עליה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/05/2015 | 10:46 | מאת: אייל

היי לפני כחודש נתקפתי ללילה של שלשולים קשים מאוד עם עליית חום בבוקר שחלף אותו באותו היום. מאז ועד היום תכיפות הצואה שלי עלתה וכן צורתה. בשבוע שעבר, כנראה מתוצאה של מתח וחרדה מהמצב איבדתי את התיאבון למשך שבוע וירדתי כ 2 קילו ממשקלי. גובהי 1.69 ושקלתי לפני שבוע 67.8 כשלפני השבוע שקלתי באיזור ה 70. בשבוע האחרון חזר לי התיאבון ואני משתדל לאכול יותר ממה שאכלתי בעבר. כרגע אני שוקל 68.3. שאלתי היא האם זה תקין? האם יש ממה לחשוש שאני לא עולה יותר במשקל בעקבות העובדה שחזרתי לאכול? חשוב לציין שערכתי פעמיים בדיקות דם די מקיפות ולא נמצאו דברים חריגים גם לאחר בירור אצל רופא גסטרו.

11/05/2015 | 11:38 | מאת:

אייל שלום, נשמע שהיה משהו זיהומי שחלף. דיאטנית גסטרואנטרולוגיה שלנו ממליצה במידה שאתה עדיין מודאג מהמצב שתבקש הפניה ליעוץ דיאטית. ואין טעם בשקילות בתקופה כזו. שלשולים מאבדים נוזלים ואז הכול מתאזן חזרה.