ייעוץ בתפריט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/12/2014 | 23:15 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 21 בגובה 1.70 ושוקל 60 קילו, במשך השנים האחרונות אני מאוד שומר על המשקל שלי (שקלתי 78 והחלטתי להציב לעצמי מטרה לרזות),אני אוכל מסודר מאוד לפי תפריט שדיאטנית הביאה לי לפני מספר שנים. התפריט כולל: כוס קורנפלקס מעדן כוס קטנה(כמו של קפה שחור) ממולאת בצימוקים וחמוציות 3 כריכי לחם קל(לאורך כל היום)עם דבשחביתהטונהגבינהריבה מעדן נוסף או חטיף אנרגיה(המרתי את זה במקום כריך, לפי הדיאטנית אני יכול 4 כריכים ביום). ארוחה מבושלת 1 ביום שזה בשרעוףפסטרמה עם קוסקוספתיתיםאורזגריסיםפסטהבולונז' עם מספר חתיכות תפו''ח אפוי. ממתק 1 ביום (בדרך כלל לא עובר את ה150 ק'). וזהו. השאלות שלי הן: זה בסדר שאני אוכל כוס חמוציותצימוקים כל יום?(שמעתי שזה משמין?) בשבועיים האחרונים אני מוסיף כל יום כמה חתיכות קטנות של תפוחי אדמה אפויים לארוחה המבושלת(שהיא כמעט באופן קבוע מלבד הסופ''ש קוסקוס עם חתיכות עוףפסטרמה)לוותר על החתיכות תפוחי אדמה האלה כל יום?? כי הבנתי שזה יכול להשמין. שאלה אחרונה: אני אוכל בסופ''ש כדור גלידה 1 ביום שישי ו1 בשבת זה בסדר? תודה

22/12/2014 | 22:56 | מאת:

אריאל שלום, אני חושבת שאכילה חשוב שתהיה גם ספונטנית וגם מהנה. כאשר מחליטים על אורח חיים בריא יותר, היצמדות מאוד נוקשה לתפריט יכולה להקשות על התמדה לאורך זמן. לכן חשוב שתרשה לעצמך ליהנות מהאוכל ולגוון. את השמירה על המשקל נכון לעשות לא רק על-ידי הצמדות לתפריט מוגבל, עדיף לאכול מעט יותר חופשי ולקיים פעילות גופנית סדירה.