פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה

שאלתי : כמה זמן אפשר לצרוך שומן בקר זה אם שומרים אותו במקרר או בחדר ?

שלום, אין לי מידע בנושא, שאל את הקצב. בברכה, דנה

28/11/2008 | 17:42 | מאת: אורית

שלום רב, אני בחורה בת 34, צמחונית אשר אוכלת מוצרי חלב, דגים וביצים. בעלת עודף משקל לא גדול. שאלתי היא- בהנחה ש B 12 שלי תקין (550), למרות שהוא ירד מאז נהייתי צמחונית. האם במקרה שאדם שיש לו צניחה במהלך השנים של B12 לרמה הדורשת טיפול (כדורים או זריקות) זה מצב בלתי הפיך או ע"י חזרה לאכילת כקר/עוף המצב יכול לחזור לתקין.

29/11/2008 | 22:21 | מאת:

שלום אורית, ירידה בויטמין B12 לרמות נמוכות יכולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים במערכת העצבים, ולכן כדי למנוע חסר יש לצרוך דיאטה מלאה, הכוללת בשר ודגים, במידה ולא, לקחת תוסף ויטמין B12 למניעת חסר, גם שהרמות תקינות, רוב הכדורים הם של 1000 מק"ג, ולכן מספיק לקחת פעמיים בשבוע במקרה שלך ולהמשיך לעקוב אחר רמות אחת ל-1/2 שנה. בברכה, דנה

27/11/2008 | 20:59 | מאת: שמואל

יש לו איזה שהם יתרונות או חסרונות תזונתיים? ערב טוב ותודה.

28/11/2008 | 15:27 | מאת:

שלום שמואל, אבוקדו הינו פרי השייך לקבוצת השומן. הוא עשיר מאוד בשומן חד בלתי רווי העוזר בהורדת כולסטרול. כמו כן מהווה מקור מצויין לאשלגן התורם בהורדת לחץ דם. מצד שני אבוקדו בהיותו עשיר בשומן, עשיר גם בקלוריות ולכן יש לצרוך ממנו במידה. בברכה, דנה

29/11/2008 | 10:45 | מאת: ירון

דנה שלום כתבת שהאבוקדו מכיל קלוריות רבות יחסית בשל אחוזי השומן הגבוהים הגלומים בו. כמה קלוריות בערך יש באבוקדו אחד בינוני? ומהם אחוזי השומן בו? האם את יכולה להמליץ על אתר אמין ומהימן שנותן חישוב קלורי של מיני מזונות שונים. קיימים אתרים רבים כאלו,אך אינני יודע עד כצנ הם אמינים ומדוייקים. תודה רבה ירון

27/11/2008 | 18:43 | מאת: dan

שלום האם 2 כפות גרגרי פשתן ליום יכול לעשות הרגשת נפיחות או מלאות בבטן ? בגיליינו 60 . לשתות חלב לאחר הפסקה 15 שנה (טבעוני) צריך בהדרגה או אין לדעתך בעיה בכוס או שניים ישר ? תודה

28/11/2008 | 15:29 | מאת:

שלום דן, זרעי פשתן עשירים מאוד בסיבים מסיסים ובהחלט יכולים לגרום לתחושת נפיחות ומלאות, וזוהי אחת ממטרותיו בהורדה במשקל. לא הייתי ממליצה לשתות ישר כוס חלב, הייתי מתחילה מרבע כוס ועולה כל יום בהדרגה בכמות עד כמות שנוחה לך. בברכה, דנה

27/11/2008 | 16:16 | מאת: מאיר

כמה קלוריות בערך יש בביצה קשה גדולה? מהם אחוזי השומן בה, בחלבון ובחלמון? האם אכילת ביצה קשה אחת על בסיס יום יומי אינה מוגזמת עבור אדם בריא שאינו סובל מבעיות כולסטרול?

28/11/2008 | 15:32 | מאת:

שלום מאיר, בביצה ממוצעת יש כ- 70-80 קק"ל. זה יכול להגיע גם ל- 90 קק"ל. החלבון הוא רק חלבון, כך שאין בו שומן. בביצה רוב השומן בה בצורת כולסטרול ואחוז השומן הוא כ-5% כשהרוב שומן חד בלתי רווי. אין בעיה לאכול ביצה אחת כל יום לאדם בריא שאינו סובל מכולסטרול גבוה. בברכה, דנה

02/12/2008 | 17:00 | מאת: אלדד

ד.נ. האם יש בעיה באכילה יומיומית של ביצה לאדם שמקבל סטטין (10 מ"ג) עקב רמה שהייתה פעם גבולית ל-LDL (עמדה על 130, לפני 3 שנים), אך מאז חזרה להיות תקינה (80) בזכות הסטטין, אותו אני ממשיך לקחת. עם זאת, משקלי תקין לחלוטין. אלדד

שלום רב לאחרונה אובחנה אצלי אמבה בפעם השניה בפעם הראשונה לקחתי כדורים וזה עבר ועכשו חזר שוב והרופא הציע אנטיביוקה האם יש לאנטביוטיקה תופעות לוואי? האם הזנחה ולא טיפול באנטביוטיקה זה מסוכן ?? ומהו הסיכון אם נטפל ?? ואם לא ?? מימה זה ניגרם ? ואיך ניתן למנוע אותה??? לפעם הבאה? האם האמבה יכולה לגרום להתקפי רעב ?? ולהרגשת רעב מתמדת .??.ללא שובע כי אני כול הזמן רעבה אך נדבקים מימנה?? ואיפה היא מופיעה בגוף ושאלה לא קשורה כיצד ניתן בעזרת מזון באמבה .?? ובטחורים פנימים ופיסורה???

שלום, לצערי אין קשר בין אמבה לתזונה שלך באופן ישיר וגם לא באופן עקיף. אמבה חיה במזון ובמים, ולא ברור לי מאיפה קבלת אותה, זה נפוץ בעיקר בקרב מטיילים במדינות עולם שלישי. רצוי לטפל לפי המלצת רופא.רצוי להפנות את כל השאלות שלך לרופא מומחה לזיהומים, כי לי אין מידע בנושא. בנוגע לטחורים ופיסורה, חשוב לשמור על תזונה עשירה בסיבים תזונתיים, ירקות, פירות ודגנים מלאים, להמנע מעצירות ולשתות הרבה. בברכה, דנה

26/11/2008 | 22:17 | מאת: elena

אחרי ניתוח להצרת הקיבה באמצעות טבעת: מה הדיאטה המתאימה כדי לא לאבד ויטמינים ומינרלים? הרופא שינתח אותי בקרב מאוד, אמר לי שאוכל לאכול הכל רק לאט ומאט. בבית החולים הפרטי שאעבור את הניתוח אין ליווי של דיאטנית כמו בקופת החולים הכללית. אני קצת אובדת עצות כי הרופא אומר שאוכל לאכול הכל! ויש כאלה שאומרים שלא! מה הדיאטנית אומרת? תודה מראש!

שלום, לצערי פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי, וכן הדיאטה הינה אינדבידואלית, ולא כפי שרופא טוען, אי אפשר לאכול הכל, ישנן מגבלות רבות, ורצוי לפנות לדיאטנית לפני ואחרי הניתוח, במסגרת פרטית, כפי שבחרת במסגרת פרטית לניתוח. בברכה, דנה

26/11/2008 | 16:35 | מאת: אני

דנה שלום, אני נוהג לנשנש לפני השינה במיטה שוקלד או כמה אגוזים... אני סופר קלוריות וזה נכלל במספר היומי אך מיד לאחר הנשנוש אני נרדם האם בשל השעה המאוחרת יש בכך אפשרות להשמנה? ועוד שאלה האם כאשר אני מכין למשל סירופ על האש והוא מצמצטם מכוס למספר כפות בודדות [2 או 3] הערך הקלורי גם כן מצטמצם? תודה רבה מראש.

27/11/2008 | 15:39 | מאת:

שלום, אין סיבה שתשמין מאכילה זו, רק בגלל שאתה נרדם לאחר מכן, רק יש לקחת בחשבון בחיושב הקלורי. לגבי הרוטב, הוא מצטמצם כי הוא מאבד מים, ולכן הערך הקלורי נשאר זהה. בברכה, דנה

26/11/2008 | 14:43 | מאת: שרון

האם מוכח בוודאות שהרבה פירות וירקות מגוונים גורמים לעור יפה בפנים?

28/11/2008 | 15:37 | מאת:

שלום שרון, עור יפה ובריא מורכב מיותר מאכילת ירקות ופירות. עור יפה הוא בראש ובראשונה נטיה גנטית. מעבר לכך חשיפה למחמצנים כגון, עישון וקרינת שמש בהחלט פוגעים בו. תזונה נכונה המכילה נוגדי חמצון, כגון ירקות ופירות, יכולה לעזור לשמור על עור בריא ורענן, אך לא בהכרח מוכח, כי לנטיה הגנטית של האדם יש יותר משקל בהכרעה זו. בברכה, דנה

שלום, אני בת 38 ועדיין מעולם לא ילדתי, הגניקולוגית שלי המליצה לי לקחת שלושה חודשים לפני תכנון ההריון - חומצה פולית במינון של 800 מיקרוגרם, פעם אחת ביום - האם מינון זה לא גבוה מדי ? ואם כן אלו תופעות לוואי או סיכונים עלולים להיות ? יש לציין שהמלצתה נעשתה ללא בדיקות דם . תודה, ורד

שלום ורד, זה לרוב מינון מקובל, יש אפילו הנותנים מינונים מוגברים יותר. המטרה היא למנוע מצבי חסר בתחילת ההריון ולמלא מאגרים. לזמן קצוב אין נזק, אך לא מומלץ מעבר לתקופה של לפני ההריון ובמחצית הראשונה של ההריון או במהלך ההריון כולו. בברכה, דנה

האם כשכתוב בהוראות שמוצמדות לתרופה (אנטיביוטיקה,תרופות אנטי-דכאוניות) להמנע מאלכוהול בזמן לקיחת התרופה זה כולל מאכלים שמבושלים עם יין או סירה (כמו עוף או צלי) או עוגות שמכילות יין או ליקר או רק שתייה של אלכוהול? שאלה נוספת על לקיחת תרופות (וזה כבר לא כתוב בהסברים שמוצרפים לאריזת התרופה):האם צריכה גדולה של קפאין (קפה ותה,קולה ושוקולד) עלולה להפריע לספיגת התרופה בגוף?

שלום טלי, לרוב הכוונה באלכוהול, במינונים גבוהים מאלו הנמצאים באוכל, והכוונה לא לחרוג ממנת אלכוהול יומית, בערך כוס יין או בירה.(זה משתנה מתרופה לתרופה ורמת הרגישות של אותו אדם) לגבי קפאין, מלבד תרופות ספציפיות המציינות זאת, אין מגבלה הידועה לי. בכל מקרה רצוי לפנות לפורום רוקחות. בברכה, דנה

24/11/2008 | 23:52 | מאת: גיא

שלום רב, 1. האם זה בסדר לאכול גרעיני חמנייה ודלעת כשהם אינם עברו תהליך של קלייה? 2. אני כבן 22, אם אני אוכל כל יום נגיד פחות או יותר חופן של גרעיני חמנייה וחופן גרעיני דלעת שאינם קלויים לחלוטין , האם זו כמות סבירה ומותרת? תודה.

27/11/2008 | 16:11 | מאת:

שלום גיא, גרעינים לא חייבים לעבור קליה, אם זה טעים לך ככה, עדיף. אין המלצה לאכול על בסיס יומי גרעינים מכל הסוגים, וכן עדיף אגוזים או שקדים טבעיים. הכמות תלויה בסך הקלוריות המומלצת לך ליממה. בברכה,דנה

01/12/2008 | 11:30 | מאת: א.

דנה שלום, האם יש ערך תזונתי כלשהוא לאכילת גרעינים/אגוזים/שקדים/בוטנים קלויים, או שפשוט חבל על הזמן? אני דווקא אוהב אותם קלויים. כמו כן, האם לגרעינים טבעיים יש ערך כלשהוא אם הם קלויים? א.

24/11/2008 | 22:04 | מאת: יוסי

האם יש מידע על סוכר זה? תודה מראש.

28/11/2008 | 15:39 | מאת:

שלום יוסי, אני מניחה שאתה מתכוון לתחליף סוכר סטיביה. הוא נפוץ בשימוש במדינות עולם שלישי, הוא תחליף סוכר מתוק מאוד אשר אינו מעלה סוכר, אך הוא לא מותר לשימוש כתחליף בארה"ב, ישראל ואירופה, ומוגדר כתוסף מזון. בברכה, דנה

24/11/2008 | 10:15 | מאת: רוניי

אני בהריון שבוע 32 ביצעתי המסת סוכר ארוכה - ובתוצאה אחד הפרמטריים היה גבוה מהטווח הרצוי. הרופאה אמרה שלא מדובר בסכרת הריון אולם מומלץ לשמור דיאטה קפדנית מכיוון שיש סיכוי גבוה לעובר גדול. מה זו הדיאטה הזו ? ממה צריך להימנע ? כמה זה באמת כבר ישפיע על גודל העובר בשלב זה של ההריון ? האם ניתן לקבל דרכך תפריט כללי ע"מ שאדע פחות או יותר מה מותר ומה לא ? עד לשבוע זה העלתי במשקלי 5 קילו בלבד - אני בסוף חודש שביעי. תודה

שלום רוני, הדיאטה כוללת הפחתה בכמות הסוכר הפשוט, כלמר המנעי מאכילת ממתקים, עוגות עוגיות ושתיה מתוקה. הגבילי את מנות הפרי לעד 3 ביום, מפוזרים על פני היממה. אכלי לחם מדגנים מלאים או שיפון, ומעדנים ללא תוספת סוכר. אכלי ירקות ומוצרי חלב טבעיים באופן חופשי, בשר, דגים וביצים כמו כן. השתדלי לאכול כתוספת חמה לבשר קטניות או אורז מלא או קינואה ופחות תפוחי אדמה, אורז ופסטה רגילה. אל תחליפי את המתוק במוצרי דיאט, גם אלו אינם מומלצים במיוחד בהריון. אין לי אפשרות לתת תפריט במסגרת פורום זה. בהחלט יכולה להיות השפעה בשלב זה, יש לך לפחות עוד 6 שבועות להריון, ורוב גדילת העובר נעשית בטרימסטר האחרון של ההריון. בכל מקרה, הייתי קובעת תור לדיאטנית בהקדם, אפילו פגישה חד פעמית באופן פרטי. בברכה, דנה

24/11/2008 | 01:38 | מאת: משקיף

בן 71. B P H נוטל כבר שנים קסטראל ו- אבודרט (1X1). בפלומטריה: נפח השתנה 399 סמ"ק; שיא זרימה 21 סמ"ק/שניה. עקומת פעמון תקינה. PSA טוב. מתעורר שלוש-ארבע פעמים בלילב ומטיל ליטר- ליטר וחצי בשבע-שמונה שעות. כירורג אורולוגי סבור שניתוח (מכל סוג) לא ישפר, אולי התעוררות אחת פחות בלבד! אין בעיות נפרולוגיות. מבקש לקבל רשימה של מזונות מומלצים מחד, ושל אסורים מאידך, לצריכה בערב (או בכלל) כדי להימנע מהתעוררות לצורך השתנה. תודה.

24/11/2008 | 20:48 | מאת:

שלום, אין המלצות תזונתיות מיוחדות במקרה זה, יש רק הגיון , כגון, לא לשתות שעתיים לפני השינה, להמנע ממזונות עתירי מלח הידועים כגורמי השתנה, להמנע ממזונות המעלים כמות שתן, כגון פטרוזיליה. בברכה, דנה

25/11/2008 | 00:18 | מאת: משקיף

תודה עד עתה. מהם " המזונות המעלים כמות שתן " ? לפחות אלה ה"רציניים" ? תודה שוב.

23/11/2008 | 14:29 | מאת: יהושפט

שמעתי שברי לאכול את הלבן שבביצה ואילו הצהוב לא כל כך בריא. אנא בטובך,התוכלי להסביר?

24/11/2008 | 20:43 | מאת:

שלום יהושפט, שני חלקי הביצה בריאים וחיוניים. החלבון (הלבן) מהווה לחלבון נקי בעל ערך ביולוגי גבוה. החלמון (הצהוב) מכיל מעבר לחלבונים חיוניים, גם ויטמינים ומינרלים רבים, חומרים משפרי כולסטרול, מכיל גם כולסטרול ושומן ומרכיבים נוספים. במידה ורמות כולסטרול תקינות, אפשר לאכול ביצה שלמה על בסיס יומי, במידה וכולסטרול גבוה, אפשר להוריד ל3-4 פעמים בשבוע. בברכה, דנה

22/11/2008 | 17:09 | מאת: dan

שלום אני עושה קרקר מחיטה נבוטה טחונה ומיבש אותה בתנור בחום של 50 מעלות שעתיים בערך(.אן ויגמור ) טעים, אבל כנראה מפריע ודוחה את היציאה ביום .יש פתרונות עצות? הלכתי לכיוון אפיה רגילה ושאלותיי: מה עדיף? או מה פחות מזיק ולמה? שימרית? אבקת אפיה ? או סודה לשתיה? ומה ההבדל בינהם? תודה

23/11/2008 | 11:54 | מאת:

שלום, כל התוספות אפשריות, כולן בסדר ואינן מזיקות, זה תלוי בטעם של האישי. עצתי, שתה יותר מים בזמן אכילת הקרקר. בברכה, דנה

22/11/2008 | 17:03 | מאת: עינת

כמה קלוריות יש בשלוש כפות גרנולה? זה נכון שאכילת יתר של גרנולה עלולה להיות מסוכנת? תודה.

24/11/2008 | 20:01 | מאת:

שלום עינת, מדובר בכ- 150-200 קק"ל. אין ביסוס לכך שיש סכנה בצריכת גרנולה, פרט לערך קלורי גבוה והובלה להשמנה. בברכה, דנה

21/11/2008 | 22:42 | מאת: מור

האם אפשר לאכול ברוקולי טרי ללא בישול והאם יש בו יתרונות מיוחדים?

22/11/2008 | 09:47 | מאת:

שלום מור, אם זה טעים לך, אזי אין סיבה שלא. אין לו יתרונות מיוחדים לעומת ברוקולי מבושל. ברוקולי באופן כללי מכיל הרבה נוגדי חמצון, ונמצא מועיל בהורדת סיכון למחלות שונות, כגון סרטן. בברכה, דנה

21/11/2008 | 20:20 | מאת: נחום

מה השפעתה עלהכולסטרול ועל סתימת העורקים?

22/11/2008 | 12:35 | מאת:

שלום נחום, טחינה מקורה בשומשום, מכילה חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת כולסטרול והורדת נזקי חמצון. כמובן מדובר בטחינה גולמית שעוברת תיבול ביתי ולא לוחינה המוכנה המכילה גם תוספת שומן משמים אחרים, הרבה נתרן ולעיתים חומרים משמרים. בברכה, דנה

01/12/2008 | 11:35 | מאת: אליעזר

דנה שלום, איך מזהים בחנות(לצורך קנייה) "טחינה גולמית שעוברת תיבול ביתי"? עד כה לא ראיתי כיתוב שכזה על אריזות הטחינה. אליעזר

21/11/2008 | 19:44 | מאת: סיגל

שלום, איזה מאכלים כדאי לאכול ומאיזה להימנע במקרה של חומציות בקיבה?

22/11/2008 | 13:31 | מאת:

שלום סיגל, יש להמנע מאלכוהול, עישון, קפאין, מזון עתיר שומן ומטוגן, בצל ושום, וכל דבר אחר שמפריע לך באופן אישי. בברכה, דנה

21/11/2008 | 10:21 | מאת: ענת

כיצד נכון להכין תה ירוק. יש לי תה ירוק בתפזורת - האם כפית אחת של עלים מספיקה לכוס תה אחת או ליותר? תודה

22/11/2008 | 14:49 | מאת:

שלום ענת, אין מתכון לכך, זה לפי הטעם שלך. בברכה, דנה

20/11/2008 | 15:22 | מאת: ת

בת 35 לפני שבועיים חשתי חולשה יתרה ולאחר מאמץ גדול רעידות בידיים. שעברו לאחר מנוחה.התחלתי לקחת שוב B12 נוזלי תת לשוני לאחר תקופה ארוכה כי ידעתי שיש לי נטיה לנמוך. לפני שבוע החלו כאבי בטן עזים ויציאות מוזרות(יציאות רכות חום כהה)לפני 5 ימים התחילו רעידות כמעט כרוניות בעיקר יד ימין אך גם כעיין צמרמורות ונקישות שיניים. לפעמים חום לא רגיל (37.1 עד 37.6.) אך רעידות גם בחום רגיל וגם אחרי אקמול. משלשום לפעמים ערפול קל בראיה.בדיקות דם מאתמול מורות על B12 305 . האם יתכן שהתוצאה הוסטה בגלל התוסף והערך האמיתי יותר נמוך? האם התופעות כולן או לפחות הרעידות יכולות להעיד על חוסר ב B12? האם יש צורך לאבחן דחוף? איך אפשר לבדוק יותר טוב? מה עלי לעשות אם הרופאה התיחסה לבדיקות כתקינות?(היו כמה ערכים אחרים לא בטווח אך לא התיחסה לכך) תודה

20/11/2008 | 21:01 | מאת:

שלום, לדאבוני שאלתך אינה מתאימה לפורום זה או בכלל לשאלה בפורום, נראה לי שאת צריכה רופא טוב שיבדוק את כל התופעות מהן את סובלת. בברכה, דנה

19/11/2008 | 22:13 | מאת: מורן

שלום, רציתי לדעת אם יש דברים מסויימים שאת יכולה להמליץ לי לאכול או לא לאכול על מנת להיפתר מפצעונים על העור, בעיקר בפנים. העור שלי הוא טיפה שמנוני. אודה לך המון!

20/11/2008 | 14:24 | מאת:

שלום מורן, אין המלצה חד משמעית המקשרת מזון ופצעונים בעור. בעבר חשבו שמדובר בדיאטה המכילה שומן, שוקולד ופיצוחים, אך אין לכך כל קשר מוכח מדעית. אם הבעיה מטרידה אותך, פני לרופא עור. בברכה, דנה

19/11/2008 | 12:06 | מאת: שרון

האם כדאי לכתוש שום או לחתוך לפרוסות? מה יותר יעיל מבחינת ויטמינים. תודה

20/11/2008 | 14:27 | מאת:

שלום שרון, אין לכך משמעות, הואיל ואת טוחנת את זה בשיניך והחומצה במערכת העיכול מפרקת את המזון לגמרי. בברכה, דנה

18/11/2008 | 23:30 | מאת: יוסי

שלום דנה שאלתי אותך על הדיאטת השמנה ואמרת לי שבמקביל עלי לעסוק בחיזוק השרירים אם את יכולה לפרט לי איזה תרגילים הכי מועילים לחיזוק השריר? ואמרת לי לעשות כפיפות בטן, כמה כפיפות בטן עלי לעשות ביום כדי להשיג תוצאות מהר ולחזק את השרירים כדי שלא יצטבר שומן באזור הבטן?

20/11/2008 | 14:33 | מאת:

שלום יוסי, המלצות לגבי סוג הפעילות המדוייקת והמינון יש לפנות למדריך כושר. בברכה, דנה

18/11/2008 | 16:04 | מאת: עוז

תוכנת צמרת מה דעתך ? מקצועית? כדאי לרכוש?

20/11/2008 | 14:30 | מאת:

שלום עוז, איני משתמשת בתוכנה זו,אמנם פגשתי אותה בתחילת דרכה, אך איני יכולה להמליץ עליה. בברכה, דנה

18/11/2008 | 08:26 | מאת: אליעזר

ד.נ. המליץ לי פרוקטולוג לצרוך הרבה מאכלים עתירי סיבים (כגון ירקות, פירות, חיטה מלאה, סובין, זרעי פשתן וכו'), עקב טחורים. אנדוקרינולוג המליץ לי ליטול טבליות סידן, עקב אוסטיאופניה. גסטרו המליץ על אכילת הרבה ירקות ופירות. מאידך, קראתי שסיבים פוגעים בספיגת סידן. מה לעשות כדי ליישם את ההמלצות הסותרות הללו? אליעזר

18/11/2008 | 11:59 | מאת:

שלום אליעזר, רכז את הארוחות עשירות הסיבים ל- 2 ארוחות מרכזיות, וארוחה אחת תשאיר דלה יותר בסיבים ולאחריה תיטול את תוסף הסידן. בברכה, דנה

18/11/2008 | 20:38 | מאת: אליעזר

דנה שלום, תודה על עצתך. אבל עלי להביא לידיעתך 2 פרטים בעניין זה. א. אני נוהג ליטול 2 טבליות סידן ביום - כ"א 500-600 מ"ג (אחד בצהריים והשנייה בערב). ב. אין אצלי ארוחה ללא ירקות. בבוקר ובערב - סלטים. בצהריים - בשר/עוף/דג עם תוספות, הכוללות תמיד ירקות כלשהם, וגם הקינוח - בד"כ קומפוט או פרי. אינני בטוח שארוחה זו דלה יותר בסיבים. לאור הנ"ל, מתי הכי טוב ליטול כל אחת משתי הטבליות? וכמו כן, האם יש צורך ליטול אותן בסמיכות לארוחה דווקא? אליעזר

17/11/2008 | 23:27 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 19 שוקל 45 וגובה 160 היתי אצל הדיאטנית בקופ"ח והיא אמרה לי שזה משקל לא תקין ולפיכך הרכיבה לי תפריט יומי לעליה במשקל כדי להגיע ל51 קילו. השאלה שלי היא כזו: האם שאני אגיע למשקל של 51 קילו לא יהיו לי צמיגים בבטן ושומן בצדדים כמו שהיה לי בעבר שהתבישיתי להוריד חולצה? והאם התפריט של ההשמנה שהותאם לי יעצב לי את הגוף ולא סתם שומנים באזור הבטן? זה חשוב לי לדעת תודה רבה דנה!

18/11/2008 | 11:57 | מאת:

שלום יוסי, לא מאמינה שיהיו לך צמיגים, כי זהו משקל מינימלי לגובה שלך. אם אינך רוצה להעלות במשקל בצורה לא סבירה או ממוקדת למקום אחד, עסוק במקביל בפעילות גופנית, לא אירובית, אלא בונת שריר, כמו כפיפות בטן, הרמת משקולות וכו'. בברכה, דנה

17/11/2008 | 21:48 | מאת: תמיר

שלום, אני רגיש ללקטוז (בבדיקה יצא ערך של 65). רציתי לדעת: 1) האם יתכן שאסטמה ושיעול כבד ביותר יגרמו מרגישות ללקטוז? 2) אם אחרי שהפסקתי חלב למשך חודשיים וחצי עדיין אני מרגיש לפעמים גזים (כאלה שצריך לשחרר בגרפס) זה אומר שיש רגישויות נוספות? אם כן, אז מה כדאי לבדוק? 3) האם חלב סויה או חלב נאקה אינו מכיל לקטוז? תודה, תמיר.

18/11/2008 | 11:56 | מאת:

שלום תמיר, רגישות ללקטוז היא לסוכר החלב, זוהי אינה אלרגיה , ולכן לא קשורה לאסטמה שלך או לשיעול הכבד. ייתכן ויש לך בנוסף אלרגיה לחלבון חלב פרה, וזה יש לבדוק אצל הרופא. לקטוז לא נמצא רק בחלב, אלא גם במוצרי חלב ניגר כגון לבן ואשל, יוגורט וגם בגבינות, השאלה כמה אתה מקפיד על הדיאטה. שנית, אם אכן מדובר באלרגיה לחלבון ולא רק רגישות ללקטוז, אזי כאבי הבטן יכולים להמשך. חשוב מאוד לחפש אם אתה אוכל מוצרים מוכנים המכילים חלבון חלב פרה. חלב סויה אינו מכיל לקטוז או חלבון חלב פרה, אך אם יש לך אלרגיה לחלבון חלב פרה יכולה להיות לך גם אלרגיה לסויה. חלב נאקה ועיזים בהחלט יכול להכיל לקטוז, אולי במינונים שונים מחלב פרה, אך בהחלט יכול להיות רגישות. הצעתי, פנה לגסטרואנטרולוג להמשך בירור מערכת עיכול, בעקבות התוצאות, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

17/11/2008 | 21:17 | מאת: מלי

האם לחם שיפון (כזה שקונים בסופר) מתאים לחולי סוכרת ? תודה.

18/11/2008 | 11:51 | מאת:

שלום מלי, יש לדאוג לקרוא את רשימת הרכיבים ולראות מהי תכולת השיפון. אן מדובר ב-70% ומעלה זה בהחלט מתאים,אך גם מזה יש לצרוך בהגבלה. בברכה, דנה

17/11/2008 | 21:10 | מאת: ארז

חישוב BMR ? כיצד מחשבים כולל פעילות גופנית?? יש הרבה מחשבונים וכל אחד נותן תוצאה אחרת,שונה לגמרי. מהי האמת?

18/11/2008 | 11:50 | מאת:

שלום ארז, האמת שיש הרבה נוסחאות, רובן עושות הערכת יתר של ה-BMR ולכן לא פופולריות לשימוש בקרב דיאטניות. אנו לרוב לוקחות טווח קלוריות ידוע לפי משקל, לדוגמה לירידה במשקל, אני לוקחת 25 קק"ל לק"ג משקל גוף תקין, וכן הלאה, לעליה במשקל אני לוקחת יותר. לא הייתי סומכת על הנוסחאות המורכבות הנ"ל, אנו משתמשות בהן בעיקר במצבי חולי ולא בריאות. בברכה, דנה

17/11/2008 | 15:56 | מאת: SiteMap

שלום, 1. בשנת 2002-2003 עשיתי חיסון נגד הפטיטיס B כחלק מהכנות לנסיעה לחו"ל (את כל שלושת הזריקה), החיסון הינו לעשר שנים. היום במסגרת הכנות להריון נבדקתי לנוכחות נוגדנים ולא נמצא נוגדנים בדמי להפטיטיס B, האם זהו מצב תקין ? הכיצד ? 2. רמת ה-LDL בדמי היתה ביולי 163 עשיתי הרבה ספורט ואכלתי נכון על מנת להוריד את הרמה לנורמה (יש לציין כי התזונה הנורמלית שלי לא עשירה בשומנים רווים), היום עשיתי בדיקות שוב ונמצא כי הרמה ירדה ל-139 (עדיין טעון שיפור, אבל יש התקדמות) לפני כשבועיים הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון, האם יתכן כי השיפור ברמת ה-LDL נעוץ בעיקר בהפסקת הגלולות ? האם יתכן שיפור שכזה לאחר שבועיים בלבד? תודה.

18/11/2008 | 11:48 | מאת:

שלום, לגבי שאלתך הראושנה, זה ייתכן, אך יש לשאול את הרופא המטפל, אין לכך קשר לתזונה. לגבי ה-LDL שירד, סביר להניח שזה יותר בגלל הספורט והתזונה ולא הורדת הגלולות, בשל מסגרת הזמן הקצרה מהפסקת הנטילה ועד הבדיקה. בברכה, דנה

16/11/2008 | 19:27 | מאת: צמחונית

שלום לדיאטנית דנה ! שאלתי אותך לגבי חלמון הביצה בדיאטה- האם יש לו ערך תזונתי שבגללו כדאי לי לאכול אותו או שניתן להמשיך ולוותר ולאכול במקומו חלבון או אפילו כמה חלבונים.. םמישהו ענה לי שיש בחלמון את הויטמינין ולציטין שמפרק כולסטרול .. האם זה נכון?

17/11/2008 | 10:17 | מאת:

שלום , חלמון הביצה הינו מרכיב חיוני בדיאטה, הוא מכיל כמות נכבדת של חלבונים, ויטמינים ומינרלים רבים, וכן את הלציטין המעלה כולסטרול טוב. לא חייבים לאכול כל יום, אך אם אין לך בעית כולסטרול, אפשר לאכול על בסיס יומי. בברכה, דנה

17/11/2008 | 21:24 | מאת: צמחונית

תודה רבה ! לא ידוע לי שיש לי בעית כולסטרול אם כי הרמות שלי לא הכי נמוכות באופן מפתיע _עקב העובדה שאני צמחונית ולא אוכלת גבינות שמנות ( זה כנראה תורשתי ) השאלה שלי יותר מתייחסת לכך שאני יודעת שכדי להשלים חוסרים עקב אי אכילת בשר ודגים אני צריכה לאכול קטניות ודגנים (בשביל החלבון) מוצרי חלב, ורצוי ביצים.. האם הביצים הן בשביל החלבון או ה בי-12? או משהו אחר? ואם לא בשביל החלבון - האם בשביל הויטמינים הייתי ממליצה לי לאכול כל יום חלמון ביצה או שנניח מספיק פעמיים-שלוש בשבוע? (אגב אני לוקחת בי 12 מדי פעם וברזל עדין - גם - לא כל יום... ) ועושה בדיקות דם בערך כל חצי שנה .. אני בסדר אבל אני חייבת למלא מאגרים.... כי הפריטין שלי אוזל.. הבי 12 שלי נמוך אבל עדין בסקאלה... אני מצטערת אם זאת חזרה מיותרת על השאלה פשוט לא הייתי בטוחה אם הסברתי את עצמי טוב...

16/11/2008 | 18:56 | מאת: דבורה

האם עדיף להשתמש בשמן קנולה בכבישה קרה על שמן קנולה מזוכך? האם רצוי לאחסנו במקרר? תודה

17/11/2008 | 10:14 | מאת:

שלום דבורה, למיטב ידיעתי עדיף תמיד כבישה קרה, ואין צורך לאחסן במקרר. בברכה, דנה

16/11/2008 | 12:23 | מאת: eli

אם גבר משתמש במזון מלכות זה יכול להוות בעיה מאחר שזה מכיל חומרים דמוי אסטרוגן?אני מדבר על בין כפית לשתיים ביום

16/11/2008 | 17:07 | מאת:

שלום אלי, ככל הידוע לי חומרים דמויי אסטרוגן נמצאו בעייתים בילדים זכרים ולא במבוגרים זכרים, ובטח לא במינונים הנמצאים במזון מלכות. בברכה, דנה

16/11/2008 | 08:13 | מאת: אשר רבקה

בס"ד שלום אני בת 52 עובדת משעה 07:30 בבוקר עד 1עה 15:30 אני משתדלת לאכול אוכל בריא ולא שמן אך איני מצליחה להתמיד אני גם עושה כושר בשעה 20:00 במכון כושר כיצד עלי להתנהג ואיך להכין את ארוחותי לפי מה שרשמתי לעיל מה לאכול במשך היום אשמח לתשובה תודה רבקה

16/11/2008 | 17:12 | מאת:

שלום רבקה, פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי, לשם כך יש לפנות לדיאטנית במסגרת קופת חולים או פרטית. בברכה, דנה

16/11/2008 | 07:59 | מאת: אבי

ד.נ. האם בשתייה יומיומית מתונה של קפה (ספל אחד או שניים) ושל תה (כוס אחת או שתיים) כרוכים נזקים הגדולים מהתועלת, או שתועלתה עולה על נזקיה, אם בכלל? אבי

16/11/2008 | 17:10 | מאת:

שלום אבי, עד ביום המחקרים הראו ששתיה של 2-3 כוסות קפה או תה ביום מועילות יותר מאשר מזיקות, מהיבטים רבים, כולל מחלות ממאירות, מחלות ניווניות ועוד. בברכה, דנה

16/11/2008 | 07:56 | מאת: שושי

האם יש צורך בתזונה מיוחדת לאחר כריתת טחול?בעלי לפני כריתת טחול.לתשובתכם אודה.

16/11/2008 | 17:13 | מאת:

שלום שושי, אין תזונה מיוחדת לאחר כריתת טחול. בברכה, דנה

לפני כשישה חודשים עורקי הקרוטיס אצלי היו במצב של הפרעה המודינמית חמורה באותה עת נכנסתי למשטר של דיאטת הרזיה מסודרת בלויי צמוד של דיאטנית מוסמכת לפני כשבוע נבדקתי באמצעות אולטרסאונד ובדיקה של הרופא המטפל ונמצא שמצבי השתפר והיום מדובר בהפרעה המודינמית קלה האם שיפור בהפרעות המודינמיות בעורקי הקרוטיס נובע עקב דיאטה ותזונה נכונה שגרמה להורדה של 30 קג במשקל הגוף

שלום מירב, בהחלט כן, חלק מהתהליך של ירידה במשקל ותזונה בריאה היא הורדה משמעותית בקוטר ובגודל הפלאק הטרשתי ומניעת חסימה של כלי דם. הדיאטה שלך היא הוכחה ניצחת לכמה תזונה נכונה יכולה להשפיע על מצב כלי הדם בגופינו. המשיכי בדרכך. בברכה, דנה

15/11/2008 | 23:27 | מאת: עינב מלכיאל

האם רחיצה בים המלח עלולה להזיק לאדם שסובל מיתר לחץ דם

16/11/2008 | 17:18 | מאת:

שלום עינב, התשובה היא, לא. בברכה, דנה

15/11/2008 | 22:23 | מאת: נגה

שלום אני עושה דיאטת פורטפוליו של אוניברסיטת טורונטו-קנדה להורדת כולסטרול ומצליחה מאוד. אחד המוצרים שיש לאכול הוא הטופו. אני בת 64 ונמצאת בקבוצת סיכון לסרטן השד בגלל סיפור במשפחה. האם יש סיכון באכילת טופו כל יום (50 גר') ומהי הכמות המותרת לאכילה טופו ביום/בשבוע? בתודה מראש נגה

16/11/2008 | 17:17 | מאת:

שלום נגה, לצערי אין המלצות בטוחות בנוגע לשימוש במוצרי סויה וסרטן השד. אין הנחיה חד משמעית להמנע וגם אין המלצה כמה מותר ואם בכלל. הואיל ואיני רואה בטופו מזון בריאותי או חיוני במיוחד, הייתי מחליפה אותו במקור חלבוני אחר, כגון גבינה,ביצה או דג או קטניות. בברכה, דנה

19/12/2008 | 10:34 | מאת: מרי

מבקשת לקבל תפריט להורדת כולסטרול

15/11/2008 | 19:01 | מאת: בני

שלום, אבי בן 59 חולה, כוצאה מסרטן בקיבה הוא מוזן מזה כחודשיים על ידי צינורית למעי באוסמולייט (8 פחיות ביום). לאחרונה הוא התחיל לסבול מאוד מעצירות וכתוצאה מכך מטחורים כואבים. רציתי לשאול אם יש תחליף לאוסמולייט שלא יוצר עצירות וטחורים? שמענו על מזון נוזלי בשם JEVITY, האם הוא יכול לשמש תחליף כזה? בתודה מראש בני

16/11/2008 | 17:15 | מאת:

שלום בני, ג'ביטי בהחלט יכול להוות תחליף מצויין, יש לו הרכב דומה לאוסמולייט רק מתוסף סיבים תזונתיים העוזרים גם במקרה שלשול וגם למקרי עצירות. חשוב להוסיף מים בסטומה, לפחות 500 מ"ל ליממה. רצוי להתייעץ עם הדיאטנית בבית החולים אליו אביך שייך. בברכה, דנה

15/11/2008 | 18:28 | מאת: צמחונית

שלום רב ! אני צמחונית ואני עושה דיאטה לפי שיטת הנקודות. אני לא אהבת ביצים כל כך אבל אני מבינה שזה חשוב לאכול אותן - רצוי כל יום- לצמחונים. אני נוהגת לאכול את החלבון בלבד (לפעמים רק אחד ולפעמים 3 מטוגנים בכפית שמן זית ) גם כי אני לא משתגעת על החלמון וגם בגלל הערך שלו רציתי לשאול : האם יש משהו חשוב בחלמון הביצה שאני מפספסת? כלומר אני מבינה שבשביל חלבון החלבון אמור להספיק (אני אוכלת גם עדשים ומוצרי חלב) אבל מעבר לכך - האם כדאי לי לאכול את החלמון מסיבה כלשהי? ויטמינים ? או שאני יכולה להמשיך ולאכול רק את החלבונים?

15/11/2008 | 20:45 | מאת: ר

בחלמון יש B12 וכן לציטין שהוא חומר שמפרק כולסטרול- ולכן הביצה השלמה הרבה הרבה יותר בריאה! בתיאבון

15/11/2008 | 12:24 | מאת: ניבה

שמי ניבה וגילי הוא 70. ברצוני לשאול האם יש טיפול לבעיה של תכיפות במתן שתן. אני משתדלת לאמן את האגן לפי שיטת פאולה אך לצערי זה לא עוזר. אנא עזרתכם בנדון. תודה על ההענות המהירה.

16/11/2008 | 18:54 | מאת:

שלום ניבה, לצערי לתזונה אין קשר ממשי לעניין. פני למרפאה המתמחית בהפרעה במתן שתן ושליטה, שם תפגשי אורולוג ואחות מוסמכת. כיום יש מס' טיפולים אפשריים. בברכה, דנה

14/11/2008 | 09:29 | מאת: תמר

האם יש מניעה לאכול סלמון כבוש? לא מבושל? ממה יש להימנע ? ץודה

שלום תמר, המניעה העיקרית במזון בזמן טיפולים כימותרפיים נובעת מהירידה האפשרית במספר התאים הלבנים (לויקוציטים) וחשיפת הגוף ליותר זיהומים, ולכן הייתי מציעה לאכול רק מזון טרי, שטוף היטב או מזון שבושל בטמפ' גבוהה למשך זמן. מזונות כבושים אמנם עוברים תהליך עיבוד, אך לא כמו בישול בטמפ' גבוהות, ולכן הייתי מציעה לך להמנע בשלב זה ממזון חי, בעיקר בשר ודגים. כמובן שירקות ומוצרי חלב מפוסטרים, אין בעיה. בברכה, דנה

14/11/2008 | 07:18 | מאת: מוניקה

אילו מאכלים תורמים להורדת סוכר? (פרט לחילבה שאינני יודעת איך להכינה..)

16/11/2008 | 18:57 | מאת:

שלום מוניקה, מזון לא ממש מוריד סוכר אלא ישנם מזונות היעילים יותר באיזון סוכרת, כלומר האטת קצב ספיגת הסוכר מהמעי וייתכן במנגנונים אחרים מעבר למערכת העיכול.חילבה הוכחה כמאטה ספיגת סוכר ומועילה באיזון סוכרת, ישנם מעט מחקרים לגבי קינמון ואיזון סוכרת. הדרך הטובה ביותר לאיזון סוכרת היא דיאטה מתאימה, מוגבלת פחמימות, סוכר פשוט ושומן ובעיקר פעילות גופנית. בברכה, דנה

13/11/2008 | 20:57 | מאת: מזל

שמתי לב להופעת בצקות בגופי לאחרונה והבחנתי שאני אוכלת הרבה גבינות עם אחוזי שומן נמוכים וצורכת הרבה מלח האם הבצקות כניראה בעקבות כך? אם כן איך עליי לדעת כמה נתרן/מלח לצרוך? חשוב לי מאוד תודה רבה

14/11/2008 | 15:11 | מאת:

שלום מזל, האם הבצקות הן רק ברגליים או במקומות נוספים בגוף, האם זה משהו קבוע או לפי שעות היום? האם את לוקחת תרופות להורדת לחץ דם? האם משקלך עלה בעקבות הבצקות?האם בלחיצה על הבצקות למשך מס' שניות משאיר גומה בעור? בברכה, דנה

14/11/2008 | 16:47 | מאת: מזל

אם אני לוחצת נשארת גומה הבצקות ברגלים בידים ובפנים בעיקר בבוקר אך לאורך כול היום אני לא שמה לב למשקל ולחץ הדם שלי לרוב נמוך. תודה

13/11/2008 | 11:24 | מאת: גלי

שלום אודה לך אם תוכלי לענות: 1 האם ידוע כי מלפפונים חמוצים עלולים לגרום לשילשול? (ומה היא ההגבלה הסבירה למספר מלפפונים חמוצים ביום) 2 האם ידוע כי אצות עלולות לגרום לשילשול? (הכוונה בשתי השאלות היא האם ידוע שקיימת רגישות מסויימת באחד מהמוצרים הנל) 3 האם גריסים שווים בערך הקלוריות לאורז? או שהם בעלי יותר/פחות קלוריות? וכמה למאה גרם מבושל? תודה רבה

13/11/2008 | 14:20 | מאת:

שלום גלי, בהגדרה, מזון לא גורם לשלשולים אלא אם כן המזון מכיל רעלנים מחיידקים הגורמים לכך או שישנה נטיה של האדם לשלשולים ורגישות למזון מוכחת. לא ידוע לי שמלפפונים חמוצים ואצות גורמים לשלשולים, אך ייתכן ואת רגישה יותר ועליך להמנע מהם. אין המלצה על כמות בשני המקרים, אם זה עושה לך רע, פשוט המנעי.בהחלט במקרה של אצות יכולה להיות רגישות או אלרגיה, אך לרוב לא אוכלים רק אצה אלא בצורת סושי ואז יש שם גורמים נוספים שיכולים להפריע לעיכול, כמו הדגים הנעים ועוד. כוס גריסים מבושלים שווה פחות או יותר לכוס אורז מבושל, כ- 150-200 קק"ל.כמובן שגריסים מזינים יותר, הואיל ואלו מכילים יותר סיבים תזונתיים. בברכה, דנה

13/11/2008 | 20:20 | מאת: גלי

כתבת שתיתכן אלרגיה או רגישות לאצות והענין הוא שאכלתי את האצות לבדן ללא כול תוספת . בפעמיים שאכלתי שילשלתי האם יתכן וזה מהאצות ? ידוע כי אצות גורמות לפעילות מעיים שכזאת ? תודה

13/11/2008 | 09:41 | מאת: שרה

שלום לדנה, חפשתי על האריזה של התה הירוק בטעם לימונית-לואיזה - לראות באם הינו נטול קופאין ולא מצאתי- בכל תה הצמחים האחרים כתוב נטול קופאין- שאלתי האם יש בו קופאין או לא תודה שרה

13/11/2008 | 14:21 | מאת:

שלום שרה, תה ירוק אינו תה צמחים, אלא תה רגיל לכל דבר שמעובד אחרת מהתה שאת מכירה, ועל כן מכיל כמות נכבדת של קפאין. אם לא כתוב על התה "ללא קפאין" אזי אומר שהמוצר מכיל קפאין. בברכה, דנה

16/11/2008 | 10:00 | מאת: שרה

דנה בוקר טוב, כאשר אני מתחילה לאכול בננה - אחרי הביס הראשון שאני בולעת, אני מתחילה קצת להשתעל - אחר כך זה נעלם. מה הסיבה? זה קורה לי באופן קבוע, כאשר אני אוכלת בננה והסיבה שאני אוכלת בננה בגלל שיש בה מגנזיום ואשלגן - האם יש צורך להפסיק את הבננה? הרבה הרבה תודה - עבור השרות הטוב שרה