ברזל מומלץ לפעוט וצואה לא שחורה לאחר נטילת ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/09/2016 | 00:49 | מאת: anica

לפעוט בן שנתיים וחצי אחוזון 15 נמצא אנמיה קלה והומלץ על נטילת ברזל. האם דובוני ברזל יספקו את הצורך בברזל. שאלה נוספת אם לאחר נטילת התוסף הצואה איננה שחורה האם זה מעיד על אי ספיגה של הברזל בתודה אניקה סבתא מודאגת

15/09/2016 | 13:27 | מאת:

לסבתא אניקה שלום הטיפול בברזל לתיקון אנמיה, נחשב טיפול תרופתי. ההמלצה למינון צריכה להיות של רופא הילדים, לפי דרגת האנמיה. המינון בדובוני ברזל יכול להתאים כהשלמה תזונתית למי שאינו אוכל מספיק ברזל בתפריט היומי. לדעתי לא מתאים לתיקון אנמיה. לגבי צואה שחורה, זו תופעת לוואי שאינה הכרחית בכל מצב ולא כדאי להסיק ממנה לגבי הספיגה. על מנת לשפר את ספיגת הברזל מהתוסף, רצוי לאכול מזונות עשירים בויטמין C (פרי הדר, עגבניות, פלפל, קיווי, גויאבה). בברכה, נועה