כמה שאלות בנושאים שונים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם מדד BMI 18.5 הינו תקין אצל אדם בריא כבן 35? האם סרדינים מקופסאות שימורים מהווים מקור טוב לקליטת אומגה 3? האם העובדה כי מדובר בפחיות שימורים אינה גורעת מספיגת האומגה בגוף או שמא יש להעדיף דגים טריים לעניין זה? האם סלט ירקות טריים שהושאר במקרר כ- 10 שעות שומר על ערכיו התזונתיים? האם נכונה הטענה כי ממתיק הסוכרלוז עדיף על פני ממתיקים מלאכותיים אחרים (כגון אספרטיים) וכי בניגוד אליהם הוא ניתן לצריכה בלתי מוגבלת?
שלום דנה, BMI- 18.5 נמצא מתחת לנורמה, ולא נחשב תקין. אך צריך להסתכל על מדדים נוספים. BMI זה מגדיר תת משקל אך לאודווקא תת תזונה. סרדינים טריים עדיפים כמקור לאומגה 3 על פני סרדינים משומרים, למרות שגם באלו אומגה 3, אך בכמות נמוכה מהטריים. סלט ירקות שנשאר 10 שעות במקרר, מאבד מערכיו התזונתיים, כי מרבית הויטמינים כבר עברו חמצון. סוכרלוז עדיף על אספרטיים- אין לכך הוכחה מדעית, אך סוכרלוז פחות מוגבל בצריכה מאספרטיים, למרות שרוב האנשים לא מתקרבים להמלצות המקסימליות של אספרטיים. בברכה,דנה