מחסור בסידן?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/03/2012 | 18:40 | מאת: רחלי

אני סובלת מאי סבילות ללקטוז כבר 5 שנים, ומשתדלת להימנע כמה שיותר מצריכת מוצרי חלב, חוץ מכוס חלב ביום שמתפרסת על 4 כוסות נס קפה. כמו כן בין היתר נמנעת מאכילת בשר ועוף במהלך השבוע וצורכת מס' מנות של מוצרי מזון אלו רק בשישי-שבת. מזה שלושה-ארבעה שבועות שהציפורניים שלי מתקלפות, נשברות ומתפצלות, ממש שכבות שלמות שמתקלפת לי. בנוסף, בשבועיים האחרונים שמתי לב ל'פציעות' בשיניים, מעין כתמים כהים, בזגוגית הקדמית של השן. אחרי ביקור אצל רופאת השיניים היא אבחנה שמדובר בחור של ממש שנגרם משבירה (בשני שיניים קידמיות, בחלקן הקדמי)והיה צורך בסתימות, וייחסה זאת לצחצוח שיניים חזק מדי ומברשת שיניים קשה. העניין עם השיניים קרה ממש בפתאומיות ובבת אחת ואני מודאגת שהשיניים שלי יתחילו להיפצע באופן גורף, ואכן אני רואה את אותה התופעה מתחילה על שן שלישית.. האם יש קשר בין התופעות? אפשר לייחס אותן להימנעות מבשר וחלב ומשם למחסור בסידן? אציין שאני אוכלת במהלך השבוע לפחות שתי מנות דגים, ביצה מדי יום, פירות ויקות על בסיס יומי, לחמים מלאים ובכלל מזון מגוון מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2012 | 14:53 | מאת:

שלום רחלי, אי סבילות ללקטוז לא צריכה למנוע ממך אכילת מוצרי חלב, בייחוד שיש היום חלב דל לקטוז וגם גבינה לבנה, ובגבינה צהובה ומשולשת יש הרבה סידן ללא לקטוז בכלל. יש גם מקורות נוספים כגון שקדים, אגוזים, טחינה, סרדינים ואפשר לשקול תוסף. לרגישות לקטוז ניתן לקחת את האנזים ואז לצרוך יותר מוצרי חלב. ההמנעות ממוצרי בשר בנוסף יכולה לחשוף אותך לחסרים בחלבון, ברזל, אבץ וויטמין B12. מציעה שתפני לדיאטן להתאמת תרפיט הולם למניעה וטיול בחסרים. איני יכולה לומר אם יש או אין קשר לשיניים, אך ללא קשר, התפריט שלך עני וחסר. בברכה,דנה