אחוזי אשלגן בקמח רגיל/מלא/שיפון/כוסמין ובנסקפה ללא
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
עד כמה יש יותר אשלגן בקמח מלא לעומת קמח רגיל ולעומת קמח שיפון וקמח כוסמין? האם בנסקפה ללא קפאין יש פחות אשלגן מבנסקפה רגיל? מהי הכמות המומלצת בדיאטה דלת אשלגן?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רותי, בכל הדגנים המלאים יש יותר אשלגן וזרחן וגם חלבון לעומת המוצר הפחות מלא. האחוזים יכולים להיות ניכרים אך זוהי שאלה בעיקר של כמות. בהשוואה פרוסה לפרוסה אולי לא יהיה הבדל משמעותי כמותית, אבל בכמויות גדולות יותר, כן. קפה ללא קפאין או עם קפאין מכיל כמות זהה של אשלגן שיחסית זניחה. המגבלה עומדת על 1800-2700 מ"ג ליממה,תלוי ברמות בדם ואם ישנה נטיה לאשלגן גבוה. יש לפנות לדיאטנית קלינית מומחית לתחום להמשך טיפול. בברכה,דנה