רגישות לגלוטן(לא צליאק)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2012 | 20:05 | מאת: בחור מהמרכז

שלום ותודה על העזרה הרבה שאלה לי אליכן אני סובל מזה תקופה של כשנה מחולשה,תופעות עור(ככל הנראה דרמטיטיס הרפטיפורמיס/אטופיק דרמטיטיס) חוסר בויטמין ברזל וויטמין D עד כמה שידוע לי עד כה אוכל בריא מאוד ובצורה בריאה כאשר אני אוכל חיטה מלאה התסמינים גוברים ומרגיש מיחושים בראש כאשר אני עובר לשיפון התסמינים נחלשים אך עדיין קיימים עשיתי בדיקות לצליאק והכל תקין ברוך השם השאלה היא ככה האם יש אפשרות כזאת שאני רגיש זמנית לגלוטן? אם הבדיקות דם(כל הבדיקות שקיימות לגלוטן)הם תקינות ולא מצביעות על מחלת הצליאק ואם כן ישנה אפשרות של רגישות כזאת לגלוטן האם היא באמת זמנית?מה עושים?איך מטפלים..מפסיקים לתקופה מסוימת?אם כן לכמה זמן...? תודה

18/03/2012 | 10:15 | מאת:

שלום, לא ידועה לי רגישות זמנית לגלוטן. לחם שיפון עתיר גלוטן לכן זה לא קשור לזה. איני יודעת מה הגורם לתחושתך, אך יש לעשות בירור מקיף לחסר בברזל ממנו אתה סובל ולטפל גם בברזל וגם ברמות ויטמין D. ללא כל קשר אתה יכול לנסות להוריד גלוטן מהתפריט לתקופה מסויימת ולראות אם חל שיפור. אך לא מדובר רק בלחם אלא בכל חמשת הדגנים: חיטה, שעורה, שיפון, שבולת שועל וכוסמין. בברכה,דנה