שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/05/2015 | 16:47 | מאת: תמי

שלום רב, מאוד אוהבת עוגיות - פחות מוטרדת מהשמנה ויותר משומנים לא רצויים (טראנס שמשתדלת להימנע לחלוטין ורווי שאוכלת...). שאלתי: עד כמה בעייתי לאכול עוגיות העשויות מחמאה ומה המינון המקסימאלי שממנו לא כדאי לחרוג ביום (נניח עוגיות בצק פריך, עוגיות חמאה, עוגיות שוקלדצ'יפס ועוד...). ושאלה נוספת: האם כדאי להמיר מחצית מכמות החמאה בשמן קנולה (לא מתעסקת ולא מעוניית להתעסק עם שמן קוקוס). תודה רבה

07/05/2015 | 11:00 | מאת:

שלום תמי הכל עניין של איזונים בחיים...בעקרון, אין בעיה לאכול עוגיות עם חמאה מידי פעם ובהחלט ניתן לשלב בתפריט, אבל השאלה היא התכיפות, כמויות העוגיות הנאכלות כל פעם, כמות חמאה בכל עוגיה ושאר המזון היומי המכיל שומן רווי. לשאלתך השניה: ניתן להמיר לשמן קנולה (אם לא פוגע בטעם לדעתך) אבל אם כמות החמאה/כמות העוגיות קטנה הדבר לא הכרחי (-כי לא משמעותי). ואגב אפשר להחליף שמן ברסק תפוחים, ממליצה לנסות

08/05/2015 | 00:19 | מאת: תמי

תודה על תשובתך. מדובר בכשלוש - ארבע פרוסות עוגה/עוגיות ליום... האם זה מופרז?