מונוסודיום גלוטומט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/02/2002 | 18:35 | מאת: אליאן

שמעתי דעות מנוגדות בדבר מונוסודיום גלוטומט. אני מבקשת לדעת האם החומר הזה מזיק? או שאפשר לאכול אותו ללא חשש?

06/02/2002 | 00:43 | מאת: מיטל

אינני רופא, אך גם אני התעניינתי בנושא פעם - כי אני יודעת שבארה"ב, למשל, זה ממש דבר שאנשים מתרחקים ממנו. הבנתי שרק אם יש למישהו בעיה ספציפית עם ה"מונו-גלוט'..." , כגון אלרגיה וכו' - אז זה יכול להוות בעיה. אחרת - אין בעיה לאדם רגיל. השאלה היא כמובן איך יודעים אם יש בעיה ספציפית? שוב - אינני מומחית, וגם אני אשמח לשמוע תשובה, אך רציתי לספר מה לי אמרו. בהצלחה.

06/02/2002 | 23:20 | מאת: ניקולט

בתוספת לתשובתה של מיטל: בזמנו חששו מהמונוסודיום ואף טענו שהוא מסרטן. כיום, הוא נמצא לא מזיק לחלוטין פרט לאלה שרגישים אליו . ואז- יש תופעות כמו באלרגיה.

07/02/2002 | 15:37 | מאת:

אליאן, שלום המלח החד נתרני של החומצה הגלוטמית הינו חומר טבעי המצוי בעיקר בחלבוני חיטה, עגבניה, ובפטריות מאכל מסויימות. חומר זה משמש בתעשיית המזון כמחזק טעם, ריח, צבע, מרקם וכושר איחסון (כלומר, מאריך את חיי המדף של המוצר). במשך שנים הופיעו דיווחים סותרים בפרסומים רפואיים, לגבי תופעות לוואי שליליות, ועד היום אין דעה אחידה בענין. למרות זאת ידוע כי קיימים אנשים בעלי רגישות יתר לחומר, אשר יכולה להתבטא בדופק מהיר, קהות חושים, חולשה, לחץ בפנים, צריבה בעור, סחרחורת, וכאבי ראש וחזה. עוד ידוע כי נשים רגישות לחומר יותר מגברים. לכן, ההמלצה שניתן לתת היא למי שחש תגובה לא רצוייה לחומר זה להימנע מצריכתו. נועה