ירקות כתומים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/05/2015 | 09:06 | מאת: שרית

ציינו בפני כי אכילה מרובה של ירקות כתומים/אדומים - גזר , גמבה, בטטה - לא בריא היות ויש בהם קריאטין, ובכמות מרובה הכבד לא יודע להתמודד עם זה וזה יכול לעשות בעיות בכבד. האם נכון ? ומה נחשב "הרבה" . אני אוכלת הרבה ירקות באופן כללי מכל הסוגים . אני מביאה לעבודה כי נשנוש 3 גזרים וגמבה, וזאת בנוסף לכך שאני מוסיפה אותם לסלט של הצהרים והערב . האם זה נחשב הרבה ?

17/05/2015 | 15:19 | מאת:

בירקות הכתומים/אדומים יש קרוטונואידים שונים, צבענים (פיגמנטים) של הצמח. הם מקור לויטמין A ונוגדי חמצון חשובים מאוד, כך שכנראה מי שסיפר לך התבלבל מעט. אכילת ירקות היא דבר מבורך וחשוב מאוד לבריאותנו, ולא ראיתי בכמות שציינת הפרזה כלשהיא. שיהיה בתאבון