באיזה זרעים יש הכי הרבה ויטמינים ומינרלים ?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שאפשר לאכול כמו שהם בלי לטחון (כמו גרעינים) הבנתי יש: זרעי דלעת זרעי חמניה צ'יה ? אבל בחמניה יש ויטמינים ומינרלים בכלל ? וצ'יה צריך לטחון ? מה עוד יש שלא צריך להתאמץ וככה לנשנש ? תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, אין לי מידע תזונתי לגבי זרעי צ'יה, אך צריך לטחון, כי אינך מעכלת קליפתם. לגבי זרעים אחרים כגון חמניה, דלעת, לא צריך לטחון. עישיםר מאוד בחומצות שומן רב וחד בלתי רוויות, זרחן, אשלגן ומגנזיום וכן בויטמיני B רבים. חשוב לזכור כי זהו "נשנוש" מזין אך עתיר קלוריות. בברכה,דנה