זרעי פשתן ואומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/12/2006 | 00:11 | מאת: שולמית

האם אישה בגיל המעבר שלוקחת 2 כפות גרעיני פשתן טחונים ביום, יכולה להוסיף ולקחת אומגה 3 בכמוסות, אני רוצה לוודא שאני מקבלת את האומגה 3 במינון הנכון ובאיכות הטובה, ומצד שני לא רוצה להפסיק לקחת פשתן בגלל הליגנאן וההורמונים, כמה כדאי לקחת ? האם תוכלו להרחיב לגבי ההורמונים והליגנאן ? האם יש בעיה אם יש הסטוריה של סרטן השד ? אודה לכם מאוד, שולמית

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2006 | 17:27 | מאת:

שלום שולמית, צר לי לאכזבך, אך אין כל מידע מחקרי לגבי זרעי פשתן, לגבי תועלת או נזק, ולכן איני ממליצה על נטילתם, בטח לא כמקור לאומגה 3. אם את מעוניינת ליטולל אומגה 3 איכותי, עליך לפנות למקור הדגי ולא לצומח.אם אין סיבה מיוחדת ליו\טול אומגה 3, אלא בגלל שאמרו לך שזה בריא, לא הייתי ממליצה לך ליטול, שכן גם לכך אין סימוכים מדעיים לאכולוסיה הבריאה. אם המוצר מכיל פיטואסטרוגנים וסרטן השד היה חיובי מבחינת רצפטורים לאסטרוגן, אז בהחלט רצוי להמנע ממוצר זה. בברכה, דנה

20/12/2006 | 20:42 | מאת: אלישבע

האם, בניגוד למידע המתייחס לאוכלוסייה בריאה, יש סימוכין מדעיים ליעילות תוספי אומגה 3 לאוכלוסייה הפחות בריאה - למשל למי שלוקים ביל"ד (כוונתי לאלה המטופלים ומאוזנים בתרופה) - כפי שמשתמע מתשובתך, דנה, לשולמית? אלה