פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
01/06/2010 | 20:20 | מאת: שירן

אני מתה לאכול עכשיו פרוזן יגורט ואני בדיאטה רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכוס פרוזן ביחד עם בננה תות תמר ופקאן??? מדובר בכוס חד פעמית לא משהו ענק.

שלום שירן, אין לי מידע מדוייק, אך בהערכה גסה מדובר בכ- 200-250 קק"ל. בברכה,דנה

01/06/2010 | 19:40 | מאת: גילי

שלום רב! נאמר לי שפירות יבשים אורגניים ואגוזי מלך תורמים להורדת הכולסטרול בדם מהי הכמות היומית המומלצת שעלי לאכול על מנת לראות תוצאות ?

02/06/2010 | 16:55 | מאת:

שלום גילי, פירות יבשים אורגניים לא תורמים להורדת כולסטרול, ככל הידוע לי. לגבי אגוזי מלך, אין המלצה לכמות מדוייקת, אך 5-6- ביממה מספקים בהחלט. כמובן שזה צריך להיות משולב בתפריט מאוזן מבחינה קלורית, סוג השומן ופעילות גופנית. בברכה,דנה

01/06/2010 | 18:36 | מאת: שרון

במאמר שקראתי לאחרונה נתקלתי בביטוי frank diabetes ללא הסבר מה זה אומר... לא הצלחתי למצוא מקור שיסביר לי באיזו סכרת מדובר, האם סוג 1, 2? או מצב פרה-סכרתי? אשמח אם תוכלו לסייע לי. תודה!

02/06/2010 | 14:44 | מאת:

שלום שרון, הכוונה במושג זה במאמרים היא שיש באמת סוכרת על פי הגדרות שנקבעו מראש ע"י ארגוני בריאות מוסמכים לדבר. לרוב הכוונה לסוכרת מסוג 2. בברכה,דנה

תודה

01/06/2010 | 14:09 | מאת: תמי

שלום לדיאטנית, האם אפשר לשתות קפה או תה (שחור, ירוק או צמחי) בסוף ארוחה בשרית, או שנחוצה הפסקה ביניהם, כדי שלא לפגוע בספיגת הברזל? תודה. תמי

01/06/2010 | 15:32 | מאת:

שלום תמי, רצוי ומומלץ לחכות כשעתיים לאחר הארוחה. בברכה,דנה

01/06/2010 | 08:11 | מאת: עדי

באיזה פרי יש הכי פחות פרוקטוז? האם כדי לקחת ויטמין C אני לא אוכלת פירות מזה שלושה חודשים תודה

01/06/2010 | 13:50 | מאת:

שלום עדי, עניתי רבות בנושא פרוקטוז במסגרת פורום זה. ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם " פרוקטוז" ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. אם את אוכלת ירקות, אין צורך בתוספת ויטמין C. בברכה,דנה

31/05/2010 | 19:39 | מאת: שלי

שלום רב אני בשבוע 13 להריוני וסובלת מעצירות שהופיעה רק מאז שנכנסתי להריון..בחלק מהמאמרים על עצירות בהריון,באינטרנט, מומלץ לצרוך זרעי פשתן..ובחלק רשום להמנע לגמרי עקב הפיטואסטורוגנים שיש בהם. לקחת זרעי פשתן או לא? כמה? ובאיזה כמות אם כן? תודה רבה שלי

01/06/2010 | 14:07 | מאת:

שלום שלי, ישנם פתרונות אחרים לעצירות מלבד זרעי פשתן, והואיל ואלו לא נבדקו כיאות בנשים בהריון, לא הייתי ממליצה לקחת. נסי לשנות הרגלי אכילה, צרכי הרבה ירקות, דגנים מלאים, שתיה מרובה ופעילות גופנית. נסי לשלב כף שמן זית בבוקר בארוחה או לפניה.כמו כן, במידה ואת לוקחת ברזל, זו בהחלט יכולה להיות סיבה להחמרה, ולכן את יכולה להתייעץ עם הרופא לגבי החלפת התוסף. בברכה,דנה

31/05/2010 | 18:22 | מאת: א

אני לוקחת תוסף סידן ציטראט בתוספת ויטמין D. בדר"כ אחרי ארוחת הערב. שמעתי שלא טוב לקחת אותו בסמוך לארוחה חלבית. האם זה נכון? תודה

01/06/2010 | 14:05 | מאת:

שלום , במקרה של קלציום ציטראט אין צורך לקחת בסמיכות לארוחה, ולכן אפשר לקחת שעתיים אחרי האוכל. בברכה,דנה

30/05/2010 | 23:30 | מאת: יהושע

היכן ניתן להשיג מידע לגבי היקף בעית תת התזונה בכל קבוצת סיכון (מקבלי רדיותרפיה, דיאליזה וכו)

01/06/2010 | 14:04 | מאת:

שלום יהושע, למיטב ידיעתי אין מידע מהימן אשר נאסף בצורה מבוקרת בנושא. אנו בעיקר מסתמכים על מאמרים שנעשו בנושא ומהספרות. אתה מוזמן לפנות לאתר משרד הבריאות. בברכה,דנה

30/05/2010 | 20:40 | מאת: איריס

שלום רב, בתי בת 11 סובלת מעודף משקל רציני והדבר החל להפריע לה. האם יש קבוצות תמיכה באזור בנמינה, זכרון יעקב?

01/06/2010 | 08:14 | מאת:

איריס שלום רב! מומלץ בחום לפנות לקופת החולים ולברר על מסגרת טיפולית מתאימה. בברכה, נועה

30/05/2010 | 13:07 | מאת: ירון

שלום רב! לפני חודשיים לקחתי לתקופה של חודש אבקה לעליה במשקל הכוללת כמות גדולה של חלבון ופחממות. לאחר כמה שבועות התחלתי לשים לב שהצואה שלי שתמיד הייתה פעם אחת ביום כמות גדולה הפכה ל-4 פעמים ביום כמות קטנה כל פעם וחתיכות קטנות כל פעם. הלכתי לאחות והיא אמרה שזה כניראה האבקה, לפני שבועיים הפסקתי לקחת את האבקה והתחלתי להרגיש גושי צואה (כניראה) בבטן בצד שמאל. רופא בדק אותי ואמר שזה כניראה צואה. ואמר לי שזה כניראה האבקה בגלל שאין שם בכלל סיבים תזונתיים. האחות נתנה לי שמן פרפין וגם נרות גליצרין ובאמת היציאות התחילו להיות יותר גדולות אבל אני עדין מרגיש גוש צואה באיזור הבטן התחתונה בצד שמאל שלא יוצא. לפני שבועיים באמת היו הרבה יותר גושי צואה אך הרופא אמר שאם אני אפסיק לקחת את האבקה זה אמור להיסתדר תוך כמה ימים, עבור שבועיים ולא היסתדר. האם זה חמור? מה עוד ניתן לעשות? איך ניתן להוציא את הגוש? אין לי כאבים אך מרגיש שהוא שם בתנועות מסויימות. אני שותה הרבה מים, שותה המון מיץ תפוזים סחוט טבעי בידיים. ואוכל סלט טוב פעם ביומים. תודה רבה על העזרה!

01/06/2010 | 14:01 | מאת:

שלום ירון, עליך לפנות לרופא בבעיה זו. ייתכן ונוצרו אבני צואה מצריכה מוגברת של אבקת החלבון (תופעה שאינה מוכרת לי). בברכה,דנה

30/05/2010 | 07:03 | מאת: חן ח

היי רציתי לשאול, בשביל לקנות כדורי 1000 מ"ג סידן, צריך מרשם רופא? כמה בערך עולים כדורים אלו? מאחר ואני צמחונית כבר שנים אשמח אם תענו. בתודה מראש והמשך יום ושבוע נפלא חן.

31/05/2010 | 06:40 | מאת: חן ח

וגם בקשר לכדורי ויטמינים E 200 מ"ג אתן ממליצות? מאחר ואני לא אוכלת בשר ועוף... דגים אני אוכלת פעם בכמה זמן ממושך... אני אוכלת בעיקר ירקות, פירות, גבינות, אורז, פסטה מחיטה מלאה ודגני בוקר. כדאי להתחיל בכדורי ויטמינים 200 מ"ג וסידן 1000 מ"ג? אצטרך מרשם רופא? כמה עולים בערך כדורים אלו? תודה מראש ויום נפלא חן.

01/06/2010 | 14:03 | מאת:

שלום חן, אינך זקוקה למרשם רופא באף אחד מהמקרים. אינך זקוקה לכדור של 1000 מ"ג סידן, ככל שיש יותר סידן בכדור, כך נספג פחות. רצוי לקחת מינון קטן יותר ולחלק לפעמיים ביממה. אין צורך בויטמין E, כף שמן קנולה/זית ליממה מספקת את כל ויטמין ה- E שאת זקוקה לו. בברכה,דנה

29/05/2010 | 18:35 | מאת: ורד

שאלה קטנה, איך זה יכול להיות שלענבים יש אינדקס גליקמי נמוך 46 אבל הם מתוקים וטעימים. זה לא מסתדר לי... האם הם משמינים או לא? זה כיאלו סותר... בדרך מה שתאים יש לו אינדקס גליקמי גבוהה מניסיוני הדל.. תודה, ורד

01/06/2010 | 14:00 | מאת:

שלום ורד, ככל הנראה האינדקס הגליקמי הנמוך שנובע מיחס גבוה של פרוקטוז לגלוקוז בפרי זה. לפרוקטוז ערך גליקמי נמוך, אך זה לא אומר כי פרוקטוז הוא סוכר מועדף לגלוקוז, שכן זה מעלה טריגלצרידים ו-LDL. בברכה,דנה

29/05/2010 | 16:54 | מאת: יפעת

היי דנה, חלב מאז ומעולם הפריע לי בבטן וגרם לי לאי נוחות, נפיחות וכו.. לאחרונה התחלתי לשתות חלב 100% נטול לקטוז אך אותם הסימפטומים מופיעים. אני בטוחה ב 100% שזה החלב ולא משהו אחר. האם יש מרכיב נוסף בחלב שיכול לגרום לי להרגיש כך? יש לציין שהחלב שצרכתי הוא ללא שומן וללא טעם מסויים. תודה.

01/06/2010 | 13:55 | מאת:

שלום יפעת, ייתכן ויש לך רגישות או אלרגיה לחלבוני חלב הפרה. עליך לבדוק זאת אצל גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

29/05/2010 | 08:28 | מאת: אבי

היי דנה. בהמשך לתשובתך בקשר לדגנים המלאים מה קורה אם אני לא הולך לפי ההמלצה של 50 אחוז דגנים מלאים בתפריט היומי(פשוט לא אוהב) האם עלול לאורך זמן להיגרם לי נזק או חסר תזונתי. {התפריט שלי מורכב בעיקר מחלבונים מן החי והצומח, תפוחי אדמה וירקות כגון דלורית בטטה פלפלים שמיר ועוד..}

01/06/2010 | 13:54 | מאת:

שלום, כל עוד אתה צורך הרבה ירקות, פירות ומשלב גם דגנים מלאים, לא צפויה לך סכנה של ממש, אך העשרת התפריט באלו יכולה לשפר את סיכוייך להוריד תחלואה כגון סוגי סרטן שונים, סוכרת ושומנים בדם. אם הדיאטה משולבת בפעילות גופנית, צריכה מוגבלת של אלכוהול והמנעות מעישון, אין חשש של ממש. בברכה,דנה

29/05/2010 | 03:50 | מאת: גלינה

האם בשמן סויה יש פיטואסטרוגן? באילו עוד מזונות יש פיטואסטרוגן חוץ מחלב סויה ? האם יש בארץ יצור של חלב סויה שהוציאו ממנו את הפיטואסטרוגן? האם למי שיש אנדומטריוזיס, לא מומלץ לאכול מזונות עם פיטואסטרוגנים?

01/06/2010 | 13:53 | מאת:

שלום גלינה, לפי המידע המצומצם שיש בידי, כמות הפיטואסטרוגנים בשמן סויה זניחה מאוד.אין מידע אמין בספרות לגבי תכולת פיטואסטרוגנים במזונות שונים, כולל מקורות של סויה. למיטב ידיעתי העשירים ביותר הם הקטנית עצמה וטופו. עליך לפנות לחברות ולברר מקורות פיטואסטרוגנים במזונות שלהם. אין לי מידע עדכני לגבי צריכת פיטואסטרוגנים ואנדומיטיוזיס, התיעצי עם רופא נשים. בברכה,דנה

28/05/2010 | 16:30 | מאת: שחף

שלום אני בת 36.5, גובהי 158 ס"מ, ומשקלי 103 ק"ג. רוב חיי אני סובלת מעודף משקל להוציא תקופות מסויימות בהן עשיתי דיאטה ושמרתי על משקל סביר. התקופה הכי ארוכה שהצלחתי לשמור על משקל סביר- כשנה וחצי לאחר שהפחתתי כ22 ק"ג. בשבע השנים האחרונות בערך משקלי הוא הכי גבוה אי פעם. אני לא אוכלת גאנק פוד,שוארמות מגשי פיצות וכו' אלא אוכלת הרבה אוכל אורז,ירקות,פתיתים,עוגיות/עוגות,ארטיקים לחם חיטה מלאה/שיפון וכו', משתדלת להפחית קמח לבן,ואוכלת לעיתים די רחוקות רוגלך,בורקסים וכו'). בדיקות דם שערכתי לפני מספר חודשים תקינות. ולמרות זאת ידוע לי כי באיזה שהוא שלב אסבול מסוכר כולסטרול וכו'. למשך חודשיים בערך ניסיתי לאכול יותר מסודר הפחתתי חטיפים ומתוקים,והורדתי כ-3 ק,ג בערך. אך חזרתי לאכילה רבה. המשקל העודף מפריע לי מאוד,אני נגעלת מלהסתכל על עצמי,מרגישה נורא. קשה לי להתמיד בדיאטות ואני אובדת עצות. אני נגד ניתוחים שונים. האם יש פתרונות נוספים דרך קופת החולים?(אני חברת הכללית ובעלת מושלם) או שעלי לפנות לדיאטנית ולהתחיל בדיאטה חמורה? עד לפני מספר חודשים הייתי בטיפול פסיכולוגי אצל פ.קלינית למשך 5 שנים בעקבות משבר דיכאוני שחלף. אילו טיפולים לא ניתוחיים קיימים לאכילה כפייתית? תודה, ואשמח לקבל קצת טיפים .

28/05/2010 | 19:18 | מאת:

שלום שחף, הבעיה העיקרית של אנשים הסובלים מעודף משקל, ולאו דווקא אכילה כפייתית, היא שינוי מחשבתי. שינוי באורח חיים באופן כללי, כאשר התזונה היא חלק אחד מתוך כל השינוי. שינויים כאלו כוללים שינויי התנהגות בין חברים, עבודה, סדרי עדיפויות בחיים וכו'. אם אלו אינם במקומם גם דיאטה לא תוכל להסתדר. אם תפסיקי לחשוב על התוצאה ותתמקדי בתהליך, יהיה לך הרבה יותר קל. כמובן שאת יכולה לפנות לקבוצות תמיכה שונות ולדיאטנית בקופת חולים לעזור לך לעבור את השינוי הראשוני, אך עליך להיות מוכנה לדרך ארוכה ולא פשוטה. איני חובבת ניתוחים או תרופות, אלו מביאים לתוצאה ללא כל תהליך של שינוי והפנמה, ולכן, לדעתי, נידונים לכישלון בדומה להדיאטות אחרות, אך לרוב מחיר פיסי קשה מאוד. בברכה,דנה

01/06/2010 | 10:38 | מאת: אוויר

יש פתרון. את לא לבד. יש קבוצות תמיכה של אכלני יתר כפייתיים. זה הבית לאנשים כמוך וכמוני. אני ירדתי בקבוצות 40 קילו ושומרת על הירידה שנים רבות. תעשי חיפוש בגוגל oa יש קבוצות בכל הארץ ובכל מיני שעות מוזמנת לשלוח לי מייל בהצלחה

28/05/2010 | 13:46 | מאת: ניני

מזה כמה שנים אני {בת 55 } סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. תזונתי העיקרית עקב העדפות אישיות מורכבת מכרוב כרובית וכו. לאחרונה אמר לי גורם בלתי מוסמך שאסור לאכול כרוב בתת פעילות של בלוטת התריס. האם יש אמת בדבר ואם כן למה הרופא לא יידע אותי לגבי הדבר. אודה לך מאוד על תשובחך כי אני מכורה לכרוב.

28/05/2010 | 19:19 | מאת:

שלום ניני, הבעיה בעיקר כאשר אלו לא מבושלים. ברגע שמבושלים, אין בעיה לאוכלם. לרוב כרובית וברוקולי נאכלים מבושלים, כל שאין בעיה. לגבי הכרוב איך הוכחה חד משמעית שמפרים איזון בלוטת התריס, בייחוד אם את רגילה לאכול אותו ואת כבר מאוזנת. בברכה,דנה

28/05/2010 | 12:05 | מאת: אליעזר

דנה שלום, האם זה נכון שקשישים צריכים לאכול יותר בשר אדום מאשר סוגי בשר אחרים, כדי לשמור על רמה תקינה של המוגלובין? ואם כך, בכמה (או באיזו תכיפות אכילת) בשר אדום מדובר, ומאיזה גיל? והאם על גילאים אלה להעדיף בשר אדום יותר מעוף, הודו, כבש, או בשר נמוך? אגב, טרם קיבלתי תשובה לשאלתי מ-26.5 בעניין יוגורט עיזים. אודה על תשובותייך. שבת שלום. אליעזר

28/05/2010 | 19:20 | מאת:

שלום אליעזר, אין כזו המלצה כלל וכלל. ההמלצה מיועדת לקהל הרחב בכלליות, לאכול 1-2- מנות בשר בקר רזה, טהשאר לחלק עם עוף, הודו ודגים במידה שווה. אין המלצה לבשר כבש או חזיר. בברכה,דנה

27/05/2010 | 21:06 | מאת: אבי

היי דנה. ברכות על התשובות המקצועיות שלכן. זאת לא הפעם הראשונה שלי פה ונעזרתי בך לא מעט. אז תודה. השאלה שלי היא האם מזון עמילני כמו תפןחי אדמה בננות בטטות נחשבות לדגנים מלאים.אותה השאלה לגבי אגוזים ובוטנים.

27/05/2010 | 21:35 | מאת:

שלום אבי, ראשית, תודה על המחמאה. שנית, תפוח אדמה ובטטה לא מוגדרים כדגן מלא אלא כחלק מקבוצת הפחמימות, למרות היותם ירק ( תפוח אדמה הוא גבעול ובטטה היא שורש). בבטטה אמנם יש יותר סיבים תזונתיים מתפוח אדמה אך לא הייתי מגדירה אותה כדגן מלא. בננה שייכת לקבוצת הפירות ולא לעמילנים, ולכן לא רלוונטי. אגוזים ובוטנים שייכים לקבוצת השומן ולכן גם כן לא רלוונטי. בדגנים מלאים הכוונה היא " כוסמת, שבולת שועל, שיפון, חיטה מלאה, אורז מלא וחלק גם יכניסו קינואה, למרות שלא בדיוק מוגדרת כדגן. בברכה,דנה

27/05/2010 | 16:16 | מאת: הילה

שלום רב, ילדתי לפני כחמישה חודשים ומאז אני מניקה. כעבור 3 שבועות הורדתי את כל המשקל שהעליתי בזמן ההריון ללא קושי. מאז איני מצליחה להוריד במשקל למרות ההנקה. האם יש קשר שמשפיע על הירידה? תודה מראש, הילה

27/05/2010 | 21:37 | מאת:

שלום הילה, אם הורדת הכל, למה את רוצה לרדת עוד? בכל מקרה הנקה ממש לא מונעת ירידה במשקל, לרוב ההפך הוא הנכון.אני מניחה שזה קשור להרגלי האכילה שלך ולהרגלי הפעילות הגופנית שלך.אם חזרת לאכול מה שאכלת לפני ההריון, למה שתרדי במשקל? בברכה,דנה

27/05/2010 | 10:05 | מאת: קורין בר

שלום לכם, בת 59, עברתי את תסמיני גיל המעבר הקשים, כמו גלי חום נוראיים שהיו לי והיום מאוד מאוד התמתנו והם ניסבלים. לא לקחתי מעולם הורמונים כי חששתי מאוד מתופעות הלוואי. סובלת מהפרעות בשינה ותשישות. לאחרונה החלה התקרחות בפדחת, מעל המצח ומצב זה מדאיג אותי מאוד ומחמיר את מצבי הרוח. שאלתי, מה ניתן לעשות במסגרת תזונה נכונה ואולי תוספות מזון טבעיות. תודה על התשובה, קורין

שלום קורין, ראשית הייתי מתייעצת עם רופא עור וכן רופא נשים לבדיקת פרופיל הורמונלי לבירור התופעה. איני רואה כיצד תזונה תשפר תופעה זו, הואיל והיא נשמעת הורמונלית בעיקרה. בהתאם לייעוץ רופא עור ונשים, תפעלי. בברכה,דנה

או שהם "מנטרלים - מנוגדים" (לא בטוח שהמונחים שאני משתמש נכונים, אני מקווה שאתם מבינים את הכוונה) אחד את השני. בבקר אני לוקח יוגורט או קוטג' עם 4 כפיות קואקר -לא מבוש- כפית דבש כפית זרעי פשתן טחונים ולפעמים קמצוץ קינמון. אני מתלבט אם להוסיף כפית שמן זית. (אני מנסה להילחם בכלוסטרול ללא כדורים) במשך היום או בערב אני לוקח גם כדור אומגה 3 ובערב כפית זרעי פשתן טחון. תודה רבה מראש

שלום יוסי, אין נטרול או בעיה בערבוב מבחינת המטרה להוריד כולסטרול. בברכה,דנה

27/05/2010 | 09:38 | מאת: רחלי

שלום רב, אבקש לדעת האם קמח כוסמין מלא הוא קמח מומלץ יותר מקמחים מלאים אחרים ומה המדד הגלקמי שלו. וכן אבקש לדעת לגבי הממתיק מטיטול. האם הוא מתאים למצב של סוכר גבולי ואם לא - מה כן מומלץ. תודה, רחלי.

28/05/2010 | 19:25 | מאת:

שלום רחלי, קמח כוסמין מלא מומלץ לצריכה, אך לא יותר מקמח חיטה מלאה, שבולת שועל או שיפון. אין לי מידע לגבי האינדקס הגליקמי שלו, אני מניחה שהוא דומה לחיטה מלאה. אין המלצות בפסרות לגבי צריכת מלטיטול לסוכרתיים או בריאים. בכמות קטנה, כזו שמגיעה בסוכריות ומסטיקים, לא נראה שיש דאגה. בברכה,דנה

לא מצאתי את הברנפלקס של ה 65 קלוריות למנה. יש רק 78 קלוריות למנה ויש עליו תו איל.. האם הפסיקו לייצר את ה 65 קלוריות? אין מידע באינטרנט בנושא... הערכים קצת שונים ולא מצאתי על הקופסא פירוט של הויטמינים..

שלום, ייתכן ושינו את הערכים. פנה לאתר החברה וצור קשר טלפוני. בברכה,דנה

26/05/2010 | 18:15 | מאת: אליעזר

דנה שלום, האם יש ליוגורט עיזים יתרונות על פני יוגורט חלב, ולהיפך? אם כן, מהם? בברכה, אליעזר

28/05/2010 | 19:23 | מאת:

שלום אליעזר, ישנם הטוענים שהוא נסבל יותר טוב המערכת העיכול ומומלץ יותר לאנשים הנוטים לסבול מרגישויות המערכת העיכול. מעבר לכך, לא ידוע לי על יתרון נוסף. בברכה,דנה

26/05/2010 | 09:21 | מאת: ש

אם מישהו שהוא בן 17 לא ישן יותר מ-6 שעות בלילה במהלך כל השנה מגיל 16- 17... האם זה דפק את הגובה הסופי שלו או שמא זה לא קשור??? כלומר, האם בגלל זה הוא לא יגיע לגובה שהיה צריך להגיע אלמלא ישן טוב 8 שעות בלילה.??? כמה שעות יש לישון כדי לגבוה??? מה צריך לאכול כדי לגבוה?? תודה.

28/05/2010 | 19:22 | מאת:

שלום, ההמלצה היום שלינה נעה סביב 6-7- שעות, כך שאינך במקום גרוע. נכון שהורמון גדילה בגילאים אלו מופרש בעיקר בלילה בשינה, אך לא נראה לי כי הדבר ישפיע עליך במידה כזו או אחרת. כמו כן, תהליך הגדילה של כזכר, עדיין ממשיך. ניצול פוטנציאל הגובה תלוי לא רק בשינה, אלא גם בתזונה נכונה ופעילות גופנית, וכמובן בנטיה הגנטית. בברכה, דנה

25/05/2010 | 21:13 | מאת: יוש

א- האם יש שוני בין כוסמת קלויה ולא קלויה ב-מדוע נחשבת הכוסמת למזון בריא .? תודה יוש

25/05/2010 | 22:18 | מאת:

שלום, איני יודעת לומר מהו ההבדל, מעבר לתליך הקליה. קליה דורשת חימום וייתכן שערכים תזונתיים שונים אובדים. הכוסמת נחשבת לבריאה בגלל תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, אינדקס גליקמי נמוך, עשירה במינרלים כגון מגנזיום, זרחן ואשלגן. בברכה,דנה

שלום התגלה לי החיידק בקיבה ואני מקבלת טיפול תרופתי. קראתי שתזונה נכונה יכולה לעזור. 1. בבקשה עזרתכם במה מומלץ לאכול ומה להפחית או להמנע. אני לא מעשנת ולא שותה אלכוהול. 2. קראתי שיש להימנע ממאכלים שומניים. בבקשה להסביר, האם גם משמן זית בסלט או רק ממטוגנים 3. מה בנוגע לקמח לבן בתודה ובברכה ציפ

שלום, המטרה בטיפול להפחית הפרשת חומצה בקיבה, לכן המנעות מעישון, אלכוהול, מזונות חריפים או מתובלים, מזון עתיר שומן או מטוגן, שום, בצל, פפרמינט יכולים לעזור. מותר להוסיף שמן לסלט, אך בכמות מדודה ומצומצמת. אין הגבלה לגבי קמח לבן. בברכה,דנה

25/05/2010 | 07:25 | מאת: גל

מה יתרונות שמן הפשתן למה ולמי כדאי לצרוך אותו?

25/05/2010 | 11:30 | מאת:

שלום גל, שמן פתשן וזרעי פתשן מהויים מקור מצויןן לחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. אין אדם מיוחד לו מומלץ לצרוך מזון זה, הוא מתאים לכולם. המטרה חישפה לחומצות שומן שנמצאות מועילות בהורדת דלקת, טרשת ומחלות רבות נוספות. בברכה,דנה

יש תחליף משהו שדומה שהוא בריא?

שלום, לכל חטיף יתרון וחסרון. אין משהו דומה, לכל החטיפים בדרגה כזו או אחרת כמות גדולה של שומן ונתרן, ולכן מומלץ וכדאי לוותר ולאכול פירות וירקות, דגני בוקר ומוצרי חלב במקום. בברכה,דנה

24/05/2010 | 23:31 | מאת: אלעד

מזה בדיוק סולת?והאם הסולת מחשב כמאכל מזין? ומה האינדקס הגליקמי שלו?

25/05/2010 | 22:15 | מאת:

שלום אלעד, "סולת בעברית מדוברת היא דגן טחון בטחינה גסה, בדרך כלל חיטה. סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. אם אין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח. הסולת דינה כקמח לבן ומוצריו, לא מזיק אך לא מזין במיוחד, עדיף כוסמת או שבולת שועל. אינדקס גלקמי גבוה. בברכה,דנה

היי לבני בן השנה בקען 4 שיניים יחד- תופעות הלוואי של זה הם יציאות תכופות וכנראה חומציות מה שגורם לו לפריחה אדומה וכווית . אנחנו רק שוטפים במים ונמנעים ממגבונים - מורחים כמות נדיבה של דזיטין ומדי פעם דרמקומבין- בעבר זה עזר היום אחרי שלושה ימים אני לא רואה שיפור. בעיה נוספת היא נח (בני)לא רוצה לאכול כלום פרט לתחליף חלב או תחליף חלב ביחד עם דיסה- מה שבעצם מעלה את כמות היציאות הרכות.. איזה מזון עוצר אוכל לתת לו שהוא בצורת דיסה.כלכה עוצרת נזלית..יש הצעות חמזון כזה ולתוספת טיפול טוסיק? יום טוב

אווה שלום! זו תופעה ידועה ומוכרת (גם מחוויותי הפרטיות בבית...). הייתי ממליצה לך לנסות להחליף למשך כשבוע-שבועיים את התמ"ל לכזה ללא לקטוז (יש גם למטרנה וגם לסימילאק). זה משפר מאוד את רמת חומציות היציאות ויכול לסייע גם כן להפחתת הבעירה בטוסיק. דייסה שיכולה קצת לספוח יותר את הנוזלים היא דייסת אורז. יחד עם זאת, חשוב לחזור מהר ככל שניתן, לתזונה הרגילה שלו. בברכה, נועה

24/05/2010 | 20:21 | מאת: אתי

להזכירך עליתי קילו לפני מספר ימים.קיזזתי 3 ימים ברציפות-הורדתי בכמויות האוכל וכעת זה ירד. אני יודעת היכן בעייתי. בשישבת אני אוכלת מעט יותר-בשישי בערב אוכלת ארוחת ערב מלאה[עוף,בשר,אורז,חלה,טחינה] צהרי יום שישי רק ירקות,אחר"צ נס קפה+פרוסת עוגה. שבת בוקר קפה+פרוסת עוגה,צהריים כמו שישי בערב,שבת אחר"צ קפה+פרוסת עוגה ובערב 2-3 פרוסות לחם עם ממרח וירקות. חשוב לציין כי בשאר השבוע אני לא אוכלת עוגות ובכלל אין לי בתפריט הכלל מאפים או מאכלים משמינים. האם זה תקין לחרוג כך בשיששבת?

25/05/2010 | 22:12 | מאת:

שלום אתי, חריגה מקובלת בסופ"ש או סתם באמצע השבוע. כמובן תלוי במידת החריגה ביחס לשאר השבוע והאם במהלך השבוע את מקפידה מאוד. כמו שאת רואה, חזרה לשגרה מיד מחזירה אותך למשקל הקודם, אז כנראה שאת עושה משהו נכון. בברכה,דנה

24/05/2010 | 13:28 | מאת: רונית

תודה על תשובתך האמת שהייתי אצל גסטורולוג ושללנו הכל אחרי שנתיים של בירורים הכל תקין. האם את אינזימי העכול אפשר לקחת 3 פעמים עם כל ארוחה? מה זה יכול לעזור? אולי גם ללא ארוחה? תודה

25/05/2010 | 22:11 | מאת:

שלום רונית, את יכולה לקחת לפני כל ארוחה, לא אמור להזיק. חסר משמעות ללא אוכל. זה יכול לשפר גזים ונפיחות בחלק מהמקרים. בברכה,דנה

24/05/2010 | 12:01 | מאת: mimma9093

שלום! יש לי 3 בעיות מזון. 1. אסור לי בשל מחלה לאכול חלב ומוצרו בכלל. 2. כאשר אני אוכלת לחם פאסטה וכדומה אני מתייסרת מכאבי בטן למשח זמן ממושך. 3. יש לי עודף משקל 22 קג אני לא יודעת איך לאכול ולא למות מרעב!! יש לכם עצות אז בבקשה .... ממתינה רעבה

25/05/2010 | 22:10 | מאת:

שלום , את צריכה לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני והרכבת תפריט מספק ובריא. בברכה,דנה

24/05/2010 | 06:16 | מאת: עירית

מה יש בארטיק קרח שמונע מהקרח להיות קשה כפי שקוביות קרח קשות מאוד ולא ניתן לאכול אותן ? והאם החומר הזה מזיק לבריאות , אני אוכלת הרבה ארטיקים ואם החומר לא מומלץ לאכילה אעדיף להכין באופן ביתי ממיץ ממותק. תודה

25/05/2010 | 22:09 | מאת:

שלום עירית, איני מהנדסת מזון. פני לחברה היצרנית ובדקי מהו החומר בהם משתמשים. בברכה,דנה

23/05/2010 | 21:41 | מאת: י ע ק ב

אימי נמצאת בתרדמת עמוקה כשלושה חודשים עם רמות סוכר גבוהות 303 ולפעמים יותר וכן לאחרונה מצאו אנמי ה . שאלותי מה ניתן לעשות ? מקבלת פולמאקר .ורצוני לדעת האם אין בכלל סוכר והאם תוספי תזונה מסוימים יכולים לעזור לפתור את בעיית האנמי ה וכן כל סיוע נוסף למצבה יקובל בברכה יעקב.

שלום יעקב, צר לי, אך לאור מורכבות הבעיה, לא אוכל לחוות דעה בנושא. התכשיר אותו מקבלת בהזנה אנטרלית מיועד למצבים של קושי בהנשמה. המוצר יחסית דל בפחמימות ועשיר בשומן, ולא הוא שמוביל לעליה בסוכר, אלא מצב הסטרס (עקה) בו אמך נמצאת. ישנם עוד סוגי מזון רפואי ייעודי, אך יש להתאימו למצבה של אימך. אני מניחה שהדיאטנית המטפלת+רופא נתנו דעתם המקצועית במתן טיפול זה. בברכה,דנה

23/05/2010 | 21:22 | מאת: גל

כחלק ממאמצי ההרזיה אני מתאמנת באימון אישי. קיבלתי תפריט דיאטה שנראה לי קצת דל,אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית. גובהי 1.68 משקלי 73 קג'. בוקר:2 פרוסות לחם קל+גבינה/טחינה/חומוס ביניים:ירקות טריים צהריים:2פרגיות/חזה עוף/דג סלט ירקות +ירקות מבושלים ביניים פרי/יוגורט ערב:כוס פחמימות אורז/פסטה/קינואה+טונה במים+סלט ירקות. ההמלצה היא להתמיד בתפריט זה ל-6 שבועות. אשמח לשמוע הארות,תובנות לתפריט

25/05/2010 | 22:06 | מאת:

שלום גל, כמובן זה מאוד תלוי בהרגלי האכילה שלך עד כה ובמידת הפעילות. התפריט נראה לי דל מאוד, ובטוח דל מאוד ביחס למה שהיית רגילה לאכול עד כה. לצערי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. אם קשה לך עם התפריט, פני לדיאטן שרשם לך אותו. בברכה,דנה

23/05/2010 | 20:16 | מאת: אלעד

אם אני מחמם את הטונה מקופסת שימורים הן במחבט יחד עם ביצה או בתור טוסט,האם אני פוגע בערכים של הטונה?

25/05/2010 | 22:03 | מאת:

שלום אלעד, בעקרון אין בעיה למם או לטגן טונה, הואיל וערכיה התזונתיים מסתכמים בעיקר בחלבון. בברכה,דנה

23/05/2010 | 14:45 | מאת: מיה

שלום, בני בן 2. נולד עם כליה בודדת. במעקב תקופתי ביקשתי לבדוק ערכי פריטין וברזל בכלל. פריטין 19 המוגלובין 12.9 בי 12 588 אילו תוספי מזון אני יכולה לתת לו בכדי להעלות את רמת הפריטין? האם נוזלים כמו פלורהויטל יכול להתאים? האם יש תוספים בכמוסות ללעיסה? האם אפשר להשלים את הפער באמצעות תזונה בלבד? אשמח מאוד לתשובה, תודה רבה, מיה.

מיה שלום! פריטין נמוך מעיד על כך שמאגרי הברזל מרוקנים ויש למלאם. אם לא כן, השלב הבא יהיה פגיעה בהמוגלובין ולכך יש כבר השלכות על ההתפתחות הקוגנטיבית. השלמת החסר נעשית באמצעות תוסף ברזל (כדוגמאת פריפל) כאשר הרופא המטפל קובע את המינון. תזונה עשירת ברזל מסייעת בשמירה על הקיים אך לא בתיקון חוסרים. מזונות עשירים בברזל - בשר בקר, הודו אדום, ביצים, תמ"ל ודייסות לתינוקות המועשרים בברזל. עודף חלב ניגר בתפריט יכול להפריע בספיגת הברזל. מומלץ לפנות לדיאטנית ילדים לקבלת ייעוץ מפורט. בברכה, נועה

23/05/2010 | 10:52 | מאת: רונית

האם חוסר באיזימי עיכול יכולים לגרום לנפיחות בבטן?

23/05/2010 | 17:29 | מאת:

שלום רונית, בהחלט כן. אי יכולת לעכל ולפרק מזון יכולה לגרום לנפיחות וגזים בבטן. יש לקחת בחשבון שלפני מצהרים על חסר שכזה, יש לבדוק זאת אצל גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

22/05/2010 | 18:58 | מאת: גילה

האם העובדה שיש לי טרמבוציטוזיס מקשה על ירידה במשקל למרות דיאטה שאני עושה?

23/05/2010 | 17:29 | מאת:

שלום גילה, לא ככל הידוע לי. בברכה,דנה

22/05/2010 | 16:14 | מאת: אייל

שלום! אני בן 31, בבדיקת דם נמצא לי HDL גבולי (40). לציין שהדבר תורשתי, עם ירידה במהלך השנים. מה ניתן לעשות כדי להעלות רמות ה - HDL? תזונה? תוספים? בתודה מראש, אייל

23/05/2010 | 17:31 | מאת:

שלום אייל, נכון להיום אין מחקר שהראה כי תהליך שאנו מבצעים או שינוי באורח חיים יכול להעלות HDL באופן משמעותי. ישנם מחקרים שהראו על פעילות גופנית אירובית, אך לא באופן עקבי.כנ"ל לגבי תוספים כגון אומגה 3, ניאצין ועוד. חשוב לשמור על LDL נמוך ככל שניתן, רמות טריגלצרידים תקינות, לעסוק בפעילות גופנית, תזונה מאוזנת ובאם צריך, ליטול טיפול תרופתי להורדת כולסטרול. בברכה,דנה

22/05/2010 | 16:12 | מאת: אבי

שלום, אבי בן 73, בבדיקת דם התגלה שיש לו (במילותיו של הרופא) "סידן בכמות אפס", המס' שמופיע בבדיקה הוא 19.6 כשהטווח התקין הוא 75-250. נתנו לו לקחת 8 טיפות סידן. הרקע: בעל עבר של מחלות לב (ניתוח מעקפים) ולחץ דם מאוזן בתרופות, הסרה של הפרוסטטה, MGUS, כאבי ראש כרוניים לא מאובחנים שמרתקים אותו למיטה בשנה האחרונה. נוטל התרופות הבאות: נורווסק,פרוקור,פלביקס,פרווסטטין,טריטייס,קסנקס. השאלה: האם הכמות הזאת מספיקה? ותוך כמה זמן ניתן לצפות לחזרת הערך של ויטמין D לנורמה ? תודה! אבי

23/05/2010 | 17:33 | מאת:

שלום אבי, רק תיקון קטן, לאביך חסר בויטמין D ולא בסידן. הכמות שנתן הרופא היא המנה המומלצת, וזה יכול לקחת חודשים עד שנראה עליה ויתקרב לרמה המומלצת. בברכה,דנה

22/05/2010 | 14:13 | מאת: ניר

שלום, אני יודע שחומצה פיטית וחומצה אוקסאלית משפיעות על הספיגה של המינרלים בגוף. האם ניתן לנטרל חומצות אלה מהמזונות השונים אשר מכילים אותם, אך מכילים גם מינרלים חשובים בו זמנית (קטניות, שומשום מלא, ירקות ירוקים): - כיצד ניתן לנטרל את החומצה הפיטית מהקטניות (עדשים, שעושית, חומוס)? - כיצד ניתן לנטל את החומצה האוקסאלית מהירוקות הירוקים? - כיצד ניתן לנטרל את החומצה בשומשום מלא? * האם חימום יכול לעזור בנטרול? * האם השריה במים למשך הלילה יכולה לעזור בנטרול? * האם הנבטה של הקטניה יכולה לעזור בנטרול? תודה מראש ניר

שלום ניר, אין תהליך או טיפול שיכול לנטרל אף אחת מהחומצות הנ"ל. אלו נמצאות באופן טבעי ולא משתנות באופן משמעותי בהנבטה, בישול, טחינה או כל דרך אחרת. בברכה,דנה

22/05/2010 | 13:24 | מאת: רועי

צוות התזונאיות שלום, אני גבר בן 30, בריא, עוסק בפעילות גופנית כל החיים. בשנים האחרונות מתאמן 3 פעמים בשבוע כל אימון משלב 45 דקות ריצה ו 45 דקות משקולות (סה"כ 90 דקות). בבדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים התגלה מחסור ב פריטין, ורמה נמוכה של B12 אבל עדיין בנורמה להלן התוצאות הרלוונטיות: ברזל - 158 הנורמה בין 70-180 טרנספרין- 302 הנורמה בין 160-360 פריטין - 32 הנורמה בין 33-266 ויטמין בי12 - 310. הנורמה בין 211-911 1. איזה מזונות מומלץ לי לצרוך בהתאם לחוסרים שלי? 2. כיצד אני יכול להעלות את מאגרי הפריטין בגופי? 3. האם מאגרי ברזל ריקים מעידים על כך שבמשך שנים לא היתה צריכה מספקת של ברזל? 4. האם רמת ברזל חופשי בדם תקינה ומאגרי פריטין נמוכים מעידים על משהו? 5. ויטמין בי 12 נמצא גם ברמה נמוכה (אפילו שלא חורג מהנורמה), כיצד אני יכול להעלות את רמתו בגופי כדי להיות בטווח הגבוה בתוך הנורמה? 6. האם בהתאם לממצאים שלי, מומלץ לקחת תוסף של ברזל ותוסף של בי 12 למשך 4-8 שבועות? אם כן איזה תוספים נחשבים טובים יותר היום מבחינת יעילות התוסף, ותופעות לוואי של התוסף? תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה רועי

25/05/2010 | 22:04 | מאת:

שלום רועי, תשובתי תהיה מאוד מסכמת ועניינית. צריך לבצע עוד בדיקות על מנת הלגיע למסקנות, ספירת דם מלאה ועם התוצאות לפנות לרופא המשפחה להחלטה על המשך טיפול. החסרים אמנם אינם משמעותיים אך לגבר בגילך אין סיבה לחסרים, אלא אם כן הינך צמחוני, לכן יש לברר את הנושא. בברכה,דנה

22/05/2010 | 08:15 | מאת: רוני

שלום, רציתי לדעת האם מותר לשתות תמציות סרפד, ותמצית שמכילה ג'ינסנג בהריון?

23/05/2010 | 17:35 | מאת:

שלום רוני, אין המלצות אם כן או לא. אם אינך צורכת אותם באופן רגיל גם שאינך בהריון, לא הייתי מתחילה עכשיו. אם אינך בטוחה ואין המלצה, המנעי. בברכה,דנה

21/05/2010 | 18:09 | מאת: טליה

הייי, אני בחורה בת 21, מעולם לא הייתי רגישה לאוכל מסויים, יש לי מעט עודף משקל (7-8 קילו), בחודש האחרון התחלתי לשלשל ולא היה לי מושג מה אכלתי..התחלתי לאכול אורז והפחתתי בירקות חיים, זה עבר אחרי 4-5 ימים ושוב חזר.. כך קרה כל החודש.. לא שיניתי דבר באוכל, ולא שמתי לב למאכל מיוחד.. אשמח אם תעזרי לי.. תודה

23/05/2010 | 17:36 | מאת:

שלום טליה, פני לרופא המשפחה לבדיקת צואה לפרזיטים וחיידקים שונים, ומשם תמשיכי בהתאם לתוצאות לרופא מומחה למערכת העיכול. בברכה,דנה

21/05/2010 | 10:32 | מאת: אליעזר

דנה שלום, האם זה נכון, כפי שקראתי בפורום אחר, שמוטב לשתות חלב שאינו מועשר בסידן, ויש בו 100 מ"ג סידן בלבד ב-100 מ"ל, מאשר לשתות חלב מועשר, עם 185 מ"ג סידן, וזאת משום שכל העשרת מזון פוגעת במבנה המולקולרי שלו ולכן מזיקה לבריאות? אודה על התייחסותך לעניין חשוב זה. שבת שלום. אליעזר

23/05/2010 | 17:37 | מאת:

שלום אליעזר, לא ידוע לי על כך דבר, לא בגלל שזה נכון או לא נכון, אלא כי אין לי מידע אמין בנושא. בברכה,דנה

19/05/2010 | 17:20 | מאת: חני

שלום , בדרך כלל אנימתעמלת ארובי בשעות הערב בחדר הכושר. שמתי לב שאם אני עושה ארובי בשעות הצהריים/בוקר אז אנימרגישה רעב במהלך היום (כמובן שאני אוכלת פחמימה וחלבון לאחר אימון) ואם עושה רובי בערב אז הרעב לא מציק לי כמו שהוא מנציק לי אם אתעמל בבוקר/צהריים. האם יש קשר בין הדברים ואם כן מהו? תודה

20/05/2010 | 12:43 | מאת:

שלום חני, לצערי איני מומחית לתחום תזונה וספורט. המלצתי, פני בשאלתך לפורום של איילת ונינשטיין בנושא תזונה וספורט באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה