עודף ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/02/2002 | 18:20 | מאת: ג

שלום. כל אחד היום אומר משהו אחר. אני מקווה שכאן אני אוכל לקבל תשובה סופית. והשאלה: האם יכול להיווצר מצב של עודף ויטמינים ע"י לקיחת תוספי תזונה? הרי מצויין שם שהמינון בכל כדור הוא אלפי אחוזים מעל המומלץ. ויטמינים כמו A ו-D, אינם מסיסים במים ועדיין ניתנים בכדורים במינונים גבוהים. האם זה לא יכול להזיק? איפה עובר הגבול בין "בריא" ל-"מסוכן"? מי בכלל מפקח על זה שלא מרעילים אותנו עם עודף ויטמינים (הרי זה מוגדר כתוסף תזונה, ולכן אין על זה פיקוח כמו על תרופות)?

06/02/2002 | 16:25 | מאת:

ג שלום! שאלתך חשובה! אכן רבים תכשירי הויטמינים אשר מספקים מינונים הגבוהים מהמומלץ. למען עשות סדר, כדאי להבהיר מספר מושגים באשר לויטמינים: RDA = Recommended Dietary Allowance - זוהי ההמלצה המקובלת. היא נקבעה ב 1989 ומשמעותה צריכה יומית ממוצעת שהיא מספקת לעמידה בדרישה של כמעט כל האנשים הבריאים באוכלוסיה (98%). UL = Upper Limit - כמות מירבית ליום אשר אינה גורמת לכל סיכון או תופעות לווי לגבי מרבית האוכלוסיה. תהליך קביעת הרמות לכל הויטמינים והמינרלים נמצא בעיצומו. לגבי ויטמין A : ה - RDA הוא 800 מק"ג וה - UL הוא 3000 מק"ג. ויטמין D: ה - RDA הוא 5 מק"ג וה - UL טרם נקבע. אם אתה שואל על מי מוטלת האחריות, לפי דעתי על האדם שרוכש את הויטמינים. מי שמבין, בעצמו בודק ושואל שאלות חשובות כמוך. מי שלא, רצוי ונבון להתייעץ עם איש מקצוע (לא תמיד אנשי המכירות של המוצרים בחנויות הטבע יהיו כתובת מתאימה לייעוץ - הם רוצים למכור...)

09/02/2002 | 19:23 | מאת: ג

תודה נועה. כתבת שה-UL של ויטמין A הוא 3000 מק"ג. אבל בהרבה תוספי תזונה מצויינים המינוים באחוז מהצריכה היומית וביחב"ל. השאלה היא כמה זה 3000 מק"ג ביחב"ל (ומה זה בכלל יחב"ל)? איפה אני יכול למצוא את המינונים המומלצים והמקסימלים? האם VM-75 של סולגאר אכן עומד ברמות המומלצות? האם כדאי לקחת כדורים אלו, במקרה ויש חוסרים בויטמינים שונים? או שעדיף צנטרום (או כל כדור אחר)? תודה מראש.