חומצה לינולאית וחומצת אלפא לינולאית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/05/2011 | 09:14 | מאת: נירה

שלום האם יש הבדל ביניהן? האם יתכן שבהרכב המזון שאני צורכת יהיה ריכוז גבוה מן הנדרש של האלפא ונמוך מן הנדרש של החומצה ללא האלפא? ומה בכלל ההשלכות? תודה

16/05/2011 | 14:03 | מאת:

שלום נירה, בוודאי שיש הבדל בין 2 החומצות. חומצה לינולאית הינה חומצה מסוג אומגה 6, ואילו אלפא לינולאית הינה חומצת שומן מסוג אומגה 3, שהינו איזומר של גמא-לינולאית שהינה מסוג אומגה 6.קרוב לוודאי שאת צורכת דווקא יותר מסוג אומגה 6, כלומר חומצה לינולאית ולא אלפא לינולאית שמקורה בעיקר בזרעי פשתן. בברכה,דנה