שאלה לגבי כמות נתרן ושומן במזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/02/2013 | 13:15 | מאת: עידו

השוואתי ערכים תזונתיים בין שני סוגי קרוטונים למרק - במוצר א הייתה כמות נתרן הגבוהה פי שתיים ממוצר ב , אך ערך השומן של מוצר ב היה מאוד גבוהה (גם כמעט פי שתיים מהשומן של מוצר א) שאר הערכים היו זהים פחות או יותר . איזה מוצר יש להעדיף ? אם ערכי נתרן מאוד גבוהים אך שומן נמוך יחסית או עם ערך נתרן נמוך אך שומן גבוהה. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2013 | 15:00 | מאת:

שלום עידו, זו נבלה וזו טרפה. בכל מקרה זה עניין כמותי בסופו של דבר וכמה אתה משתמש, והאם מעניין אותך סה"כ ערך המוצר, תרומה קלורית וכדומה. אם זה עניין קלורי, אז ברור שפחות שומן אמור להכיל פחות קלוריות. בכל מקרה גם העני יותר בנתרן עדיין מאוד עשיר, הרבה מעבר למה שתריך, לכן הנטיה ללכת לזה עם פחות שומן. בברכה,דנה