Trimethylaminuria איך מאבחנים והאם יש פתרון תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/01/2013 | 16:30 | מאת: אדי

1. איך ניתן לאבחנה, באיזו בדיקה? 2. האם יש פתרון לבעיה באמצעות תוסף מזון או רק בהימנעות מוחלטת מאכילת חלבונים [דגים, ביצים, בשר, קטניות]. 3. אם נמנעים מחלבונים כנ"ל, מה הדרך להשלים את החלבון החסר?

לקריאה נוספת והעמקה
25/01/2013 | 01:21 | מאת:

שלום אדי, איני מומחית בתחום, אך מהמעט שקראתי בנושא זה : מדובר בבעיה המתבטאת בריח גוף חזק או ריח דגי חזק. מעבר לכך אין שוב בעיה רפואית אחרת.האבחנה נעשיתבבדיקת שתן המודדת את היחס בין שני מרכיבים הקשורים לתופעה. אפשר לעשות גם בדיקה גנטית, אך אין לדעתי משמעות לכך. הפתרונות המוצעים אם השפעה חלקית היא באמת מגבלה של מזונות המכילים כמויות גדולות של כולין, קרניטין, חנקן סולפור ולציטין כמו הצהוב של הביצה, בשר, קטניות ודגים. אפשר לא מדובר על המנעות מוחלטת אלא על הפחתה. מוצרי חלב יחסית עניים ברוב המרכיבים פרט לחנקן שמקורו בחלבון, כמו גם חלבון ביצה. אתה יכול לאכול דגנים מלאים, קינואה ועוד. ושוב, אין המלצה למניעה מלאה. יש גם מקרים שמראים ששימוש באנטב' מוריד את החיידקי המעי המעלים ייצור של חומרי הריח. הורדת כמות הזיעה, שימוש בסון עם ph בסיסי יחסי. יש גם מחקרים שמראים ששימוש בקרבוסילן עוזר וכלורופילין במשחה/קרם. בברכה,דנה