אכלתי מלא אגוזי ברזיל היום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/06/2014 | 20:23 | מאת: שיר

שלום! היום נשנשתי בסביבות 10 אגוזי ברזיל (פעם ראשונה שאני אוכלת את זה), במקרה גיליתי באינטרנט שאסור לצרוך יותר מ-2 ביום. האם זה יכול להזיק לי ואם כן, מה אפשר לעשות כדי לנטרל את הרעילות של זה? תודה רבה!

25/06/2014 | 23:37 | מאת:

שלום שיר, ההמלצה עומדת על אחד ליממה ולא יותר מ-2. בכל מקרה לא יקרה כלום צפעם אחת, הבעיה אם זה קורה על בסיס יומי, אז עלולה להיות הרעלה של סלניום. בברכה,דנה

28/06/2014 | 13:37 | מאת: שיר

שמעתי שאם הצבע של האגוזים לא אחיד (מבפנים) כנראה שהם מעופשים ולא ראויים למאכל. קניתי אגוזי ברזיל, לקחתי אגוז אחד ונתתי בו ביס. הצבע לא היה 100% אחיד אבל לא משהו מאוד מורגש. מה שכן שמתי לב זה שבאמצע האגוז היה "גוש" קטן כתמתם בעל מרקם מחוספס. האם זה עובש? מה הסכנה באכילת אגוזים מעופשים? המון תודה לך!! שיר