בננה וחלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2014 | 02:16 | מאת: אסף

שלום רב, 1. התזונאי שלי שילב באחת מארוחות הביניים גבינה לבנה בתוספת בננה. כפי שהבנתי, מטרת הבננה (או אחת מהמטרות לפחות), היא לספק פחממה שתעזור בקליטת החלבון של הגבינה הלבנה. א. האם הגיוני שזו אכן מטרת הבננה? ב. האם ניתן להשיג אפקט דומה עם פרי אחר? אילו פירות טובים להשגת אפקט זה, מלבד הבננה? ג. אני אוהב לשים את הבננה עם הגבינה הלבנה בבלנדר ולעבדם לעיסה אחת. אם אני יוצא ליום ארוך, ומבצע את הפעולה הזאת כבר בבוקר, ובמהלך היום זה נמצא בצידנית מקוררת, האם השעות החולפות על לאכילה בפועל האלה יכולות לפגוע ביעילות או בצורה אחרת כלשהי במנה? 2. לעיתים אני לוקח מנת חלבון לאחר אימון משקולות. בעצת התזונאי, אני מערבב את האבקה עם "תירוש", שוב בגלל הפחמימות והעזרה בקליטת החלבון. א. מה דעתכם על רעיון זה? ב. האם מיצים אחרים יכולים להשיג אפקט דומה? אם כן, על אילו הייתם ממליצים? ג. אם אני מערבב את התירוש עם אבקת החלבון לפני האימון והם ממתינים לי כך כשעתיים מרגע הערבוב ועד לשתייה, האם יש בכך כדי לפגוע ביעילות החלבון או בדרך אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2014 | 17:23 | מאת:

שלום אסף, ממש לא תחום ההתמחות שלי. ההסבר לא נשמע לי הגיוני ממש, אבל בעיקרון כדי לנצל חלבון באופן אידאלי צריך מספיק פחמימות ושומן במהלך היום, כדי לא לנצל את החלבון לאנרגיה. אם זאת בננה או פרי אחר, לא נראה לי שזה משנה. בכל מקרה, ממליצה לפנות לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט. בברכה,דנה