חמצון LDL

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/07/2007 | 08:47 | מאת: אלעד

שלום, איך אוכל לצמצם את מידת החמצון של ה-LDL שלי, כאשר לא עולה בידי להעלות את ה-HDL הנמוך (40-41) שלי, על אף פעילותי הגופנית הקבועה, מיעוט במאכלים בעלי שומן רווי, משקל תקין, והימנעות טוטאלית מעישון? אציין שאני מקבל סטטין, שבזכותו הכולסטרול הכללי וכן ה-LDL שלי תקינים. תודה. אלעד

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2007 | 15:35 | מאת:

שלום אלעד, תוכל לעשות זאת ע"י צריכה מוגברת יותר של נוגדי חמצון, בעיקר ירקות ופירות טריים וכן שתיית יין אדום ומיץ רימונים, המכילים נוגדי חמצון המעלים את פעילותו של HDL שבין היתר מוריד חמצון LDL. ג שמן זית וקנולה מכילים נוגדי חמצון רבים. בברכה, דנה

18/07/2007 | 09:55 | מאת: אלעד

שלום דנה, אבל, מה לעשות, אני כבר אוכל מזה שנים סלטים מגוונים בבוקר ובערב, פירות טריים לרוב, שותה בקביעות כוסית יין אדום וגם מיץ רימונים,בדיוק כפי שציינת, אך ה-HDL שלי מסרב לעלות מעל 41-42 מ"ל? אלעד