיפה ממושך כל כך מבחינה אבולציונית לבשר חיות. יש כמובן סיבות נוספות מורכבות מאוד ואינן התחום המומחיות שלי. בברכה, דנה

14/11/2007 | 06:06 | מאת: זיו

בוקר טוב מה יותר שכיח אצל ילדים עד גיל 3, אי סבילות לחלב בשל הלקטוז או אלרגיה לחלב בשל חלבון הקזאין? תודה

14/11/2007 | 16:46 | מאת:

שלום זיו, אמנם איני דיאטנית ילדים ו/או מומחית ברפואת ילדים, אך ללא ספק יש בסך הכל האוכלוסיה יותר אי סבילות או רגישות ללקטוז מאשר אלרגיה לחלבון חלב פרה, גם בילדים בגיל 3. אלרגיה זו נחשבת ליחסית נדירה בגילאים מבוגרים ונפוצה בילדים בעיקר עד גיל שנה-שנתיים. בברכה, דנה

13/11/2007 | 20:23 | מאת: דניאל

שלום בזמן שיעורי עיצוב יש לי מעין" קלקים" ברגלים ממה זה נובע. תודה

13/11/2007 | 21:22 | מאת:

שלום דניאל, שאלה זו אינה רלוונטית לפורום זה. פני לפורום אורטופדיה. בברכה, דנה

13/11/2007 | 17:25 | מאת: רמי

מה המשמעות של מ"ג לד"ל בכולסטרול mg/dl בטריגליצרידים מה זה סטרואידים למה הם משמשים ומזה רקמות עצם ומלחי מרה תודה

13/11/2007 | 19:15 | מאת:

שלום רמי, זה אומר שבכל דציליטר כלמור בכל 100 מ"ל של דם יש מ"ג כולסטרול. אם נניח מסומן 200 מ"ג/ד"ל זה אומר שיש לך 200 מ"ג כולסטרול ב- 100 מ"ל דם. כנ"ל לגבי טריגלצרידים,אלו יחידות המדידה של חומרים אלו בדם. סטרואידים הינם סוג של הורמון הנמצא באופן טבעי בגוף בצורות שונות, כגון הרומוני המין שלנו שנחשבים הורמונים סטרואידים. סטרואידים שמקבלים כטיפול תרופתי נועד לרוב לטפל במחלות שונות כגון מחלות אוטואימוניות (זאבת, דלקת פרקים ועוד ) וכן במקרים מסויימים כטיפול נוגד דחיה במושתלים. רקמת העצם הכוונה לעצמות גופינו. עצם נחשבת לרקמה כמו שומן רק בעלת מבנה היסטולוגי שונה. מלחי מרה הינם חומרים המופרשים מכיס המרה. ואלו נועדו לעזור לנו לספוג שומן במערכת העיכול. בברכה, דנה