פורום תזונה קלינית
שלום רב, 1. האם החיטה הנמכרת במרכולים, באריזה שכתוב עליה רק "חיטה" , היא חיטה מלאה, או שיש אחרת ? 2. מה עדיף מבחינה תזונתית, חיטה כנ"ל או גריסי פנינה ? תודה רבה, אילנה.
שלום אילנה, כאשר אנו אומרים חיטה מלאה מתכוונים בעיקר למוצרים מעובדים המכילים קמח שמקורו בחיטה מלאה, כלומר גרגירי חיטה שלא הופרדה מהם הקליפה. חיטה שנמכרת היא חיטה לכל דבר, הצמח עצמו, שמכיל את הקליפה ולכן מלאה, אך ההגדרה לחיטה מלאה היא בהקשר של הקמח ולא של המוצר עצמו. שני המוצרים מומלצים, אין העדפה לאחד על פני השני, שילוב שניהם בתפריט הינו הטוב ביותר. בברכה, דנה
עזרה בניתוח בדיקת דם שלום :) מאחר ואינני אוכל מסודר = דברים חיוניים ומחושבים. ביקשתי מהרופא משפחה בדיקת דם כללית + ויטמין B12. בכוונה לדעת מה המצב האמיתי. http://img511.imageshack.us/img511/9695/93585344ll3.jpg http://img511.imageshack.us/img511/7369/99211130gs6.jpg http://img511.imageshack.us/img511/1343/43214638un9.jpg רקע כללי, בן 25 עוסק בהליכה וריצה. (בכללי 5 פעמים בשבוע ,לאחרונה קצת מזייף) כל השנים סובל מבעיות שינה = מחובר לתפקוד בלילה ומתקשה לתפקד בשעות הבוקר. הרופא משפחה אומנם סימן את כל הבדיקה כV. ובכל זאת מעניין אותי לדעת אם יש דבר מה (בלי קשר לשינה) שכדי להתייחס אליו ולבצע שינוי בהרגלי התזונה וכדומה. מעכשיו ,לאחר שיש את בדיקת דם שמראה את המצב יש תכנון לשנות הרגלי תזונה ליותר נבונים. בברכה דיויד
שלום דיויד, מבחינת הבדיקות אין בעיה כלשהי הקשורה לתזונה. אורח חיים בריא לא חייב להתלוות לבדיקות דם כאלו או אחרות, מה שתקין עכשיו יכול להיות לא תקין בעוד שנה. תמיד אפשר לשנות הרגלי תזונה, אך אלו נעשים בייעוץ אישי ולא בפורום זה. אם אתה חושב שיש מקום לשיפור מבחינה תזונתית, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה
האם בדיאטת הרזיה רצוי לאכול שקדים ואגוזים ובאיזה כמות?
שלום רונה, אפשר לשלבם בדיאטת הרזיה, אך יש לקחת בחשבון כי מדובר במזון עתיר שומן ולכן יש לצרוך בהגבלה. הכמות תלוי הסך הקלוריות היומיות. בברכה, דנה
שלום, אני בת 23 לפני כ-3 חודשים ראיתי בבדיקות דם שערך פריטין מאוד נמוך 12.7, אני איני מרבה באכילת בשר, פניתי לדיאטן אשר נתן לי ברזל עדין למשך חודשיים, כמו כן הקפדתי באכילת ביצה כמעט כל יום, בבדיקת דם שנעשתה השבוע מראה שערך הפריטין לא זז בכלל האם בעיה בספיגה? ומה עליי לעשות?
שלום קרן, יש לבדוק מדדים נוספים כגון ברזל, ויטמין B12, חומצה פולית, טרנספרין וספירת דם מלאה כדי לקבל תמונה ברורה. לאחר כל התוצאות פני לרופא המשפחה לפענוח הבעיה ולפתרונה. דיאטן לא אמור לתת לך תוספים הוא אמור ללמדך מקורות לברזל, במידה וחסר. פני לרופא המשפחה לבירור. בברכה, דנה
גבינה מלוחה צפתית 1/2% כמה כפות זה 100 גרם
שלום רונית, אני לא יודעת למדוד גבינה קשה בכפות אלא בפרוסות. 3 פרוסות בעובי 1/2 ס"מ הן בערך 100 גר' גבינה צפתית. בברכה, דנה
כמה קלוריות יש במיני מילקי
שלום גליה, על המוצר רשום כמה יש ל- 100 גר' ולעיתים כמה יש למוצר. איני זוכרת בעל פה כל מוצר בשוק. אם הכמות רשומה ל- 100 גר' והמוצר הוא פחות עשי חישוב כמה יש בגר' מוצר שאת צורכת. בברכה, דנה
בתפריט של 1500 קלוריות לא ברור לי 2-3 קציצות בשר האם זה לא משנה איזה בשר ומה גודל הקציצה בערך כמה גרם דג סלומון מותר לאכול ומה גודל המנה בערך איזה סוגי בשר מומלצים (כולל המלצה על מספר הבשר) ומה הכמות המומלצת ביום
שלום גבי, עניתי על שאלתך היום. גודל הקציצות לא משנה כל עוד המשקל שלהן לפני בישול לא עובר 150 גר'. מנת בשר היא 150 גר' לפני בישול, לא משנה סוג הבשר ו- דג המנה היא 200 גר' לפני בישול, לא משנה סוג הדג. חלקים של בקר רשמתי לך בתשובה הקודמת. בברכה, דנה
הקישור זה סופגניות ולביבות בריאות בy net ברצוני לדעת האם באמת הן בריאותיות כמה קלוריות מכילה כל לביבה וכל סופגניה
שלום כוכבה, צר לי, אך אני לא מוצאת את הכתבה. העתיקי את כתובת האינטרנט במדוייק כדי שאוכל לעזור לך. בברכה, דנה
שלום רב :אני בן 49 סוכרתי סוג 2 ויש לי טרשת עורקים יש לי ממספר שאלות בנושא תזונה ולהן1. האם מותר לי לאוכל רימונים או לחילופין מיץ רימונים?? 2. האם מותר לי מיץ חמציות או לחילופיף מיץ חמציות ? 3.האם קונפלסים מחיטה מלאה טובים בשבילי? 4.מה היית לגבי דברי חלב מספיק או מחלב פרה? ואיזה מעדנים כדאי לי 0 אחוז או 3 אחוז כדאי שתהיה ספיגה בגוף תהיה טובה יותר וגם לא תעלה את רמת הסוכר? 5.מהו המינון שמותר לי לגבי פירות? 6. והאם אכילת טונה עם השמן שלה בריא בשבילי בגלל הטרשת ובגלל רמת הכלוסטורול והשומן הרוי? 7. מהם המאכלים שהיית ממליצה לי לאוכל כדאי לשמר את הלב כדאי שלא יפגע מהטרשת ? ומה לא ? 8. האם שקדים טובים לסוכרתים ואגוזים? ללא מלח? 9. כיצד אפשר לשימור על רמת סוכר טובות בדם .וגם שומן? מלבד טיפול תרופתי. תודה רבה מקרב הלבעל התיחסותך .
שלום אבי, ניכר משאלותיך כי מעולם לא היית אצל דיאטנית או קבלת הדרכה מתאימה למחלותיך. לפני הכל פנה בדחיפות דליאטנית לייעוץ אישי.תשובותי יהיו מאוד כלליות. רימונים או מיץ רימונים, חמוציות או מיץ חמוציות מותר בגדר הגבלת פירות לחולי סוכרת בשל תכולת סוכר גבוהה. למינון מתאים של כמות הפירות היומית פנה לדיאטנית. קורנפלקסים מחיטה מלאה יכולים להיות חלק מהתזונה שלך, אך חשוב לבדוק את הסוג וחשובה גם הכמות- לשם כך פנה לדיאטנית. מוצרי חלב ניגרים (לבן, יוגורט,חלב, מעדנים ) יכולים גם להעלות סוכר. מותר להצרוך אותם אך במידה. חשוב שהמעדנים יהיו ללא סוכר, אחוז השומן עדיף עד 3?%. אפשר לצרוך גם גבינה צהובה אך במינון מתאים, לפי החלטת הדיאטנית. יש היום טונה בשמן זית וקנולה, אפשר לצרוך מהם, כמובן שגם לכך יש מידה. שנית תלוי המשקל, אם אתה סובל מעוף משקל אולי כדאי לעבור לטונה במים. שקדים ואוגוזים ניתן לצרוך במידה גם בסוכרתיים. כמובן לא קלויים אלא טבעים. הכמות נקבעת לפי משקלך. כדי לשמור על רמות סוכר מאוזנות ושומנים יש לעקוב אחר אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ומשקל תקין והחשוב מכולם, הפסקת עישון. לקבלת דיאטה מפורטת והדרכה בנושא, פנה לדיאטנית קלינית בקופת החולים. בברכה, דנה
הנוטרן שאני שותה נמצא בפחית. למרות שהוא לא נמצא במקרר הוא קר. בחורף אני לא שותה קר האם ניתן לחמם נוטרן (1.5) ואם כן , כיצד ניתן לחמם
שלום מיכל, לא מומלץ לחמם מוצרים אלו, בוודאי לא לכדי מצב של הרתחה. אפשר לחמם לטמפ' פושרת, נניח לערבב עם 1/2 כוס מים חמים אך לא יותר מכך. תהליך החימום הורס את החלבונים וחלק מהויטמינים. בברכה, דנה
אם לא מחממים את הנוטרן אלא שמים את הספל עם הנוטרן בתוך סיר עם מים חמים זה יהיה בסדר?
לדנה ויינר שלום! בני בן 22 מצטנן הרבה, (לפחות פעמיים בחודש ) אך אפשר למנוע את התופעה , ברגע שהוא מצונן , לא מסוגל לתפקד , האף נוזל כל הזמן , האם תוזנה מסיומת יכולה לעזור . תודה, אתי
שלום אתי, אין הוכחה כי תזונה מסויימת מונעת או מטפלת בנזלת והתקררות. נזלת מקורה במחלה וירלית ולא חיידקית או על בסיס מזון. כמובן שנזלת יכולה לנבוע גם מאלרגיה, אולי כדאי לברר אם אין בעית אלרגיה כלשהי. בברכה, דנה
הי דנה קראתי את המתכון לסופגניות הבריאות ויש לי מס שאלות 1. מה זה אמרנט 2. מה זה לציטין 3. סוכר ענבם עדיך על פני סוכר רגיל 4. שוקולד חרובים עדיף על שוקולד רגיל תודה
שלום ענת, אמרנט (AMARANTH) - מקורם של הגרגרים בדרום אמריקה, בצמח בשם ירבוז, השייך למשפחת הירבוזיים והוא נמצא בשימוש האדם כבר 8,000 שנים. מעין דגן. לציטין הוא חומר מתחלב המחבר בין מרכיבים מימים לשומניים. סוכר ענבים אינו עדיף על סוכר רגיל לארוך זמן. אמנם הוא פחות מעלה סוכר אך הוא מזיק לשומני הדם ולראייה. שוקולד חרובים אינו עדיף מבחינתי על שוקולד. לכל קוראי הפורום, גם הסופגניות ה"בריאות" הנ"ל אינן דלות בקלוריות. הואיל ומדבור בחג של שבוע, גם אם תאכלו 2 סופגניות כל החג, אל יקרה דבר, כך עוד תלמדו לקצץ מזונות אחרים. בברכה, דנה
האם סחיטה של רימונים על מסחטה עשויה ממתכת גורמת לאיבוד ויטמינים מהמיץ הסחוט? (פנים הפרי בא במגע עם המתכת לפני שהוא נסחט במסחטות הידניות)
שלום יוליה, ברגע שהגרעין נפגע מיד מחיל תהליך חמצון, לא משנה איזה חומר גרם לכך. לכן מומלץ לשתות את המיץ מיד לאחר הסחיטה. בברכה, דנה
עוד שאלה: האם מומלץ לסחוט תפוזים (פרי הדר) במסחטות העשויות מפלסטיק או זכוכית במקום אלה העשויות ממתכת?
ד.נ. אבל מיץ רימון הנמכר בבקבוק איננו ניתן לשתייה מיד לאחר הסחיטה, הלא כן? ואם כן, האם בעיית החמצון קיימת בו, או שהיא נפתרה באמצעים טכנולוגיים? ליאורה
מה עדיף שמן פשתן או זרעי פשתן ?
שלום יגאל, עדיף זרעי פשתן טחונים טרי. בברכה, דנה
הי דנה אני יודעת שבסופגניות אני לא נוגעת מצאתי מתכון וחשוב לי מאוד מאוד לדעת כמה המתכון יותר בריא ולא משמין ובעיקר כמה קלוריות מכילה כל סופגניה תשובתך חשובה לי מאוד מאוד חומרים (ל-15-30 סופגניות קטנות עד בינוניות): 4 כוסות קמח מלא (חיטה ו/או שעורה) 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים 1/2 כוס תחליף-חלב פושר ("חלב" שיבולת-שועל, אורז, סויה וכד') 1 כוס מים פושרים + 10 טיפות מיץ לימון (או 1/2 כוס מים + 1/2 כוס יוגורט עזים) - יש להקפיד שהנוזלים יהיו בטמפרטורת הגוף 1/2 כוס סוכר חום 1/4 כוס סירופ גליצרין צמחי, או סירופ חרובים, לתת אורז או דבש (או שילוב) 1/2 כוס שמן מכבישה קרה, עדיף קנולה. אם משתמשים בגליצרין, אפשר להסתפק ב- 1/3 כוס שמן 2 כפות גרגירי לציטין סויה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית קליפת הדרים מגוררת דק 1/2 כפית קינמון, אפשר גם תבלינים נוספים כגון זנגביל, הל, אניס, ציפורן וכד' למילוי: ריבה על בסיס פרי בלבד לקישוט: אבקת סוכר ענבים, או שוקולד חרובים מומס הכנה: 1. בקערה קטנה ממסים את השמרים בחלב ובכפית מהסוכר ומניחים בצד עד שמתחילים לראות בועות. 2. בינתיים מנפים 2 כוסות מהקמח לתוך קערה גדולה ומערבבים עם המים ו / או היוגורט, הסוכר, הסירופ, השמן, הלציטין, המלח, קליפת ההדרים והתבלינים. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב. מנפים פנימה את שארית הקמח תוך ערבוב בתנועות קיפול, וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק אמור להיות דביק, שלא כמו סוגים אחרים של בצק שמרים. אם מוסיפים יותר מדי קמח, מתקבלות לחמניות טעימות מאוד אבל לא דומות לסופגניות. 3. מניחים את התערובת לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק נעשה אוורירי. 4. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס). מרפדים 2 תבניות (או יותר) בנייר אפייה. 5. משמנים היטב את הידיים (אם משתמשים בתערובת של שמן וגליצרין, זה גם טוב לעור הידיים). יוצרים בעדינות כדורים ומניחים בתבניות. שימו לב: מכיוון שהסופגניות הן אפויות ולא מטוגנות בשמן עמוק, הצורה שלהן לא יכולה להיות כדורית כמו של סופגניות רגילות, אלא הן שטוחות מלמטה. אפשר גם לאפות אותן בתבנית-שקעים משומנת היטב, ואז מתקבלת צורה כמו של מאפינס. 6. אופים 15-20 דקות, עד שפנים הסופגניה (מותר לבדוק אחת) עדיין רך אבל לא בצקי מדי. משך האפייה משתנה מתנור אחד למשנהו, לכן כדאי להתחיל עם אפייה יותר קצרה ולהמשיך לפי הצורך עם היד על הדופק. אפייה ממושכת מדי תיצור לחמניות במקרה הטוב (וכדורי פחם במקרה הרע), אפייה קצרה מדי תעשה כאבי בטן. 7. מזריקים לתוך הסופגניות את הריבה ומפזרים מלמעלה סוכר ענבים או יוצקים רוטב שוקולד-חרובים. אוכלים כמה שיותר טרי. אמנם טען כבר הרמב"ם שאכילת מאפה טרי וחם פוגע בעיכול, אך הסופגניות האלה טעימות יותר ו"לחמיות" פחות ככל שאוכלים אותן יותר טריות. רוטב שוקולד חרובים ממסים שוקולד חרובים בסיר כפול, מדללים בכף מים על כל 100 גרם שוקולד ואפשר להוסיף גם כפית ליקר לפי בחירתכם. זהו שוקולד המבוסס על אבקת חרובים במקום קקאו והוא מכיל סוכר חום במקום סוכר לבן. הוא אינו מכיל קפאין ויש לו יתרונות בריאותיים נוספים. לצערי עדיין לא הצליחו לייצר שוקולד החרובים שלא יכלול שומן מוקשה (שהוא בעיני מוקצה), אבל גם זה יגיע. מבחינתי זו עוד אחת הפשרות שאפשר לעשות מדי פעם בשביל חג.
שלום כוכבה, לפי חישוב גס שלי בכל סופגניה יש כ- 250-300 קק"ל, בדומה לסופגניה קטנה רגילה. כמובן שההרכב שונה ויותר בריא אך מבחינה קלורית אין הבדל. בברכה, דנה
בוקר טוב לדנה היקרה:) אני מת על אבוקדו בבוקר אני נוהג לאכול לחם שיפון מלא עם שלוש כפות גבינה 3% כמה אבוקדו אפשר לאכול במקום הגבינה. ועד כמה "גרוע" לאכול אבוקדו במקום גבינה (סידן וכאלה..) אבוקדו נחשב לפחמימה ? כלומ במקום זה אני צריך להוריד את כמו הפחמימות או השומנים?
שלום אייל, אבוקדו נחשב למנת שומן- רבע אבוקדו בינוני שווה למנת שומן. הואלא מהווה תחליף לגבינה אך מבחינה קלורית 1/3 אבוקדו שווה ל- 3 כפות גבינה 3%. זה ממש לא נורא להוסיפו לתפריט אך במקום שומן ולא במקום הגבינה. בברכה, דנה
בתפריט של 1500 קלוריות 2-3 קציצות בשר האם זה לא משנה איזה בשר ומה גודל הקציצה בערך? כמה גרם דג סלומון מותר לאכול ומה גודל המנה בערך? איזה סוגי בשר מומלצים (כולל המלצה על מספר הבשר) ומה הכמות המומלצת ביום?
שלום ערן, מנת בשר יומית צריכה להכיל כ- 150 גר' לפני בישול. דג יכול להגיע ל- 200 גר' לפני בישול, לא משנה סוג הדג או הבשר. סוגי הבשר המומלצים הינם בשר הודו ובקר חלקים 4,5,6,8,10-18. בברכה, דנה
כמה קלוריות י בכפית ריבה דיאט האם יש קרמבו המכיל 100 קלוריות
שלום גדעון, כפית ריבה דיאט מכילה כ- 30-40 קק"ל. רוב הקרמובאים מכילים כ- 115-120 קק"ל, זה ממש לא הבדל משמעותי מ- 100 קק"ל. בברכה, דנה
איזה ירקות ותבלינים המכילים ויטמין c לחיזוק המערכת החיסונית
שלום בו, ירקות ופירות העשירים בויטמין C הינם כל פירות ההדר, גויאבות, קיווי, כל הפלפלים למיניהם, עגבניות. בברכה, דנה
האם ביוגורט ביו 0 % יש את החיידקים הידידותים שעעוזרים למערכת החיסונית חלב מעושר 0% יש בו ספיגת סידן
שלום כלנית, אם כתוב יוגורט ביו אז הוא מכיל חיידקים פרוביוטיים. ספיגת סידן בחלב 0% הינה אפסית. בברכה, דנה
דייסת אינסטינקט איפה קונים של איזה חברה ואיך מכינם האם מומלצת 2. תה צמחים איפה קונים מה נחשב לטיבעי וטוב באמת והאם אפשרלשתות ללא הגבלה עם תוספת סוכרלוז הממתיק הטיבעי. 3. האם מומלץ לקחת תוספת של ויטמין c בחורף ואיזה מאכלים מכילים ויטמין c
שלום אמה, דייסות אינסטנט אפשר לקנות בכל סופר, עדיף לקנות חומר גלם כגון כוסמת או שבולת שועל ולבשל עם מים וחלב, פשוט בישול עד שהופך לעיסה. תה צמחים אפשר לקנות בכל סופר וחנות למוצרים טבעיים באזור מגורייך. אין העדפה או אחד יותר טוב מהשני. סוכרלוז אינו ממתיק טבעי הוא מלאכותי לגמרי אך ההגבלה עליו יחסית מתונה ולרוב איננו עוברים את ההמלצה היומית. אפשר כ- 6-7 שקיות ביום ואף יותר. אין המלצה לקחת ויטמין C נגד התקררות. בפירות הדר, גויאבה,גמבות, קיווי ועגבניות יש הרבה ויטמין C. בברכה, דנה
הי דנה קראתי ב y net כתבה על "סופגניות ולביבות בריאות" אני אודה לך אםתוכלי לחוות דיעה על הכתבה האם הסופגניות בריאות, דיאטטיות וכמה קלוריות הן מכילות תודה והמשך ערב נעים
שלום גילה, תעבירי לי את הקישור. בברכה, דנה
האם יש לך מושג לגבי מסנני הבריטה? האם הם מסננים גם את המתכות הרעילות שיכולות להימצא במים מהברז?
שלום נועה, איני יודעץת לומר לך, פני למהנדס מזון או כימאי או לחברה עצמה. בברכה, דנה
האם האמונה כי צפורניים חזקות מעידות על הרבה סידן (וחלשות על חוסר) נכונה?
שלום נועה, חסר בסידן יכול לגרום לשבירות הציפורניים אך עודף לא עושה אותן חזקות יותר. בברכה, דנה
שלום דנה, קראתי שבישול בסירי אלומיניום אינו מומלץ כיוון שהמתכת עוברת לאוכל, ובמקום זאת, שכדאי להשתמש בסירי נירוסטה וברזל יצוק. שאלתי היא אם את יודעת איך ניתן להבחין בין סירי אלומיניום לנירוסטה... ועוד שאלה קטנה, כמה זמן דיאטה דרוש לפני בדיקות דם כלליות? תודה רבה, נועה
שלום נועה, עליך לשאול את היצרן או לפנות למהנדס מזון או חומרים בנושא הסירים. איזו דיאטה את בדיוק מתכוונת לפני בדיקות? צום יום לפני או דיאטה כללית? אם הכוונה לצום אז רצוי לפחות 12 שעות, אם את מדברת על דיאטה באופן כללי, אין זמן מסויים, דיאטה היא הרגלי אכילה לכל החיים ולא רק לפני בדיקות. בברכה, דנה
שלום. עברתי בזמנו אוטם ובזמן האחרון רמת הסוכר שנמצאה אצלי בדם היא על הגבול העליון ז"א בין 103-104 . אני עושה ספורט ושומר על דיאטה אבל יתכן שאינני מודע לסוג המאכלים שגורמים לעליית הסוכר כמו תפוחי אדמה למשל שהייתי אוכל . אודה לך מאוד באם תוכלי לפרט במקצת איזה מאכלים מעלים את רמת הסוכר על מנת להמנע מהם. תודה
שלום יוסי, כל מזון המכיל פחמימות מעלה סוכר וזה כולל כל מוצרי הדגן, קטניות, כל המזונות העשויים מחיטה, תפוחי אדמה, תירס, אורז, פירות ועוד.הואיל ויש מזונות שצריך לאכול אך המידה משתנה,עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
שלום, שמי מאיה ואני בת 27. בשנים האחרונות ( בערך מתקופת הצבא) יש לי בעיות בעיכול וכפתרון אני צורכת תוספים למיניהם. כיום אני משתמשת ב"פרוגולטים" (=קוביות לאכילה המכילות תאנים, שזיפים ועוד מספר מרכיבים) בערך פעם או פעמיים במשך היום, ושקית של אבקת "אל-צירות" (=זרעי פסיליום ועוד') לפני השינה. התזונה שלי במהלך השבוע מבוססת על ירקות חיים, טונה, ביצים ולחם מקמח מלא, ובסופי שבוע אני אוכלת ארוחות חמות בשריות ותוספות כמו אורז מלא, תפו"א, כוסמת ועוד. אני לא אוכלת מוצרי חלב כלל כבר יותר משנה. שותה הרבה מאוד מיים ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם התוספים שאני לוקחת להקלה על העיכול ממכרים? אני צורכת אותם, כאמור, על בסיס יומי כבר מספר שנים. 2. האם יש נזק באי אכילת דברי חלב? אני קצת לחוצה מאחר ולאימי יש אוסטופורוזיס ואני יודעת שזה תורשתי. האם אפשר להשלים את החוסר עם מזונות אחרים? 3. יש תקופות בהן אני מרגישה חולשות, לא כאלה שמונעות ממני לתקד אך במסגרת עבודתי אני עומדת על הרגליים בערך 6 שעות ולעיתים אני מרגישה חלשה מאוד. לפעמים גם יש לי קצת סחרחורות. האם זה קשור לתזונה שלי? 4. תוכל לתת לי קצת מידע על כדורים פרוביוטיים? האם הם יכולים לעזור לי בעיכול? תודה רבה, וחג חנוכה שמח!!!
שלום מאיה, הואיל ואין הכדורים אלו חומר כימי אלא טבעי לא הייתי קורית לזה התמכרות אך בהחלט ככל שתמשיכי עם מוצרים אלו כך גופך יתרגל אליהם ועם הזמן תצטרכי לצרוך יותר ממוצר זה או לעבור למוצרים יעילים יותר. בוודאי שיש נזק באי אכילת מוצרי חלב בעיקר בשל היותם המקור העיקרי לסידן. את יכולה במקום טחינה, שומשום, חלבה וסרדינים, ואם אלו לא אהובים עליך אז קחי תוסף סידן לפי המלצת הרופא. לגבי השאלה השלישית יכול להיות שזה קשרו לתזונה אך קשה לי לקבוע בוודאות. כדורים פורביוטיים מכילים חיידקים פרוביוטיים שיכולים לעזור בבעיות במערכת העיכול. את יכולה לנסות ולראות אם חל שיפור. אין הוכחה כי אלו יעזרו לך באופן וודאי ומשמעותי. בברכה, דנה
הובא לתשומת לבי כי בעלים ירוקים ישנו רכיב המעכב ספיגת סידן. אם כך, האם לא רצוי לשלב עלים ירוקים בארוחת הבוקר שהיא המקור העיקרי שלי לקבלת סידן?
שלום איתי, העיכוב אינו משמעותי ואתה יכול להמשיך בהרגליך הנוכחיים. בברכה, דנה
שלום, מתי רצוי להשתמש בשמן זית ומתי - בשמן קנולה, אם מעוניינים, מצד אחד, לקבל כמות ראויה של אומגה 3, שתתרום (בשילוב גורמים נוספים, כמובן) למצב בריאות טוב, ומאידך - בפרט - לשמור על בריאות הלב, רמות כולסטרול תקינות ורמת סוכר תקינה? תודה, אלי
שלום אלי, בשמן זית וקנולה יש כמות זניחה של אומגה 3, אלו לא מהווים מקור טוב לאומגה 3 . אפשר להשתמש בשניהם, כאשר במצב של טמפ' החדר עדיף שמן זית ובבישול וטיגון עדיף שמן קנולה. שמנים אלו ידועים בתכולת חומצות שומן חד בלתי רוויות ואילו אומגה 3 שייך לקבוצות שומן רב בלתי רוויות. בברכה, דנה
אילו מזונות הם דלי אשלגן? בעיקר איזה פירות וירקות? תודה ענת
שלום ענת, אשלגן נמצא בכל מזון שאנו אוכלים. כמחצית מגיע מפירות וירקות, ולכן כאשר יש צורך בהגבלת אשלגן אנו מגבילים צריכה של ירקות ופירות. ראשית יש להוריד מהתזונה את הירקות והפירות העשירים מאוד כגון : בננה, עגבניה ומוצריה, תפוחי אדמה, אבוקדו, סלק, ענבים, פירות יבשים, עלים ירוקים (שמיר, פטורוזיליה), תחליפי מלח על בסיס אשלגן, אפרסמון, נקטרינה, גויאבה,קיווי, שסק תפוז, מלון, רימון משמש וערמונים, ארטישוק, במיה, דלורית,בטטה, דלעת, נבטים, פטריות, תרד ,קולורבי ירקות ופירות בעלי תכולת אשלגן נמוכה יותר, אך גם יש לצרוך בזהירות ובמתינות הם : תפוח עץ, אגס, שזיף, אננס ואפרסק בסירופ ואפרסק. אבטיח עד 1 כוס קוביות שווה מנה. לגבי ירקות :בצל, גזר, חסה,חצילים,כרוב, כרובית, כרישה,מלפפון, פלפל, שעועית ירוקה וצהובה. יש לפזר את הירקות והפירות על פני היום. אם יש רמות גבוהות של אלשגן יש לגשת בהקדם האפשרי לדיאטנית לייעוץ אישי, הואיל ואשלגן גבוה מהווה סכנת חיים מיידית. בברכה, דנה
שלום, רציתי לשאול האם ספיגת הסידן ממוצרי חלב בעלי פחות מ- 3% שומן פחותה מאשר ממוצרי חלב בעלי 3% שומן ומעלה?
שלום גילי, אין לי מידע מספרי, אך ככל שאחוז השומן גבוה, כך ספיגת הסידן עולה. בברכה, דנה
האם בסוכרזית באמת אין קל'? יש הגבלה בכמות ליום? תודה..
שלום טליה, לא שאין בכלל-0 יש אך כמות אפסית ביותר. יש הגבלה על כמות אספרטיים ואצוסלפאם קיי וסכרין כמרכיבי הסוכרזית, אך בכמויות גדולות מאוד, רוב האנשים לא מגיעים אפילו למחצית מההגבלה. בברכה, דנה
שלום רב שאלתי היא זו: מה עדיף לאכול - בגט או פיתה? ומה היחס לגבי לחמניה ופרוסות לחם?הכוונה מבחינת קלוריות וערכים תזונתיים. תודה מראש!!
שלום שני, בפרוסת לחם אחיד יש כ- 75 קק"ל. בלחמניה רגילה פשוטה יש כ- 150 קק"ל. בפיתה רגילה יש כ- 220 קק"ל. בבגט תלוי בגודל 1/4 בגט שווה לפיתה פחות או יותר. בברכה, דנה
שלום, ידוע לי מקריאה באזהרות שונות שמופיעות בעלון לצרכן של התרופות ,כי אשכוליות בכל צורה מהוות ניגוד למספר ניכר של תרופות, לדוגמה ניפדיפין, דיגיטאליס ועוד. יש בהן מרכיב כימי או אנזים שנוגד את פעילות התרופות. האם גם פומלה מהווה בעיה . עד כמה שאני מבין התפוז לא מופיע באתראות כך שיש הבדל בין פרי לפרי.
שלום, מדובר רק באשכולית ומוצריה וכן פומלית המרכיבה גם אשכולית, שאר פירות ההדר בטוחים מבחינה זו. בברכה, דנה
אני בן 68 וכבר שנים רבות אולך כל בוקר, בסביבות השעה 5-6 , במשך כ 40 דקות. לפני היציאה אני שותה 2 כוסות מיים ובחזרה עוד כוסץ אני מבקש לדעת האם רצוי לאכול משהו לפני האליכה, ואם כן, מה. בתודה מראש
שלו דני, רצוי לאכול פחמימה זמינה כשעה לפני הההליכה, חטיף אנרגיה כלשהו, פרוסה עם ריבה או דבש, בננה. בברכה, דנה
שלום, כששותים כוס מיץ גזר טרי, מקבלים את כל הויטמינים הנמצאים בנוזל או שכדי שיספג יש צורך להוסיף כפית שמן למשקה? זה לפחות מה ששמעתי, שאם אני שותה רק מיץ גזר, כאילו לא שתיתי מאחר והויטמינים בו מסיסים רק כשיש תוספת שמן. תודה
שלום לי, הויטמין העיקרי בגזר הוא בטא קרוטן, נגזרת של ויטמין A. ויטמין A הינו ויטמין מסיס שומן וכדי שיספג יש צורך בשומן בתפריט. אם תשתי את מיץ הגזר לבד הרחק מארוחה המכילה מעט שומן, רוב הויטמין לא ייספג, ולכן רצוי לשתות מיץ גזר אם אוכל ולא על קיבה ריקה, או להוסיף 1/2 כפית שמן או לאכול 6-7 אגוזים או שקדים טבעיים.גזר לא עשיר במיוחד בויטמינים מסיסי השומן האחרים כגון ויטמין D,K ו- E. שאר הויטמינים כולל ויטמין C נספגים ללא בעיה. בברכה, דנה
שלום רב ברצוני לשאול את התזונאים באתר, אילו הם המאכלים המוכרים כמסייעים בהפחתת מתח/ חרדות? לעומת זאת,מאילו מאכלים כדאי להמנע בתקופות מתח וחרדות. אני סובלת מבעיית קיבה שטרם נסתיים הבירור לגביה ולכן אני מאוד מתוחה וחרדה. לתשובתך אודה בברכה, איריס
שלום איריס, לא ידוע לי על מזונות בעלי מאפיינים כל כך ספציפיים. מתח וחרדה מקורם במוח והם תגובה נורמלית של אדם החרד למצבו הבריאותי. אם החרדה נראית לך כבלתי סבירה פני למומחה בתחום הנפש. לגבי בעיות הקיבה המתיני בסבלנות לתוצאות, חרדה ומתח רק מגבירים תופעה זו. בברכה, דנה
שלום דנה, אני מחפשת אבקות מרק ללא מלח. מצאתי סידרה כזאת של חברת 'שביט' אם אינני טועה בשם.. מה שמעורר בי ספק וזו שאלתי - הרי מלח באבקות המרק משמש גם כחומר משמר. האם באבקות כאלו ללא מלח , מכניסים חומרים אחרים, במקום המלח, לשם השימור, ואולי חומרים אלו לא הכי רצויים? אני לא רוצה להגיע למצב שאשתמש באבקה ללא מלח, (במסגרת הנסיון לשמור על לחץ דם תקין..) אבל שזה יזיק לי בכיוון אחר. מה ידוע לך בנושא זה? ואולי את מכירה אבקות מרק הכי פחות מזיקות שאפשר ? אם לא - מה יכול להיות תחליף שיוסיף טעם טוב ? תודה !
שלום אהובה, קשה לי להאמין שקיים מוצר כזה ללא מלח בכלל. אם את יכולה, הואיל ואיני מכירה א המוצר לרשום לי כמה נתרן יש ל-100 גר ומהי רשימת הרכיבים.קרוב לוודאי שפשוט לא הוסיפו מונוסודיום גלוטאמאט, אך מלח (נתרן ) בטוח יש. ואם אין שם מלח אז למה להשתמש במוצר זה. למה לא להוסיף למרק תבלינים כגון שום, פלפל, שורשים ועלים התורמים לטעם המרק. זה לעולם לא יהיה כמו אבקת מרק, אך תהליך ההתרגלות לאכילת מזונות דלי נתרן יחסית קצרה. מעבר לכך, גם אם יש לך לחץ דם זה לא אומר שאסור לאכול בלי מלח בכלל אלא להגביל, אז את יכולה להשתמש גם בקצת מלח לתיבול. אני בד"כ ממליצה על 1 כף אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטאמט ל-2 ליטר מי מרק. בברכה, דנה
דנה, את צודקת בכך שהיה כתוב על הקופסה - ללא מונוסודיום וללא גלוטן. אין לי כרגע את הקופסה, אבל היה כתוב גם "ללא מלח". בכל אופן, כנראה בשבוע הבא אהיה במקום שבו מוכרים את המוצרים של חברת שביט ואני אעתיק משם את רשימת המרכיבים, ואדווח לך.בכל מקרה, אם תרשמי בגוגל - שביט שטרן ושות' בע"מ נתניה, תראי את אתר החברה. תודה בנתיים.
אני אחרי חודשיים שלא פעילה כי הייתי עם גבס ברגל ודווקא בזמן הזה שתיתי מלא ואכלתי מעט (הגוף לא צרך) ועכשיו בגלל החורף שמגיע והחזרה לשגרת חיים (לצערי עוד לא יכולה לעשות כושר רק פזיוטרפיה ) זה גורם לי לאכול יותר ואני מפחדת להשמיןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן... (אני במשקל מאוזן ונראת מצויין (-:) רציתי לשאול על איזה מאכלים אתן ממליצה לאכול ,בחודשי החורף הקריםשמצד אחד ישביעו ויחממו ומצד שני לא יגרמו לנישנוש מיותר. (במיוחד בעבודה) חשוב לציין שבד"כ אני שותה מלאאאאאאא מים (חשוב לעור הפנים ולניקוי המערכות (-:)ואוכלת המון ירקות ופירות אבל בחורף בגלל הקור שותה פחות ואני ממש לא אוהבת את השינוי. אוכלת יותר יבש..)-: האם ישנם מאכלים שיכולים לגרום לי גם לתחושת צמא שיעזרו לעורר בי צמא למים בחורףףףףף..?! האם ישנה דרך לשתות מים בחורף? אולי מים פושרים אולי מים עם לימון לא יודעעעתתתתת..עזרו לימ. אני לפעמים שותה בכוח אבל זה ממש לא קל או שאני שותה בלי סוף תה עם נענע קפה נס קפה ואני יודעת שזה ממש לא מועיל .....(אולי כדאי תה צמחים ללא קופאין או מים עם נענע) אני בחורה עם מודעות עצמית מאוד גבוה וחשוב לי איך אני נראת קודם בשבילי!!!!(-: אז אם תוכלו לתת טיפים פשוטים אודה לכן (אני בחורה שממש לא בעיתית באוכל ומאוד פתוחה בלנסות דברים חדשים) שיהיה לכן המשך שבוע מדהים וכל הכבוד על העבודה המבורכת בהצלחה בהמשך אביבית וא
שלום אביבית, אני לא נותנת המלצות כלליות ללא הכרת המטופל. כל המלצה מותאמת לאורח חיים של מטופל. לא צריך להיות הבדל בין חורף לקיץ משום בחינה, ההבדלים הם בראש שלנו פסיכולוגיים,הצורך הוא זהה. אכלי את המזונות שאת רגילה לאכול, אל תשני וכך גם משקל גופך לא ישתנה. אם מפריע לך שתיה קרה שתי חליטות תה, זה גם נוזלים או מרקי ירקות עשירים. החורף בישראל לא כל כך קשה שהוא מהווה תירוץ לירידה בפעילות גופנית, לכן כשתוכלי לחזור המשיכי עם הפעילות הגופנית, גם פעילות כוח, כמו משקולות וכפיפות בטן מועילה, לא חייבת פעילות אירובית, או תשקלי שחיה גם כחלק מהפזיוטרפיה. בברכה, דנה
שלום לדיאטטנית הניכבדה. המלצותיך לגבי דיאטה ניקראו על ידי בכתבה מן השבוע בניוז דוקטוראך רציתי לשאול האם הדיאטות מתאימות לכולם? האם מבנה גוף?סוג דם?אנמיה?סוג העבודה? בתןדה מראש.
שלום בני, הכתבה היא סיכום מאוד כללי וכדיאטנית אני לא עובדת לפי סכמות או שבלונה כל כך שטחית, אני תמיד מתאימה את המלצותיי למטופל ולרקע הרפואי שלו.המלצות מסויימות יכולות להתאים למחלה אחת אך יכולות להזיק במחלה אחרת, לכן תמיד יש לתת ייעוץ אישי. בברכה, דנה
שלום, אשמח להמלצתך בעניין התזונה הטובה ביותר בתקופה טיפולי פוריות. האם יש מזו המסייע לפוריות? תודה
שלום ענת, לא ידוע לי על מזון המשפר פוריות. כן ידוע שתת משקל או עודף משקל מורידים פוריות ולכן הדבר החשוב ביותר הוא לשמור על משקל תקין. אם בעית הפוריות נובעת משחלות פוליצסטיות מומלץ גם לשמור על דיאטה דלת פחמימות ושומן ולעסוק בפעילות גופנית, כמובן באישור הרופא המטפל. בברכה, דנה
האם יש אמת באמירה שאסור מבחינה בריאותית לאכול תפו"א שמתחיל להוציא ניצנים מהפקעת וצבעו הופך לירקרק - האם לזרוק לפח? ומדוע.
שלו אורלי, הנבטה של תפוח אדמה ושינוי צבעו לירוק קורה בד"כ בשל אחסון ממושך באור או בטמפ' קיצוניות מדי. תפוח האדמה מייצר חומר הנקרא סולנין שזה למעשה שם לקבוצה של רעלנים בתפוח אדמה ובכל משפחת הסולניים. מטרת הסולנין הגנה מפני חרקים ומזהמים ביולוגיים. אמנם הכמות שבתוך תפוח אדמה קטנה ומזערית וצריך לאכוךל כמה ק"ג טובים כדי לחוש השפעה של רעלן זה על מערכת העצבים שלנו, אך אם אפשר להמנע מאכילתו, אז פשוט זרקי אותם לפח. כמובן שיש להזהר יותר בילדים בשל נפח פיזור קטן יותר בשל משקל נמוך יותר. עדיף לקנות תפוחי אדמה ללא כתמים ירוקים על הקליפה, אך כמובן שאין לזרוק עכשיו כל תפוח על כל כתם קטנטן, רק בשלבים של נבטים ושכל תפוח האדמה הופך לירוק, ובכל מקרה, גם ללא טעים. בברכה, דנה
מהי התזונה המתאימה למצב זה ובמיוחד אילו מזונות אסורים בגלל תכולת תאית בהם
שלום יורם, במצב של דלקת בדיברטיקוליטים, כלומר דיברטיקולוזיס יש לשמור בשבועות הראשונים בזמן הטיפול על דיאטה דלת שארית, בעיקר דלת תאית, כלומר ללא ירקות ופירות, ללא דגנים מלאים, קטניות וזרעים. כאשר הדלקת עוברת יש לעבור בהדרגה לדיאטה עשירה בסיבים. יש לפנות בהקדם לדיאטנית בבית החולים או בקופת החולים לייעוץ אישי. בברכה, דנה
יורם שלום. כנטורפת, אני ממליץ על תזונה קלה לעיכול, כמו תזונה של תינוק, וזאת כדי לא לגרות את דרכי העיכול, יש לאכול בעיקר מרקים עם ירקות מקולפים מכל הסוגים, ביצים קשות שבושלו רק שמונה דקות במיים רותחים, תפוחי אדמה אפויים, להימנע ממזונות חריפים, מתובלים,מטוגנים וממשקאות עם צבעי מאכל. מקור הבעיה של הדיברטיקוליטיס הוא המתח, הנגרם מהפרשת אדרנלין מוגברת, דבר הגורם להפניית רוב הדם לשרירי הגוף, במקום שיהיה במערכת העיכול, ולכן נגרמת פגיעה במערכת העיכול. הטיפול מצריך הרגעה, מנוחה,,להימנע מפעילות גופנית מוגברת, לבדוק את תיפקוד הכבד, שתפקידו בין היתר לפרק את ההורמונים , וכשההורמונים מתפרקים לאט, הגוף ממשיך להיות מתוח, או לפנות לנטורופת מוסמך ליעוץ ולחיזוק תיפקוד הכבד. בברכה תורגמן יחיאל
שלום רב, אני בת 35. בריאה מאוד בד"כ (לא חליתי מזה שנים רבות באף מחלת חום, שפעת, הצטננות וכדומה). לאחרונה, חליתי בהרפס זוסטר. מאחר ואין לי אף גורם סיכון למחלה ומכיוון שהתזונה שלי לא סדירה רציתי לדעת בבקשה האם יכול להיות קשר בן התפרצות של הרפס זוסטר לתזונה לקויה? אם כן, חסך באילו רכיבים תזונתיים עלול לגרום לירידה בתפקוד מערכת החיסון? והאם יש דרך לבדוק חוסר ברכיבים אלו בבדיקת דם כלשהי? תודה רבה
שלום עופרי, הרפס זוסטר הוא סוג של וירוס רדום . אין סיבה תזונתית ישירה לעירור שלו. תזונה נכונה יכולה לעזור בכל מקרה אך אין משהו ספציפי לבעיה זו. בברכה, דנה
כאשר הרפס זוסטר מתעורר, בדרך כלל מעיד הדבר על חולשה של מערכת החיסון. חולשה כזו יכולה בהחלט להיגרם מתזונה לא סדירה או בעלת תכנים בריאותיים ירודים. על ידי שיפור התזונה ניתן "להרדים" את ההרפס שוב, כמובן לאחר תום ההתפרצות הנוכחית.
שלום, אני נערה בת 15, 1.65 במשקל 44.5 ק"ג בערך. קיבלתי מחזור לפני שנתיים ו8 חודשים ומאז הוא לא סדיר. לאחרונה ירדתי במשקל כשני קילו (לפני הייתי 46.7 בערך) ואני מפחדת שזה ישפיע חלילה והמחזור לא יגיע. כבר 5 שבועות וחצי עברו מהמחזור האחרון,אמנם כבר היו לי רווחים גדולים יותר (6-7 שבועות) אך אני חוששת שהירידה במשקל השפיעה, מה הסיכוי שבעקבות תת המשקל הפסקתי לקבל מחזור? מה היחס בו משקל הגוף משפיע על המחזור החודשי? תודה מראש.
שלום, בהחלט הירידה במשקל יכולה לפגוע בסדירות המחזור ובקיומו בכלל. אין יחס משקל קבוע, זה תלוי במסת השומן ולא במשקל הכללי ואצל כל אחת זה שונה. אם את חוששת פי גם לרופא נשים בנושא לבדיקת רמת ההורמונים שלך. בברכה, דנה
אני ממש שמח שאת מודעת לכך שאת בתת משקל.מצב זה עלול לדרדר פעילות של מערכות בגוף [כמו מערכת הרביה-שוסת היא אחד הסימנים לפעילותה].מדוע את שוקלת כך?מדוע ירדת עוד במשקל? האם את במגמת ירידה? כדאי לדסקס תשובות אלה עם רופא השפחה בשלב ראשון. אי סדירות הופעת וסת שכיחה ונובעת מסיבות רבות.בגילך לרבות,אין 'מחזור'[מהבחינה שהופעת הוסת אינה מחזורית].אבל תלכי לרופא [בגלל הסיבות שצינתי בהתחלה]? בהצלחה
מאז ומעולם הייתי רזה ב"ה, ואף פעם לא נזקקתי לדיאטה (למעט פעמיים בהן היה לי חידק בקיבה או דלקת) אני מתעמלת בהתעמלות קרקע פעמיים בשבוע, שעה ורבע בכל פעם, ובלי קשר אני פעילה בצורה מאוד אנטנסיבית. אני מדריכה בתנועת בנ"ע בסניף שנמצא במרחק של כ2 ק"מ מהבית שלי (חצי שעה הליכה+-) ובחודש שעבר היה 'חודש ארגון' דבר שהצריך ממני שהייה כמעט כל יום בסניף. בשעות בהן הייתי בסניף לא הייתי אוכלת והייתי מוציאה המון אנרגיה, ולאחר מכן חוזרת ברגל את שני הקילומטרים, ככה במשך שבועיים בערך, מה שהביא לירידה במשקל שלי. כרגע ב"ה אני לא במגמת ירידה, אני פשוט נשארת במשקל הנוכחי (44.5 בערך). אם חלילה אני אראה שאכן המחזור לא מופיע אני בהחלט אפנה לרופא. תודה רבה על הדאגה:)
שלום, רציתי לדעת האם כדאי לקנות את זרעי הפשתן הטחונים של הרדוף (באריזת ואקום)? האם לא נפגעו הערכים התזונתיים? עד מתי, אם כן, ניתן להשתמש בהם (במקרר? במקפיא?) בברכה, מיטל
שלום מיטל, עדיף לקנות זרעים טריים ולטחון רק לפני שימוש. כל תהליך טחינה פוגם במוצר, גם אם הוא בואקום.לגבי זמני שימוש, רשום על האריזה, אם לא, פני ליצרן. בברכה, דנה
אני טוחנת כמות בינונית של זרעי פשתן, ומאפסנת בפריזר. האים זה בסדר מבחינת איבוד ערכים של המוצר?
פירות, ירקות, צמחי מאכל מייצרים סרוטונין, דופאמין, נוירואפינפרין. או לכל הפחות לעכב את פירוקם (ספיגתם) בברכה
שלום, נוירוטרנסמיטורים מהסוג שציינת נמצאים במעט מזונות בכמות קטנה ובנוסף אינם רלוונטיים, כי אלו לא עוברים את המחסום המוחי המיוחד ולכן אכילתם ממזון לא מגיע למוח. כן ישנם מזונות המכילים חומרים המהווים חומר מוצא, אך גם אלו זמינותם נמוכה והשפעתם על הרמה המוחית זניחה. כן ידוע שדיאטה עשירה בפחמימות מעלה כניסה של חומצת אמינו בשם טריפטופן למוח המהווה חומר מוצא לסרוטונין, אך מעבר לזה אין מזונות מייצבי חומרים אלו או מונעים פירוקם או אשר מעלים באופן ישיר את הרמה במוח, שם עובדים, בעיקר בשל המחסום המוחי. בברכה, דנה
אולי ידוע לך איך הכי טוב להשיג תוצ'? אפילו בדרך אחרת. השיטה של הפחמימות מעניינת, אם יש דוג' נוספות אשמח לדעת. בברכה
שלום כמה זרעי פשתן טחונים צריך לאכול בשביל לקבל שני גרם שמני אומגה שלוש תודה יוסף
שלום יוסף בין כף שטוחה לשתי כפות שטוחות. בברכה, דנה
בזרעי פישתן יש לא רק אומגה 3 אלא גם אומגה 6. הצורה המיטיבה היא יותר אומגה 3 מ- 6. אומגה 6 נמצא בהרבה מזונות. ואכילת פישתה לא מאזנת בין יחסי 6 עם 3. לכן עדיף מזון שיש בו במובהק רק אומגה 3 - דגים וכו' - או קפסולות עם השמן.
שאלה- שמעתי באיזה מקום שאומגה 6 לא בריא. האם זה נכון, והיכן יש את זה כדי להימנע? בתודה חסיה
כמה יחידות של ויטמין C יש בתפוז אחד בינוני? האם ויטמין C אכן עוזר, לדעתך, במניעת הצטננויות ומחלות חורף? ידוע לי כי אין תשובה חד משמעית לכך וכי הדבר לא הוכח מבחינה מחקרית ומדעית. כמה קלוריות בערך יש בתפוז אחד בינוני? ובמנדרינה? אני מאוד מאוד אוהבת לאכול את החלק הפנימי, הלבן, של קליפת התפוז. האם יש לחלק זה ערכים תזונתיים? על פניו נראה לי שהוא עשיר בסיבים תזונתיים.
שלום גילה, בתפוז בינוני יש כ- 60-70 מ"ג ויטמין C כאשר הממלצה היומית היא 100 מ"ג. אני מחווה דעות אני שואבת מידע ממחקרים ואין עדות כי ויטמין C במינונים גבוהים מההמלצה היומית מועילים נגד הצטננות. בתפוז בינוני יש כ- 60 קק"ל. במנדרינה יש כ- 30 קק"ל. אין לי מידע לגבי הערך התזונתי של הקליפה הפנימית הלבנה. בברכה, דנה
האם שתיית 2 כפיות אבקת קקאו טהורה ליום( לא שוקו .. רק קקאו) פוגעים בספיגת הסידן והאם במידה משמעותית? אני לוקח כדור סידן ליום ומרחיק אותו מעל שעה משתיית הקקאו. וגם לא שותה את הקקאו בזמן הארוחות. יש לי בעיה של צפיפות עצם. בתודה
שלום שאול, אם אתה מרחיק את הסידן מהקקאו לפחות במשך שעתי הוא לא יפריע לספיגה. בברכה, דנה
לחזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס רצוי להתעמל בשיטה "בונה עצם". דלדלול העצם אינה קשורה רק לאבוד סידן אלא לאבוד מינרילים נוספים. רק התעמלות מחזקת את העצם מבלי לגרום נזק. יש לקבל אשור מרופא כי מצב העצם מאפשר להתעמל.