דיאטה לאחר זיהום במעי הגס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/02/2013 | 09:08 | מאת: עדנה

ב17.1.13 אושפזתי ל7 ימים בגלל דיברטיקוליסיס-זיהום.טופלתי 5ימים באינטיבי' מאסיבית ורק ביום השישי התחלתי לאכול מזון דל שומן.שמנשיך גם עד היום כאשר אני בבית כבר שבועיים מתוכם עוד10ימים לקחתי 8 אנטיבי'ליום. האם אפשר בהדרגה לחזור אחרי שבועיים לפירות\ירקות אבוקדו? זיתים? מידי פעם לחביתה (ולא רק ביצה קשה שכבר נמאס לי+דייסת סולת+מרק צח) מרקים שונים כמרק כתום ,מרק עדשים וכד', חמוציות? ממה עלי להיזהר ולא לאכול בכלל??? אני בת 72 ובדר'כ בריאה ולא רוצה פתאום לפחד לאכול אוכל שנחשב בריא ושעד היום תמיד הקפדתי לא לאכול ג'אנק... אנא תשובה מהירה וכוללת. תודה רבה מאד עדנה

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2013 | 16:22 | מאת:

שלום עדנה, לרוב אחרי 2-3 שבועות לאחר המקרה ולאחר סיום האנטב' אפשר לחזור לאכילה רגילה לחלוטין עם דגש על ריבוי סיבים תזונתיים למניעת עצירות, כגון ירקות, פירות ודגנים מלאים. כן הייתי ממליצה להמנע בזמן הקרוב ממזונות בעלי קליפה קטנה של מתעכלת כגון תירס, קטניות,וזרעים (בייחוד הקטנים מאוד שומשום, פרג וקצח). כל האשר רגיל לגמרי, שתיה מרובה ולדאוג ליציאה יומית תקינה ללא עצירות. בברכה,דנה