שומנים בדם וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/05/2012 | 23:10 | מאת: עמיר

שלום רב. אני מרבה לאכול טחינה ואבוקדו. האם מאכלים אלו מיטיבים או מרעים עם אדם הסובל משומנים בדם וכולסטרול? האם הם הכולסטרול הטוב או הכולסטרול הרע? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2012 | 08:34 | מאת:

שלום עמיר, אבוקדו וטחינה אינם כולסטרול טוב או ארע, אין בהם בכלל כולסרול, כי הם מקור צמחי. טחינה ואבוקדו עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת כולסטרול LDL וחמצונו. מומלץ לשלבם בתפריט, אך לא באופן חופשי אלא כחלק מתפריט שלם. בברכה,דנה