שאלה לגבי תזונה - עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2016 | 00:58 | מאת: אני

שלום וברכה אני בן 28 אני מעוניין לרזות בערך 20 קילו ואני צריך עזרה כי לבד נורא קשה לי אני מתחתן בערך עוד שנה ויש לי זמן לזה וסוג של דד ליין שוקל כרגע 107 גובה מטר 80 הייתי כמה פעמים בודדות אצל תזונאית אך זה לא העניין שאני לא יודע מה לאכול, העניין יותר שקשה לי נורא להתמיד, ביום יום, אני נורא אוהב מתוקים וזה מקשה עליי אני צריך מישהו שייתן לי הרבה חיזוקים וביטחון כל הזמן, כי לבד קשה לי מישהו שיעבוד איתי על צעדים קטנים קטנים והרבה חיזוקים ולעבוד על יעדים.. ניסיתי כמה פעמים להיות אצל חלי ממן אך כולן שם כמעט היו בנות ולא התחברתי כל כך, מה שגם אני איש של אחד על אחד וצריך יחס אישי כי זה יכול יותר לעזור לי השאלה לאן לפנות? פסיכולוג? מטפל cbt? או קאוצר? מאמן תזונה? משהו אחר? אני גר בפרדס חנה כרגע אני גם בלי קשר נמצא בטיפול פסיכולוגי ארוך טווח בעקבות משבר ממושך שאני עובר.. אבל היא לא ככ עוזרת לי בעניין המשקל ולא כ"כ נותנת לי ביטחון/חיזוקים.. לרוב אנחנו מדברים וחופרים.. :\ וזה לא ממוקד מה צריך לדעתכם? אשמח לעזרה והמלצות :)

13/10/2016 | 09:21 | מאת:

הי לך, נשמע שאתה מודע היטב ובהחלט בהחלט זקוק לליווי מקצועי. תזונאית זה לא רק "מה לאכול" אלא גם חיזוקים ויעדים קטנים וכו', ולדעתי פשוט לא נפגשת עם הדיאטן/ית הנכונה והמתאימה עבורך :) מציעה לך לבדוק עוד דיאטניות/ים, כי זה הרבה עניין של חיבור וגישה וכמובן שיש הרבה הרבה מבחר וסגנונות, ולפעמים לוקח זמן עד שמוצאים את האדם הנכון לטפל בך (בדיוק כמו עם טיפול רגשי) לא שוללת טיפול ע"י מאמן/ת (קואצ'ר), יכול להיות שגם זה יעבוד בשבילך, רק תזכור שבענייני תזונה הוא לא יוכל לייעץ לך. גם CBT יכול לעבוד! ויש דיאטנים שגם מטפלים בעזרת CBT או מעקרונות האימון (או שהם גם מאמנים בנוסף להכשרה התזונתית) כך שהרווח כולו שלך המון בהצלחה!