חמאה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום! אני אוכלת בערך 4 פרוסות לחם עם שכבה דקה של חמאה בשבוע. ידוע לי שחמאה זה לא בריא. אני בתחילת שנות העשרים ויש לי כולסטרול נמוך מהתקן . שאלתי היא האם להפסיק לחלוטין עם החמאה או שבגילי ובגלל רמת הכולסטרול שלי אני יכולה להמשיך ? תודה מראש
עדי שלום, חמאה הינה מקור לשומן בתפריט היומי שלנו. אמנם רמות הכולסטרול שלך תקינות, אך אנו מסתכלים על מרכיבים נוספים בחמאה, כגון תכולת השומן הרווי בתוכה, שהינו בעייתי יותר מתכולת הכולסטרול. אנו ממליצים כי עד 10% מהשומן בתפריט מקורו יהיה רווי, והשאר בלתי רווי. החמאה מכילה גם שומן בלתי רווי, ועל כן אינה "נוראית" כפי שאנו נוטים להציגה. מומלץ לצרוך שומן ממקור צמחי ביחוד שמן זית או קנולה או ממרח ויקול. בהשוואה למרגרינה, עדיפה החמאה, הואיל ובמרגרינה ישנן חומצות שומן בהם הגוף אינו יכול "לטפל" והן נתונות לחמצון . לאור מצבך אין כל מניעה מאכילה של חמאה . צריך לזכור, אין מזון מותר או אסור, כל דבר שמגיע בעודף או כל דבר שאנו מונעים מעצמנו לחלוטין יכול לחשוף אותנו לסיכון. לכן ניתן לאכול כמעט מהכל, הכל תלוי במידה. בברכה, דנה