מהי תזונה קלינית?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אמיר. תזונה קלינית היא "תזונה רפואית". הכוונה היא שימוש רפואי במזון או בתכשירי מזון, על מנת לרפא מחלות או מצבים. (למשל לתת דיאטה דלת סוכר במקרה של סכרת). זהו מקצוע מדעי - רפואי לחלוטין, המסתמך על מחקרים מדעיים, ממש כמו רפואה. תזונה קלינית נלמדת באוניברסיטה בלבד, ואין היא קשורה לרפואה אלטרנטיבית. לציין כי זהו מדע מתפתח, ולכן, כמעט על כל שאלה בתזונה יש הרבה מאוד דעות. דווקא בגלל זה, חשוב מאוד לברור את המומחים. את המקצוע ניתן ללמוד היום בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, או במכללת תל חי. בסיום התואר עושים סטאז' בבית חולים, ולאחריו מקבלים תעודת דיאטן מוסמך, מטעם משרד הבריאות. מקווה שעניתי לשאלתך
רציתי לדעת איפה יש לימודי תזונה קלינית (מלבד הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית)