שוקולד חרובים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני בחורה בת 23 אשר סובלת כ5 שנים ממיגראנות וכאבי ראש. הומלץ לי ע"י הנוירולוגית אשר מומחית בכאבי ראש שאפסיק לאכול שוקולד גבינה צהובה, קולה וקפה. האמת שלא שמתי לב להבדל באם אני אוכלת מאכלים מסוימים או לא, אבל החלטתי לנסות להמעיט בשוקולד היות ואני באמת אוכלת המון-המון שוקולד ודואגת "לחטוף" סכרת בהמשך. בגלל הקושי הרב להפסיק לגמרי מיד או אפילו להפחית,אני מנסה לאכול במקום שוקולד רגיל שוקולד חרובים. השאלה שלי האם הוא באמת יותר בריא ואם זה אכן רעיון טוב, או שזו אותה גברת בשינוי אדרת (כמו שדיאט קולה אינה טובה מקולה למרות מה שניתן להניח). הרעיון צץ לי היות והבנתי שבשוקולד חרובים באמת אין קפאין.. אודה לך על התשובה.
שלום יוליה, רעיון טוב? כתחליף לשוקולד ולטעמו כן, מבחינה בריאותית, אין לו יתרונות על שוקולד מריר איכותי. את יכולה לנסות תקופה ולראות אם חל שיפור, במידה וכן, הרווחת, במידה ולא, חזרי לאכול מה שאת אוהבת. בברכה,דנה