בדיקת דם igg לחולי צאילק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/09/2011 | 02:49 | מאת: אילה

ראיתי בספר של פטריק הולפורד וד"ר ג'יימס בריילי מתוך הספר "אלרגיות סמויות למזון" בהוצאת פוקוס. שהטיפול היעיל היחיד במחלת הצליאק הוא הימנעות מוחלטת ותמידית מגלוטן. לחולים אסור לאכול חיטה, שיפון או שעורה, בכל צורה שהיא. מלכתחילה, אנחנו ממליצים גם על הימנעות משיבולת שועל – אך אם בדיקת אלרגיה למזון מסוג IgG אינה מצביעה על נוכחות נוגדנים לשיבולת שועל, ניתן לנסות ולצרוך אותה שוב. השאלה שלי היא: ביתי אובחנה כחולת צאילק ע"י ביובסיה ובעבר גם ע"י בדיקת דם. לאחרונה עשיתי לביתי בדיקת דם igg לבדיקת אלרגיה לשיבולת שועל, הייתי רוצה לקבל חוות דעת של מומחה, האם יכול להיות שיהיה מותר לה שיבולת שועל , כיוון שלאחר שהבדיקת igg הוא שלילי, כלומר שהיא לא אלרגית לשיבולת שועל...הייתי רוצה לדעת יותר בטוח.. תודה..

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2011 | 09:59 | מאת:

שלום אילה, יש שתי סיבות עיקריות להמנעות בשבולת שועל במצבים אלו. 1. יש חלבונים דומים לגלוטן שעלולים לגרום לתגובה אלרגית.2. הרבה פעמים שבןלת שועל וחיטה נמצאות במגע הן בשדות והן באחסון, ולכן יש חשש מ"הדבקה" או קונטמינציה. לכן מומלץ בכל מקרה להמנע. מטופלי צליאק ותיקים, נמנעים משבולת שועל, גם ללא הבדיקה. בברכה,דנה